Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Wat te doen tegen late night snack attacks?

Ik heb het de laatste tijd vaak. De neiging om later in de avond nog wat te snacken. Wat voor snack maakt eigenlijk niet zoveel uit. Hoe kun je jezelf weer een beetje in bedwang houden en hoe voorkom je dat je gaat overeten? Vandaag deel ik met jullie hier mijn persoonlijke tips over!

De laatste paar weken merk ik dat ik in de avond (zo rond 8 uur) iets wil eten. Soms heb ik dan nog een beetje trek, maar soms ook puur uit verveling. Vaak heb ik trek in chocola, koekjes, chips of een andere zoetigheid. Het is eigenlijk vooral iets zoets waar ik zin in heb. Ik denk dat velen van ons dit wel kennen. Hoe los je dit op of hoe zorg je er in ieder geval voor dat je geen ongezonde tussendoortjes naar binnen werkt?

Eigenlijk hebben wij thuis nooit ongezond en bewerkt eten liggen. Ik weet dat ik vaak na het avondeten nog wat kleins wil eten. Daarom zorg ik er voor dat we altijd genoeg lekkers op voorraad hebben wat ook nog gezond is. Hierdoor voel ik mij al minder schuldig en het vult ook nog! Zo hebben wij altijd dadels in huis. Ik gebruik dadels vaak om mijn energierepen te maken, maar ook als snack. De dadels dip ik dan in bijvoorbeeld huisgemaakte chocopasta of pindakaas. Super lekker en best gezond! Wat ook lekker is zijn zelfgemaakte groente chips of haal gedroogde fruit in huis! Verder hebben we altijd genoeg vers fruit, noten, pure chocolade en andere zelfgemaakte koekjes, cakejes of banaanbrood in huis. Ik zorg er sowieso altijd voor dat ik deze baksels zelf maak en dat het natuurlijke ingrediënten bevat.

Wat als je eigenlijk geen trek hebt maar eet uit verveling? Dan heb je dus inderdaad geen tussendoortje nodig! Vaak helpt water al. Drink maar eens een groot glas water, wacht even tien minuutjes en je merkt dat je je eigenlijk wel vol voelt. Daarnaast helpt het als je iets gaat doen wat afleid. Lak je nagels bijvoorbeeld of ga even buiten wandelen. Frisse lucht doet ook goed!

Weet trouwens dat er helemaal niks mis is als je later in de avond nog een tussendoortje pakt. Veel mensen denken dat je lichaam deze omzet in vet omdat je nauwelijks meer beweegt in de avond. Dit is ook wel zo, maar het ligt eraan wát je eet. Het is dus belangrijk om te weten dat je niet kiest voor caloriebommetjes vol suiker, vet en geprocedeerde rotzooi. Zo is het inderdaad niet goed voor je en kom je aan. Als je voor een verantwoord tussendoortje kiest is er helemaal niks aan de hand! Dus niet te streng zijn voor jezelf. Je mag best een late night snack, als het maar geen ongezond tussendoortje is!

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .