Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Wat te doen aan een slechte adem? Wij geven je 6 tips!

Niets is zo erg dan in de loop van de dag merken dat je adem je in de steek laat. Ik noem dat altijd het “dode ratten” fenomeen. Ook ik heb wel eens een slechte adem. In de ochtend is mijn adem niet altijd even fris en ik merk ook dat als ik door de dag te weinig eet, mijn frisse adem ook denkt “ ik ga wel weg”. Het hebben van een slechte adem is niets om je voor te schamen, iedereen heeft het wel eens. Maar het is toch behoorlijk vervelend als het je gebeurt als je het op dat moment niet direct kunt oplossen. Toch kan je je adem verbeten, en graag geef ik jullie hiervoor wat tips. Lees je mee?

Wist je dat je voeding vaak de oorzaak is van een slechte adem? Rauwe knoflook, rauwe uien, vissoorten, vlees en zuivel zijn niet goed voor de adem. Ook gefrituurde voeding en suiker is funest. Bacteriën in je mond vermenigvuldigen zich namelijk in een suikerrijke omgeving.

Vroeger was ik zwaar verslaafd aan kauwgom. Een pakje per dag ging er met gemak doorheen. Ik ben gestopt met mijn verslaving toen mijn kaken pijn gingen doen en ze af en toe op slot schoten. Gelukkig is kauwgom niet het enige wat helpt als je een frisse adem zou willen. Kauw eens even op een stengel peterselie; en weg zijn de problemen.

Dit is een hele voor de hand liggende tip, maar drink veel water! Een slechte adem wordt vaak veroorzaakt door een tekort aan vocht. Door water te drinken stel je je lichaam in staat om je mond te zuiveren van bacteriën.

Iets waar je wellicht niet snel aan denkt als het om een slechte adem gaat is je medicijngebruik. Mocht je nooit last hebben gehad van een slechte adem en ineens wel dan zou je kunnen nagaan of je in deze periode van verandering wellicht (nieuwe) medicijnen bent gaan gebruiken. Sommige medicijnen hebben als bijwerking een slechte adem. Mocht dit zo zijn, ga het gesprek aan met je huisarts. Misschien is er wel een alternatief medicijn voor jou beschikbaar!

Als je last hebt van een slechte adem dan kan dit lichaam aan je spijsvertering. Als je hier last van hebt is daar natuurlijk wat aan te doen. Je stofwisseling kunt je weer in balans brengen door vezels te eten. Dan moet je denken aan volkoren producten, en veel meer groente en fruit`.

Wat ik zelf nooit deed, maar ben gaan doen sinds mijn detox op Ibiza is het schoon schrapen van mijn tong. Je kunt dit doen met een tandenborstel waar een tongschraper aanzit, maar er zijn ook echte schraap tools te koop. Met de schraper haal je heel veel bacteriën uit je mond. Natuurlijk kun je ook gewoon beginnen met het poetsen van je tong tijdens het poetsen van je tanden.

Heb jij weleens een slechte adem gehad? En durf je het ook te melden als iemand die je kent een slechte adem heeft? Laat het hieronder weten in de reacties!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .