Member login

Username
Password

» Lost your Password?



HEALTH: Wat zeggen de sterren over jouw eetgewoonten?

De zon, de planeten, de sterren en de maan. Ze schijnen te kunnen vertellen wat jij het beste kunt eten. Hoe zit dat? Wat heeft astrologie met onze eetgewoonten te maken? Ons lichaam kun je zien als een mini-universum dat de negen planeten en de twaalf sterrenbeelden vertegenwoordigd. Dat zit zo: elke planeet en elk sterrenbeeld is verbonden met verschillende delen van ons lichaam en dragen bij aan de effectieve werking hiervan. Lees verder en ontdek hoe het zit!

Zo regelt Mars bijvoorbeeld de nier- en blaasfunctie en beheert de maan het spijsverteringsstelsel. Maar hoe zit dit precies en hoe kun je hiermee ontdekken in welke conditie jouw lichaam en geest zijn?

Diverse rollen

Zoals gezegd vervullen elke planeet, de zon en de maan een andere rol.

  • De zon: verantwoordelijk voor de hoeveelheid energie die een mens heeft en het functioneren van het hart.
  • De maan reguleert het spijsverteringsstelsel en de doorbloeding van het lichaam.
  • Mercurius bepaalt het intellect en het creatieve denken.
  • Venus stuurt niet alleen onze zintuigen, maar ook de regulering van suiker in het lichaam.
  • Mars regelt de nier- en blaasfunctie.
  • Jupiter beïnvloedt de lichamelijke groei, lever- en nierfunctie en vetophoping in ons lichaam.
  • Saturnus tot slot ondersteunt onze botten en houdt het toezicht op de verdeling van calcium en vitaminen in ons lichaam.

De verschillende standen en fasen waarin de maan en de planeten zich in bevinden, kunnen daarom jouw lichaam en geest beïnvloeden.

Vier soorten lichaamstypen

In de astrologie worden vier ‘typen’ onderscheiden van het menselijk lichaam: vuur, lucht, aarde en water. Aan de hand van jouw sterrenbeeld kun je bepalen welk type jij bent.

Vuurtekens: Ram, Leeuw en Boogschutter

Aardetekens: Stier, Maagd en Steenbok

Luchttekens: Tweelingen, Weegschaal en Waterman

Watertekens: Kreeft, Schorpioen en Vissen

Elk soort teken heeft een specifieke neiging en bepaalde behoefte om met eten om te gaan.

Mensen met het vuurteken houden over het algemeen van kruidig en vet voedsel, terwijl mensen met het aardeteken graag zetmeelrijk voedsel en vlees eten en de neiging hebben om te overeten. Luchtteken-personen schijnen enorm te kunnen genieten van snacken, terwijl watertekens snel grijpen naar zoete dranken en graag vis- en schaaldieren eten.

Voedseltips voor jouw teken

Maar wat kun je over het algemeen nu het beste eten als jouw teken bijvoorbeeld vuur of lucht is? Welke voedingsmiddelen komen jou dan ten goede en zorgen ervoor dat jouw lichaam goed kan functioneren? Dit zijn de tips voor elk teken:

Vuur

Ben jij een vuurteken? Dan doe je er goed aan om voldoende groene bladgroenten, veel fruit, salades en volkoren granen te eten en lichaamsverkoelende drankjes te drinken.

Als je geneigd bent om van nature veel of ongezond te eten is het extra belangrijk om voedsel vol suikers te vermijden. Eet in dat geval koolhydraatarm en zorg dat je voedingspatroon bestaat uit voldoende eiwitten en natuurlijke vetten zoals noten, vette vissoorten en peulvruchten.

Aarde

Als aarde teken doe je er goed aan om regelmatig te detoxen. Om te ontgiften kunnen mensen met het Aarde-teken het beste kruidendrankjes en groentesappen drinken. Ook doen zij er goed aan om citrusvruchten en groene groenten te eten.

Lucht

Als jij een luchtteken bent, doe je er goed aan om havermout met plantaardige melk, groentebouillons, en zilverliesrijst te eten. Ook kun je het beste kruiden gebruiken die de spijsvertering verbeteren, zoals komijn, gember en kardemom.

Water

Voor watertekens is het extra belangrijk om veel groene bladgroenten, vers fruit en voedsel met een hoog vezelgehalte zoals haver of tarwekiem te eten.

Wat is jouw type en roept het herkenning op?

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .