Member login

Username
Password

» Lost your Password?HOTSPOT: De Keukenhof

De Keukenhof. Een hotspot die bij mij al heel lang hoog op mijn bucketlist staat. Aangezien de Keukenhof niet het hele jaar geopend is en ik er heel graag naartoe wilde gaan, ben ik op zaterdag 14 april j.l. samen met mijn ouders daar naartoe gegaan. Ik vertel je graag over mijn dagje uit in de Keukenhof.

Voorbereidingen

Vooraf zijn we al op zoek gegaan naar tickets op het internet. We hadden namelijk op verschillende sites gelezen dat het heel druk kan zijn en je daardoor in een lange rij voor de kassa terecht kan komen te staan. Aangezien we daar geen zin in hadden, kwamen we terecht op een website waar we voor €18,- per persoon tickets kochten inclusief een warme drank (koffie of thee) en een gevulde koek. Ons parkeerticket konden we niet via deze website kopen. We hadden zelf ook wat eten en drinken mee voor in het park, als we niet toekwamen aan lunchen daar.

De Keukenhof

Goede schoenen zijn een pre, je loopt namelijk heel wat (kilo)meters in het park. Een goede fotocamera, selfiestick en een rugzak met daarin wat eten en drinken zijn ook geen overbodige luxe. Bij de entree was het al enorm druk, maar het aanschaffen van parkeertickets aan de kassa verliep vlot. We begonnen gelijk maar aan de koffie en de thee met de gevulde koeken. Lange rijen en wachten op een plekje om te zitten is een herhaaldelijk probleem deze dag bij verschillende restaurants en eetgelegenheden in het park. Het park zelf is heel ruim opgezet. Voor de kinderen is er ook een grote speeltuin en een kinderboerderij. Op verschillende pleintjes stonden er enkele foodtrucks waar je verse patat, hamburgers, smoothies, snoep of ijs kon kopen. Er zijn ook overdekte paviljoenen met prachtige kunstwerken van bloemen, kunst en souvenirs. Uiteindelijk kwamen wij zelf niet aan lunchen toe in het park vanwege de lange rijen en waren we blij met ons eigen meegenomen eten en drinken (lekker Nederlands ook!).

De bloemen zelf zijn een geur- en kleurbeleving. Zelf heb ik echt meerdere keren met mijn neus bovenop een bloem gestaan om deze van dichtbij te bekijken, zo mooi. Om mij heen zag ik ook dat anderen bloemen plukten of met het maken van foto’s bloemen vertrapten, daar irriteerde ik mij aan. Ouders die hun kinderen ook hun gang lieten gaan en waardoor ook de bloemen niet gespaard bleven. Maar ondanks dit, wauw, wat is de natuur mooi! Naarmate ik langer in het park liep kwamen bepaalde bloemen wel elke keer weer terug en had ik het voor mijn gevoel wel gezien. Maar zoveel nieuwe soorten tulpen en narcissen gezien. Onbeschrijflijk hoe mooi. En echt, wat houd ik van bloemen!
Vind ik het een aanbeveling?

Ikzelf vind het een aanbeveling. Het feit dat er zoveel toeristen naar de Keukenhof komen, geeft voor mij al aan dat dit een echte hotspot is. Ik voelde mijzelf op die dag ook een toerist, ik hoorde meer vreemde talen dan het Nederlands. Je botst op de dag ook meer tegen mensen op die om de haverklap stilstaan om foto’s te maken van de bloemen of van zichzelf. Maar voor mij is de Keukenhof zo’n plek dat ik een keer in mijn leven gezien moet hebben. En dat heb ik gedaan. De schoonheid van de bloemen, zo mooi. De kleuren en de geuren, geweldig! Dat wij daar als Nederland zo om bekendstaan, daar ben ik best trots op. Je vermaakt je met recht een hele dag. Na deze dag was ik ook moe en kon ik ook nauwelijks nog een stap verzetten.

Staat een bezoek aan de Keukenhof ook bij jou nog op je bucketlist? De Keukenhof is nog tot en met 13 mei 2018 dagelijks geopend van 08.00 uur tot en met 19.30 uur.

Comments: 1

  • reply

    Charlotte

    27 april 2018

    Het is daar zo ontzettend mooi!!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .