Member login

Username
Password

» Lost your Password?stappen per dag

WORKOUT: Hoeveel stappen per dag is gezond?

‘Zitten is het nieuwe roken’ die uitspraak heb je vast wel eens gehoord. Als ik naar mezelf kijk klopt het inderdaad dat ik best veel zit op een dag. Het aantal uur dat ik achter m’n laptop zit plus het hangen op de bank ‘s avonds…. Oeps. Herkenbaar? Tijd om in actie te komen en de benen te strekken! Maar hoeveel stappen moet je ongeveer op een dag zetten? Hoeveel stappen per dag is gezond?

De magische 10.000

Net als de term ‘zitten is het nieuwe roken’, heb je vast ook wel eens van de richtlijn ‘10.000 stappen per dag is gezond’ gehoord. Maar waar komt die ‘magische’ 10.000 vandaan? Waarom is de richtlijn niet 8.000 of 12.000 stappen per dag?

hoeveel stappen per dag gezond

In de richtlijnen van de WHO (World Health Organization) komt nergens het getal 10.000 voor. Hmm dat is interessant! Wie heeft bedacht dat 10.000 stappen per dag goed voor je is? Dit ‘magische’ getal is in 1965 bedacht door een Japans technologiebedrijf. Zij waren er van overtuigd dat als je 10.000 stappen op een dag zet je hiermee de kans op hart- en vaatziekten zou verkleinen. Denkt men hier nu zoveel jaar later nog steeds hetzelfde over?

Hoeveel stappen per dag is gezond?

Het antwoord op deze vraag is meerdere malen onderzocht, met als uitkomst dat het aantal afhankelijk blijkt te zijn van je leeftijd en je leefstijl. Om een exact aantal stappen te bepalen is dus bijna niet te doen omdat iedereen op een andere manier leeft, en dan heb ik het nog niet eens over je leeftijd. Wel is het zo dat als je verschillende onderzoeken naast elkaar legt, blijkt dat volwassenen die zo’n 7.000 à 8.000 stappen op een dag zetten, wel aan de norm van ’30 minuten bewegen per dag is gezond’ voldoen. Tja, dat zijn toch weer zo’n 2.500 stappen minder dan die magische 10.000 stappen. Met meer stappen zetten is natuurlijk helemaal niks mis. Wandelen is niet alleen goed voor je lijf, het heeft ook een positief effect op je mind.

Weet je wat ik nu ga doen? Ik trek mijn jas aan en ga heerlijk een stuk wandelen met met hond. Zin in!

Houd jij eigenlijk het aantal stappen dat je op een dag zet bij? Ik ben heel benieuwd.

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .