` HOTSPOT: De Groene Parel - Den Haag - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HOTSPOT: De Groene Parel – Den Haag

Den Haag is weer een prachtig nieuw restaurant rijker. En niet zomaar een restaurant, maar een heerlijk visrestaurant in één van de leukste buurten van Den Haag, namelijk in het Zeeheldenkwartier. In de levendige en bruisende Prins Hendrikstraat op de hoek van de Tasmanstraat heeft restaurant ‘De Groene Parel’ in april haar deuren geopend. Samen met Marija mochten wij dit mooie restaurant testen voor Boost Your Health. En laten wij nou net dol zijn op vis.

De Groene Parel
Op een woensdagavond gaan wij met veel goede zin en een lege maag eens een kijkje nemen bij dit restaurant. We zijn redelijk vroeg en worden direct opgevangen door de enthousiaste eigenaar. Je ziet gelijk dat hij passie heeft voor zijn business. We krijgen een tafeltje aan het raam zien direct hoe mooi het binnen is opgeknapt. Het is nog rustig, maar binnen een uur zijn alle tafeltjes bezet. Dat vind ik nou echt knap gedaan voor een woensdagavond voor een restaurant dat net geopend is.

Vooraf

We beginnen met een heerlijke witte wijn en bekijken het menu. De eigenaar legt ons vriendelijk uit hoe het werkt. Het zijn ‘kleinere’ gerechten omdat mensen vaak geen zin hebben in 1 groot stuk vis. En daar heeft hij gelijk in. Hoe leuk is het dat je nu meerdere vissoorten kan proeven? We beginnen vooraf met een heerlijke plank vol met vis. Het Plateau Appetizers. Gefrituurde baby squids, viskoekjes, viskroketjes, crostini met schelvislever. Het is allemaal even lekker! En vooral de viskroketjes gemaakt van stokvis zijn echt een hit! Dit plankje is echt ideaal om samen te delen als voorgerecht.

Hoofd

Ze hebben hier dus geen traditionele hoofdgerechten en het leukste is om samen de gerechten te delen. Zo proef je het meeste. Omdat wij niet konden kiezen, vroegen wij een selectie van wat gerechten. En dat was een goede keuze. We kregen heerlijke ceviche van dorade, gamba’s met gegrilde venkel en zeebaars met een zeekraal stamppotje. Erbij kregen we huisgemaakte frietjes met mayonaise. We hebben enorm zitten te genieten.

Dessert
We hadden nog heel graag een lekker dessert wilde proeven, maar we hadden gewoon geen ruimte meer. Alleen daarom moeten we dus nog een keer terug, want ik heb creaties langs zien komen… om je vingers bij af te likken.

Vegetarisch
Mocht je nou vegetarisch zijn en toch dit lekkere restaurant uit proberen? Geen probleem, want er staan ook meerdere fantastische vegetarische gerechten op. Zoals een tarte tartin van tomaat, aubergine, paprika en venkel of groene asperges met amandelen en buffel mozzarella.  

Ben je op zoek naar een nieuw restaurant waar ze werken met de mooiste producten in één van de gezelligste wijken in Den Haag? Hou je ook nog eens enorm van vis? Je hebt het restaurant gevonden. De Groene Parel is door de ongedwongen sfeer en de prachtige inrichting echt een unieke hotspot in Den Haag. Wij gaan zeker snel nog eens terug!

*Bron hoofdfoto: Roos Jooren Photography

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .