` HOTSPOT: Engel winkelcafé in Zwolle | BoostYourHealth

Member login

Username
Password

» Lost your Password?engel winkelcafe

HOTSPOT: Engel winkelcafé in Zwolle

Hoe dol ik ook ben op m’n hometown Groningen, ik vind het ook heerlijk om af en toe ‘es een kijkje (klinkt als shoppen) te nemen in een andere leuke stad. Zo kom ik ook heel graag in Zwolle omdat ze er veel leuke kleding- en interieurwinkels hebben én je struikelt er zo’n beetje over de healthy food hotspots. En eentje daarvan is Engel winkelcafé, lees gauw verder en ontdek deze leuke hotspot!

Een winkel en café in één

Ik heb nog maar één stap over de drempel van Engel winkelcafé gezet en ik ben gelijk helemaal enthousiast. De sfeer is gemoedelijk, het interieur doet me aan een huiskamer denken en ik wordt ontzettend vriendelijk ontvangen. Ja, hier word ik blij van. Ik zoek een plekje bij het raam en ben verrast door alle leuke spullen die je hier ook kunt kopen. Het is namelijk een winkel én een café in een, hoe leuk is dat?!

engel winkelcafe zwolle

Unieke producten met een mooi verhaal

Floortje, een van de medewerkers, vertelt me dat Henk en Arno, de eigenaren, altijd op zoek zijn naar de mooiste artikelen. Naast heerlijk warme dekens, vliegende schepen en gerecycled glaswerk, hebben ze een wisselend assortiment producten met een mooie achtergrond. Alle producten zijn namelijk fairtrade, gerecycled en handgemaakt door bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kortom, producten met een mooi verhaal. Terwijl ze me dit vertelt weet ik nu al dat ik voor de kerst terugkom om wat originele kerstcadeautjes in te slaan.

engel winkelcafe zwolle

De menukaart

Maar ik was binnengestapt om te lunchen en omdat ik eigenlijk best trek heb, ben ik heel benieuwd wat er op de menukaart staat. O jee, veel te veel lekkers. Het is dat het lunchtijd is maar ook de ontbijtjes en de lekkernijen die ze aanbieden zien er té lekker uit. Boeren yoghurt met muesli, appel en moestuinjam, een ontbijtpap van haver, quinoa en boekweit met fruit en maple syrup, en wacht dat je van een punt cranberry appeltaart met een dot geslagen room? Klinkt allemaal even lekker als je het mij vraagt.

Ik twijfel tussen de najaarssalade met champignons en venkel en de soep van de dag. Als ik hoor dat het venkelsoep is, weet ik het zeker: ik ga voor de soep! Nu weet ik niet hoe de herfstsalade smaakt, maar de venkelsoep is heerlijk zacht en een tikkie romig, en het plak brood met een vegan aubergine groentespread is te lekker voor woorden. Heerlijk!

engel winkelcafe menukaart

(H)eerlijk en dagvers

Ze werken samen met lokale leveranciers en alle ingrediënten zijn zo vers als het maar kan. Het kan dus zijn dat je aan het eind van de dag net naast het net vist omdat er iets op is. Maar creatief als ze zijn, bieden ze je altijd een smakelijke oplossing. Datzelfde geldt voor speciale wensen of diëten, en ook glutenarm, veganistisch en een suikervrij gerecht is geen enkel probleem. Zo worden mijn darmen bijvoorbeeld niet zo blij van gluten, en daarom kreeg ik een heerlijk stuk glutenvrij brood van Gooodyfooods, een natuurwinkel/biologische speciaalzaak uit Zwolle, bij mijn soep geserveerd. Zoals Floortje zo mooi zei: ‘We hebben altijd wel iets in de koelkast.’ Dit noem ik nou klantvriendelijkheid ten top.

engel winkelcafe hotspot

Volgens mij is het ondertussen wel duidelijk wat ik van Engel winkelcafé vind; ik ben enthousiast! Niet alleen om het (h)eerlijk verse eten, maar zeker ook om de mooie producten die ze verkopen én de warme gastvrijheid.

Engel winkelcafé | Grote markt 3 | Zwolle

PS: Je ontvangt maar liefst 5% korting op de menukaart als member van Boost Your Health bij deze hotspot! Nog geen member? Je kunt hier member worden.

Foto’s: o.a. Engel Winkelcafé

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment