` HOTSPOT: Alpaca World in Brielle - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HOTSPOT: Alpaca World in Brielle

“Schat, heb je enig idee wat je met je verjaardag wilt doen?”. Deze vraag kwam vorige maand van mijn moeder wetende dat mijn verjaardag eraan zat te komen en het dit jaar klein wilde vieren. Ik heb eigenlijk een hekel aan het vieren van mijn verjaardag en doe het dan ook alleen om het jaar. Het ene jaar vier ik het grootst en pak ik flink uit, en het andere jaar hou ik het klein en vier ik het eigenlijk alleen met mijn ouders. Maar na die vraag met mijn moeder wist ik al heel snel wat ik wilde antwoorden. “Mam, ik wil iets leuks doen met Alpaca’s”. Nou, dat heeft ze goed geregeld hoor…. lees snel verder!

Al ontzettend lang heb ik een fascinatie voor Alpaca’s. Ik vind ze zo ontzettend schattig, ze  zijn fluffy, zacht en zien er te cute uit. Ik kan het gewoon niet helpen, maar als ik een slechte dag heb ga ik op YouTube Alpaca filmpjes kijken en dan is mijn dag gewoon weer helemaal goed. Ik denk dat je mijn reactie dan ook wel kunt inbeelden toen mijn moeder mij vertelde dat we een Alpaca wandeling gingen doen. Ja, je leest het goed, een Alpaca wandeling!!! Deze wandeling is mogelijk bij Alpaca-World in Brielle en heb dan ook echt de dagen afgeteld tot het eindelijk 24 februari zou zijn. Als een klein kind zo ontzettend enthousiast en blij zijn met iets, had ik lang niet meer gevoeld.

In 2010 hebben Anja en Faas hun eerste Alpaca’s gekregen en vanuit daar zijn ze gaan groeien. Nu zijn ze een kleinschalige fokkerij waar ze Peruaanse Alpaca’s fokken van een eersteklas kwaliteit. De afgelopen periode kwamen er van diverse mensen steeds vaker de vraag “kunnen we ook met de Alpaca’s wandelen? Of wellicht knuffelen?”. En zo is het gebeurt dat ze deze mogelijkheid nu ook aanbieden.

Wat veel mensen niet weten is dat Alpaca’s ook wel eens worden ingezet als therapeutisch doeleinde. Een alpaca laat namelijk zien hoe hij zich voelt, op eenzelfde manier als een mens dat doet en daarom is het dus een hele prettige ervaring om een aantal uren met deze fantastische dieren door te brengen.

Bij aankomst op de locatie in Brielle worden wij welkom geheten en mogen wij direct bij de vrouwtjes Alpaca’s. Mijn blijheid level schiet tot het plafond en er misschien wel doorheen. Ik kan ze direct aanraken, even knuffelen en stiekem een kusje geven. Ze zijn echt ontzettend nieuwsgierig en vanwege het geinige uiterlijk een instand blijmaker. Terwijl we lekker aan het knuffelen zijn krijgen we uitleg over de Alpaca’s en hoe we tijdens het wandelen moeten omgaan met de Alpaca’s. Hierna lopen we naar de mannetjes die al helemaal klaar staan voor de 1.5 uur – 2 uur durende wandeling.

Mijn vriendin Sandra mag lopen met Tyson, die zijn naam te danken heeft aan zijn flinke achterwaartse trappen die hij kan uitdelen. Mijn moeder loopt met lieve Leonardo en ik, ik mag aan de wandel met Sharif. Maar hij had net zo goed Rico mogen heten. Want die van mij kon ook flink schoppen haha.

Met de groep Alpaca’s lopen we door de polder, over de dijk en langs een paar bezienswaardigheden van Brielle. Het is heerlijk om met de dieren buiten te zijn en af en toe te stoppen, ze even lekker te aaien over de lange zachte nek en tegen ze te kletsen. Alpaca’s maken hele grappige geluidjes en het klinkt een beetje of ze over alles aan het discussiëren zijn. De wandeling wordt gedaan met een groep van maximaal 8 Alpaca’s en 16 personen. Dus dan kun je om en om met dit geweldige dier lopen. Wij hadden nu een hele kleine groep dus hebben onze “eigen” Alpaca gehad.

Na de wandeling hadden we nog even de tijd om een kopje koffie of thee te drinken met een Briels zandtaartje en konden we nog even gedag te zeggen tegen de dames Alpaca’s en dan was het helaas weer tijd om te gaan. Een ding is zeker… dit was de eerste keer voor mij om een wandeling zoals deze te doen, maar zeker niet de laatste keer. Ik vond het echt fantastisch!

Mocht je nou denken… dat wil ik ook?! Alpaca World Brielle zit aan de Bollaarsdrijk in Brielle en je kunt hier de website bekijken en reserveren.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment