Health

Laat je inspireren door onze healthy blogs!

Lees hier de laatste artikelen

Lees de meest recente artikelen hier en laat je inspireren en motiveren naar een gezonde(re) levensstijl, meer energie en een positieve mindset.

TABOE: Gehoorproblemen op jonge leeftijd + 3 handige tips!

TABOE: Gehoorproblemen op jonge leeftijd + 3 handige tips!

Mijn moeder was relatief jong toen ze een gehoorapparaat moest. Het was echt nodig en ze ervoer het alleen maar als heel fijn hulpmiddel. Helaas merk ik het zelf de laatste tijd ook, ik wordt dit jaar 40 jaar en dat is relatief jong voor gehoorondersteuning. Maar natuurlijk heb je kinderen en volwassenen in alle leeftijden die gehoorproblemen ervaren en hierbij hulp nodig hebben. Het is bij mij meer dat ik in een drukke ruimte het lastig vind om het geluid te filteren. Dus als ik met iemand in gesprek ben en er gebeurd van alles omheen, dan ga ik steeds harder of zachter praten omdat ik het gevoel hebt dat de persoon waarmee ik in gesprek ben mij niet goed hoort. Ik vertel je alles over de meest voorkomende hoorproblemen en geef je tevens 3 handig tips! 

Lees meer…

HEALTH: Eerste hulp bij menstruatiepijn met lavendel massageolie van Physalis

HEALTH: Eerste hulp bij menstruatiepijn met lavendel massageolie van Physalis

Niets is vervelender dan krampen en menstruatiepijn en vaak pakken we dan snel een ibroprufen en gaan door. Maar hoe fijn zou het zijn als je even een (kort) moment voor jezelf neemt en door middel van een buikmassage jouw menstruatieklachten kan verminderen? Dat zou toch ideaal zijn! Je kunt hiervoor thuis echt een moment pakken en er een fijn beautyritueel van maken of tussendoor op het toilet tijdens werk even 5 minuten doen om de ergste pijn en krampen direct te verminderen. Ik heb het zelf geprobeerd en wil niet anders meer, het is zo fijn om te doen en het vermindert echt je klachten. Lees gauw mee en ervaar meer ontspanning en minder klachten! Lees meer…

HEALTH: 5 Redenen om niet op dieet te gaan

HEALTH: 5 Redenen om niet op dieet te gaan

Sommige van ons worstelen met extra vakantie kilo’s en anderen worstelen al heel lang met wat extra gewicht. Allereerst is het belangrijk om echt van jezelf te houden en je lichaam te omarmen en te accepteren. Ja ook als het wat zwaarder is dan je zo willen of als je je gezondheid graag verbetert wilt zien. Het laatste wat je moet doen is (weer) een dieet volgen in de hoop dat je van de zomer die extra kilo’s kwijt bent. Vaak werkt het voor de korte duur en wordt je er niet gelukkiger van! Bovendien mis je belangrijke voedingsstoffen en krijg je alleen maar meer honger, waardoor terugvallen naar het oude op de loer ligt. Wij geven je 5 redenen om deze keer niet te kiezen voor het rigoureuze dieet, maar voor jezelf en je lichaam en daarnaast kleine doelen na te streven. Lees je mee?

Lees meer…

HEALTH: 3 Redenen om te kiezen voor plantaardige supplementen

HEALTH: 3 Redenen om te kiezen voor plantaardige supplementen

Vroeger kocht ik van die goedkope supplementen waar je vulmiddelen in zag die je eigenlijk niet wilde tegenkomen. Zo wordt er nog steeds varkensvet gebruikt voor supplementen, terwijl dit echt niet meer nodig is. Gelukkig leerde ik snel een stuk meer over welke supplementen goed waren en werd ik nog bewuster van de ingrediënten die erin zaten. Maar ik wist dat het nog beter kon en toen kwam Goldea Health op mijn pad. Hun produceren geheel plantaardige supplementen die ook nog eens van goede kwaliteit zijn. Mijn interesse was gewekt en ik wilde ze dan ook graag eens een langere periode proberen. Ik deel graag met jou waarom je voor plantaardige supplementen zou moeten gaan en wat mijn ervaring hiermee is. Lees je mee? 

Lees meer…

HEALTH: Hartklachten bij vrouwen. Wat iedereen hierover zou moeten weten!

HEALTH: Hartklachten bij vrouwen. Wat iedereen hierover zou moeten weten!

Hartaandoeningen bij vrouwen worden helaas nog vaak gemist. Iedere dag overlijden er gemiddeld 57 vrouwen in Nederland aan hart of vaatklachten. Er overlijden zelfs meer vrouwen dan mannen dat aan hartklachten. Dit aantal zou een stuk lager kunnen zijn wanneer iedereen, zowel artsen als vrouwen zelf, beter de symptomen van hartklachten weten te herkennen. Want deze klachten presenteren zich in de helft van de gevallen anders dan bij de meeste mannen.

Lees meer…

HEALTH: Maak kennis met Biocol Labs, dé groene apotheek

HEALTH: Maak kennis met Biocol Labs, dé groene apotheek

Nog nooit had ik ervan gehoord; Biocol Labs. De groene apotheek die gelooft dat de natuur het antwoord is. Ze creëren plantaardige – door artsen – goedgekeurde oplossingen gericht op de behoeften van het moderne leven, waaraan de traditionele gezondheidszorg niet voldoet. De plantaardige ampullen dragen bij aan gezondheidsproblemen van deze tijd en helpen je op natuurlijke wijze je gezondheid verbeteren. Hoe mooi kan de natuur zijn? Lees er alles over en geef jouw gezondheid ook een boost!

Lees meer…

HEALTH: 5 Tips om af te vallen door je eetpatroon te wijzigen

HEALTH: 5 Tips om af te vallen door je eetpatroon te wijzigen

Beweging is zeker belangrijk als je wat gewicht wilt verliezen, maar je eetpatroon aanpassen is het belangrijkste. Hiermee kun je grote stappen maken en langzaam naar jouw streefgewicht toe werken. Tegenwoordig hoor je nog weleens tegenstrijdige dingen op het gebied van voeding, wij geven dan ook handvatten en of je wel of niet paleo, vegan, keto of glutenvrij eet, dat mag je zelf bepalen 😉

Lees meer…

HEALTH: 6 Tips als je volledig uitgeblust bent en op zoek bent naar meer energie en rust

HEALTH: 6 Tips als je volledig uitgeblust bent en op zoek bent naar meer energie en rust

Na een aantal periodes gehad te hebben waarin ik constant in de overlevingsstand stond, moest ik weer terug naar meer ontspanning, rust, balans en ritme om mezelf weer te voorzien van de nodige energie. Dit is een weg vol met hobbels maar uiteindelijk ben ik zo blij dat ik dit steeds opnieuw gedaan hebt. Deze tips wil ik jou ook graag meegeven, voor als je het even niet meer weet, geen energie meer krijgt en volledig uitgeblust of belast bent door alle beslommeringen van het dagelijks (drukke) leven. Lees je mee?

Lees meer…

HEALTH: 3 x Wat te doen bij een hoge bloeddruk

HEALTH: 3 x Wat te doen bij een hoge bloeddruk

Wist je dat 1 op de 3 dertigplussers een hoge bloeddruk heeft zonder dit te weten? Naarmate je ouder wordt neemt elke 10 jaar je bloeddruk ook toe. Je kunt door je levensstijl aan te passen ervoor zorgen dat je veel minder kans hebt op coronaire hartziekten of een beroerte. Maar wat moet je nu precies doen al je een te hoge bloeddruk hebt en is verbetering mogelijk? Ik deel 3 handige tips over wat je precies moet doen bij een hoge bloeddruk, lees je mee? 

Lees meer…

HEALTH: Afvallen begint met een gezonde mindset

HEALTH: Afvallen begint met een gezonde mindset

We willen als goed voornemen allemaal vaak zo snel mogelijk veel kilo’s kwijt. Zeker als je er heel veel kwijt wilt raken wil je dit het liefst zo snel mogelijk omdat je nog een lange weg te gaan hebt. Helaas werkt het niet op deze manier en ik spreek uit ervaring. Natuurlijk haal je je motivatie uit de kilo’s die je al verloren hebt, maar wat eigenlijk het belangrijkste is je mindset. Vaak spelen belemmeringen of blokkades een rol in de strijd tegen de kilo’s of gaat het telkens op hetzelfde gebied weer fout. Als je met een deskundige aan de slag gaat, dan zul je hierin stappen zetten en een nieuwe doorbraak beleven naar de wens om een slanker lichaam te hebben. Maar hoe doe je dat dan? Lees gauw verder en ontdek mijn 5 handige inzichten!

Lees meer…