Member login

Username
Password

» Lost your Password?HOTSPOT: Chiapas Taco Cartel

Vroeger had ik niet zoveel met Mexicaans eten. Dat veranderde helemaal toen ik voor mijn werk als standplaatshostess in totaal 8 maanden onder de Mexicaanse zon heb mogen wonen. Playa del Carmen mocht ik mijn thuis noemen en heb naast de mensen, de cultuur en het Mexicaanse leven ook het heerlijk eten omarmd. Ik word dan ook erg blij als er weer een nieuw Mexicaans restaurant geopend wordt in de stad waar ik woon. Als dit restaurant ook nog eens echt goed Mexicaans eten serveert dan gaat mijn hart sneller kloppen. Laat ik jullie meenemen naar Chiapas Taco Cartel en waan je in Caribische sferen…. lees snel verder!

Chiapas Taco Cartel heeft zijn deuren geopend in een van de gezelligste straatjes van Den haag, de Prins Hendrikstraat. Als je normaal gesproken aan een Mexicaans restaurant denkt, denk je al snel aan sombrero’s, een mariachi band en schreeuwende kleuren in het interieur. Niets van dit alles in Chiapas Taco Cartel. Het is ontzettend stijlvol ingericht, er wordt heerlijke muziek gedraaid en de bediening draagt GEEN fel gekleurde poncho.

Het leuke is dat ze de streetfood terugbrengen op de tafel. Geen chique opgemaakte borden, maar een dienblad met eten, goed eten, eten wat geïnspireerd is op de zuidelijkste provincie van Mexico, Chiapas, wat bekend staat om zijn streetfood, taxi’s en prachtige natuur!

Als voorgerecht kies ik de welbekende nacho’s met een super lekkere guacamole. De nacho’s werden geserveerd in een grote papieren zak en toen ik de guacamole proefde keek ik Melinda aan en zei direct “dit smaakt naar Mexico”. Zo onwijs lekker! Melinda koos voor de Quesadilla’s met een pittige saus, en ik kon mezelf natuurlijk niet bedwingen, hier moest ik ook even van proeven! Nou…. feestje hoor! ontzettend lekker en goede smaken. Gewoon hoppatee met je handen eten… want bestek?? Niet aanwezig! just dig in!

Als hoofdgerecht kies ik de vegetarische burrito en Melinda gaat voor de crunchy chicken taco’s. Ik schrok me rot toen ik hem voor me had. Wat een monster, wat veel en wat groot. Hoe krijg ik dat ooit op! Na een korte “how to eat a burrito” uitleg kan ik aan de slag en heb hem voor de helft opgekregen. De rest heb ik heel lief meegekregen voor thuis, want hij smaakte fantastisch! Mijn burrito was gevuld met o.a. met champignons, bonen, rijst, kaas en groene asperges. De taco’s van Melinda zagen er ook heel erg lekker uit en uit de reactie van haar kon ik opmaken dat ze ook erg in de smaak vielen. Heerlijk krokante kip met onder andere sla, mais, mango salsa en limoen mayonaise in een soft shell taco. Je kunt het wellicht al raden, maar ook hier zijn je handen je bestek… beetje knoeien hoort erbij!

Na dit alles zaten we al zo ontzettend vol dat wij ervoor kozen het huisgemaakte dessert samen te delen. We kiezen de caramellow, een lekkere caramel mousse met hazelnootstukjes. Als afsluiter nog een kop koffie en een kop thee en toen konden wij heel erg voldaan weer op huis aan.

Het eten was heerlijk en de sfeer voelde alsof je echt even in Mexico was, dus we hebben ons prima vermaakt. Dus heb je zin in lekker Mexicaans eten, een ongedwongen sfeer, goede muziek en vriendelijk personeel, ga dan zeker eens langs bij Chiapas Taco Cartel!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .