Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Zwanger worden in 2018? Hier zijn jouw goede voornemens

Het is 2018! Is dit het jaar waarin jij zwanger wilt worden? Je kunt zelf heel veel doen om die grote droom sneller te zien uitkomen. Start het nieuwe jaar daarom goed, met deze zeven fertility-proof goede voornemens: 

1 – Boost your health

Als je zwanger wil worden moet het aanpassen van je voedingspatroon bovenaan je prioriteitenlijstje staan. Je verbetert er niet alleen je vruchtbaarheid mee, waardoor je sneller zwanger kunt worden. Je creëert er ook de beste basis mee voor een gezonde zwangerschap en een gezond kindje. Stop met het eten van troep en voed jezelf met gezonde voeding. Maak van gezond eten je to do – nummer 1.

 

2 – Gratitude journal

Je mind is van invloed op je body en je vruchtbaarheid. Besteed vaker aandacht aan positieve gedachtes. Een fijne manier om dat te doen is door het bijhouden van een gratitude journal. Schrijf iedere ochtend 3 (of meer) dingen op waar je dankbaar voor bent. Voel die dankbaarheid tot in je tenen. Een positieve start van je dag. En.. niet alleen denken, maar echt opschrijven. The power is in the words :).

 

3 – Geen schuldgevoelens

Jij bent degene die zwanger moet worden. Je telt de dagen van je cyclus. Rekent uit wanneer je ovuleert. Wanneer je seks moet hebben. Wanneer je niet ongesteld moet worden en wanneer je baby geboren wordt als dit de maand is waarin het raak is. Je eet gezond. Je slikt vitamines. Je wil proberen zo weinig mogelijk stress te hebben. Allemaal heel erg goed, maar soms ook frustrerend, lastig en een flinke klus. Als zwanger worden niet direct lukt geef je al snel jezelf (of je lichaam) de schuld. Misschien vind je dat je in het verleden de verkeerde keuzes gemaakt hebt. Wees lief voor jezelf. Je loopt je eigen pad en kunt altijd opnieuw beginnen. Let bygones be bygones. Focus op de toekomst en leef in het nu. Je doet het goed, echt!

 

4 – Neem vaker korte pauzes

Zet je timer en neem een momentje rust (desnoods op de wc). Een paar keer per dag, twee a drie minuten. Sluit je ogen en ontspan al je spieren. Een directe daling van je stresslevels.

 

Met deze goede voornemens ben jij helemaal klaar voor 2018. Laat dat nieuwe jaar (en die positieve test!) maar komen! En ik? Ik kan niet wachten om in 2018 nog veel meer geboortekaartjes te ontvangen.

 

5 – Heb stress, maar niet teveel

Zwanger worden en stress, dat is een dingetje. Maar, de invloed van stress op zwanger worden is minder erg dan vaak gedacht wordt. Iedereen heeft stress en dat is helemaal prima. Vaak niet te vermijden. Het wordt pas een probleem als je de hele dag stress hebt. Of, als je stress over stress hebben. Probeer het daarom niet krampachtig te vermijden en accepteer dat je stress hebt. Dan kun je daarna weer een momentje rust pakken.

 

6 –  Seks als jullie zin hebben

Als je zwanger wilt worden wordt al snel de agenda gepakt en een moment gepland om te vrijen rond je eisprong.  Dat gaat ten koste van de intimiteit in je relatie. Je wil natuurlijk niet dat je partner zich enkel spermadonor voelt. En ook jij bent zoveel meer dan een ovulerende vrouw. Maak tijd voor elkaar vrij. Geef elkaar complimentjes. Doe leuke dingen, houd het spannend en vrij niet alleen op de momenten dat het ‘moet’, maar ook als je zin hebt.

 

7  – Masseer je buik

Je kunt het gemakkelijk zelf doen en het heeft een groots effect. Echt! Het masseren van je buik zorgt voor een betere doorbloeding van je eierstokken en je baarmoeder. De kwaliteit van je eicellen en baarmoederslijmvlies verbetert en je laat spanning los. Dé relaxte manier om sneller zwanger te worden. Ga liggen en zet je knieën iets omhoog. Leg je handen, naast elkaar, plat op je buik. Masseer je buik in grote cirkels. Beweeg met de klok mee.

Note: masseer jezelf niet als je zwanger kunt zijn (dus na je ovulatie), als je ongesteld bent, na een miskraam of operatie.

 

Dit blog is geschreven door Marije Jelsma. Ze is in Londen  opgeleid in Natural Fertility en Fertility Massage, heeft een online programma ontwikkeld en is gespecialiseerd in voeding, hormonen, mindset en fertiliteitsmassage bij zwanger worden. Ze ontdekte haar passie toen ze zelf merkte dat zwanger worden niet altijd makkelijk is. Inmiddels is Marije moeder van twee prachtige kindjes en helpt ze vrouwen om ook sneller (en gezond) zwanger te worden. Wil je meer weten? Kijk op www.bemama.nl

 

WINACTIE!

Ben je er klaar voor om zelf je vruchtbaarheid te verbeteren en wil je alles weten over je cyclus, seks, voeding, vitamines, sporten, do’s en don’ts om sneller gezond zwanger te worden?

== > Reageer hieronder om kans te maken op gratis deelname aan mijn online programma ‘Zwanger worden met body en mind’.

Win je niet en wil je wel deelnemen? Met de kortingscode Bemama25 krijg je 25% korting op de prijs van het online programma. Een cadeautje voor jou!

Alle info vind je op www.bemama.nl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .