Member login

Username
Password

» Lost your Password?Wat zijn de voordelen van een restitutiepolis?

HEALTH: Wat zijn de voordelen van een restitutiepolis?

Bij het kiezen van de juiste zorgverzekering zoek je antwoorden op verschillende vragen. Eén van die vragen is of je voor een restitutiepolis of een naturapolis gaat. Om je te helpen bij het antwoord zetten we in dit artikel de voordelen van een restitutiepolis voor je op een rij.

Het verschil tussen een restitutiepolis en een naturapolis

De belangrijkste verschillen tussen deze twee opties hebben te maken met je keuzevrijheid, declaraties en je zorgpremie. Zo kun je bij een restitutiepolis zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Zo weet je zeker dat je altijd naar je eigen arts of ziekenhuis kunt.

Bij een naturapolis zit je vast aan zorgverleners waar de verzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Dat zegt niets over de kwaliteit van de zorg, maar wel over de kosten. Die zijn door die afspraken namelijk vaak lager. En daarmee de zorgpremie die je betaalt dus ook.

Voordelen en nadelen van een restitutiepolis

Om een goede zorgverzekering te kiezen, is het belangrijk dat je zowel de voordelen als de nadelen van een restitutiepolis kent. Daarom zetten we die even duidelijk voor je uiteen.

De voordelen:

  • Keuzevrijheid: het is prettig als je voor een consult naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis kunt. Of dat je voor een behandeling naar een ziekenhuis dicht bij jou in de buurt mag. Met een restitutiepolis kan dat en kom je dus niet voor vervelende verrassingen te staan.
  • Vergoeding: bij een restitutiepolis worden vrijwel alle zorgkosten vergoed. Bij een naturapolis zul je een deel van de kosten zelf moeten betalen wanneer je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat.

De nadelen:

  • Zorgpremie: de premie die je voor een restitutiepolis betaalt ligt vaak wat hoger dan bij een naturapolis. Dat komt omdat je volledige vrijheid hebt bij het kiezen van je zorgverlener. Daardoor zijn er namelijk geen prijsafspraken gemaakt.
  • Declaratie: bij sommige behandelingen of verzekeraars zul je zelf de kosten van je behandeling moeten voorschieten. Vervolgens dien je de nota in en krijg je het bedrag alsnog vergoedt.

Kortom, vind je keuzevrijheid belangrijk en heb je geen moeite om de rekening soms zelf voor te schieten? Dan is een restitutiepolis een goede keuze voor jouw zorgverzekering.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .