Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Wij geven 5 handige tips om meer te relaxen!

We stampen maar door met zijn allen. Werk, privé, sport, huishouden, voor anderen zorgen; niets is ons te gek. Rustig zitten en niets doen, echt ontspannen, voelt bijna als een zonde. En dan is dat nog zacht uitgedrukt. Als ik om me heen kijk, en luister zit niemand lang stil. We hebben allemaal de behoefte onze tijd vol te plannen en ons vooral enorm nuttig te maken. Maar waarom? Ik kan gelukkig heel goed ontspannen en pak ook echt mijn momenten. Wat ik allemaal doe om te ontspannen vertel ik jullie in deze blog, misschien zitten er wel handige tips tussen! Lees je mee?

Ook ik heb af en toe moeite met helemaal niets doen. Ik voel me dan zo nutteloos. Maar toch is het noodzakelijk om regelmatig een stap terug te doen, en jezelf op te laden. Je hoeft daar helemaal niet voor op vakantie, of er een dag voor weg. Opladen en relaxen kan ook een paar uur in beslag nemen. Het fijne is dat je je na die tijd helemaal verkwikt voelt. Ik kan dan het gevoel hebben alsof ik op vakantie ben geweest.
Voor mij is het belangrijk dat ik mijn huis op orde heb voordat ik mezelf de tijd gun om volledig te relaxen en niets te doen. Als ik weet dat de was nog gedaan moet worden, dat de vaatwasser nog vol staat en dat er in mijn huis gestoft, gezogen en gedweild moet worden dan zit ik niet lekker. Dat is dan denk ik ook de key. Zorg dat je huishouden en boodschappen op orde is. Dat neemt een groot “moeten” gevoel weg.

1. Ga nog even terug naar bed.
Normaal gesproken sta ik tussen 05.30 en 06.30 op. Laat ik de hond uit en daarna begint mijn normale routine. Als ik mezelf de rust gun dan maak ik na het wandelen met de hond mijn ontbijt klaar. Dit neem ik mee naar bed, eet ik op, en gun mezelf nog een uurtje extra slaap. Ik kan je vertellen. Dit voelt fantastisch en kan je echt de energie geven die je nodig had.

2. Muziek muziek muziek.
Om te ontspannen zet ik graag een rustig deuntje op. Sleeping at Last, Pentatonix en Maria Mena zijn favoriet. Terwijl ik muziek luister heb ik een maskertje op en zet ik mijn handen in een fijne handcrème. Daarnaast doe ik dan ook altijd katoenen handschoentjes aan zodat ik daadwerkelijk niets kan doen.

3. Om te ontspannen ga ik graag naar buiten.
Of dat nou de bossen zijn of het strand, dat maakt niet uit (in de zomer pak ik toch wel graag het strand). Tijdens het wandelen vind ik het lekker om in mijn eentje een lekkere kop koffie te drinken op een leuke plek en daarna mijn wandeling af te maken. De buitenlucht, de wind, de mensen die ik ontmoet en het even helemaal alleen zijn geven mij een vakantiegevoel in een paar uur tijd! Onvoorstelbaar!

4. Laat de tv uit.
Wil je je echt goed kunnen ontspannen zorg dan dat er niet teveel prikkels bij je binnen komen. Bij mij gaat regelmatig een avond de tv op zwart. Dan pak ik een boek en zet ik mijn voeten in een fijn voetenmasker. Dan zit je sowieso verplicht 1 tot 2 uur lang vast aan je bank omdat je met de voeten maskers niet kunt lopen. Perfect, relax!!

5. Alleen ontspannen of liever niet.
Ontspannen kan ik het beste alleen, wat voor mij niet moeilijk is want ik ben heel erg graag alleen. Maar voor iemand die dat lastig vindt kan ook heel goed ontspannen met vrienden of familie om zich heen. Dan is het ook totaal niet moeilijk om de boel de boel te laten en heerlijk te genieten van hun gezelschap.

Wat is jullie manier van lekker ontspannen? Laat het hieronder achter in een reactie, wij zijn altijd reuze benieuwd!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .