` HOTSPOT: Float & Welness Centre Babylon - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HOTSPOT: Float & Welness Centre Babylon

Eens even denken, wat kunnen we allemaal doen om te ontspannen en rust te vinden? Je kunt een boek lezen, gaan wandelen, sporten, een vriendin bellen, een borreltje gaan drinken, jezelf in de meest ongemakkelijke yoga poses vouwen, je kunt jezelf laten masseren of je kunt gaan floaten. Dat laatste heb ik laatst mogen ervaren en het was FAN-TAS-TISCH!

Persoonlijk had ik nog nooit van floaten gehoord. Toch bestaat het al heel wat jaartjes. Het komt over vanuit Amerika waar in de jaren ‘60 het floaten werd gebruikt door de NASA om gewichtloosheid na te bootsen. Wanneer het fenomeen floaten in Nederland is aangekomen weten we niet precies, maar het heeft ongeveer 10 jaar geleden meer bekendheid gekregen. In deze tijd is ook Float Center Haaglanden opgericht. Ik mocht gaan floaten by franchise Float en Wellness Center Babylon

Maar wat is floaten nou precies? Tijdens het floaten lig je in een speciale floatroom (wat uniek is voor float center Haaglanden, want bij de meeste wellnesscentra lig je in float capsules wat nogal claustrofobisch kan zijn), met in het water wel 400 kilo zout. Het bad is ongeveer 30 cm diep maar dat heb je niet in de gaten omdat je drijft. Tijdens het floaten worden prikkels, zwaartekracht, geluid en licht uitgesloten. Dan kom je uiteindelijk terecht in Floatation Rest.

Het water en de omgeving van het bad is lekker warm, ongeveer 35 graden. Hierdoor voelt je lichaam bijna geen temperatuurverschil tussen water en lucht. En dan gebeurt er iets vreemds. Je hersenen gaan denken dat je “zweeft” in het water met als gevolg dat iedere spier zich in het lichaam kan gaan ontspannen. Men zegt, 1 uur floaten staat aan 5 uur slaap.

Ikzelf kon wel wat ontspanning, rust en slaap gebruiken, dus was dan ook ontzettend nieuwsgierig wat dit met mij zou doen. Het ontvangst en uitleg over het floaten was super. Vooraf kan je jezelf even lekker douchen en er is rekening gehouden met wondjes en schrale plekken, wat voor mij heel fijn is met mijn eczeem. In iedere kamer staat een grote pot vaseline om eventuele open plekjes te bedekken. Met zoveel zout in het water gaat het anders vreselijk prikken. Toen ik het bad in stapte en de deur achter me dichttrok moest ik even acclimatiseren. Even alles in mezelf opnemen. Er speelde rustgevende klanken muziek en besloot mezelf rustig in het water te leggen. De eerste paar minuten was dit lastig. Mijn hele huid prikkelde en ik moest daar even doorheen. Na 10 minuten stopte de muziek en lag ik in een volledig rustige kamer, in warm water met boven mij alleen wat piepkleine “sterren” lampjes. Ik deed mijn ogen dicht en voelde mijn nek en schouders ontspannen en durfde ook mijn hoofd helemaal te laten floaten. Oren onder water en het geluid van het water binnen te laten. Ik voelde mezelf wegzakken in een rust, dat gevoel was heel erg fijn. Toen het floaten klaar was sprong de rustgevende muziek weer aan. Dat betekende dus dat ik 50 minuten had liggen slapen! Ik was volledig kalm en ontspannen. Deze ervaring was te gek! Eenmaal uit het bad moet je even heel goed douchen vanwege het vele zout op je haar en huid en daarna ben je alweer good to go. Dit is een ervaring waarvan ik vind dat iedereen deze eens zou moeten gaan beleven.

Het is geschikt voor mensen met eczeem, psoriasis, reuma, fybromyalgie. Voor sporters die willen werken aan spierherstel zoals voetballers of ballerina’s. Het is perfect voor volwassenen en kinderen die slecht slapen en herstel van het bioritme nodig hebben. Het is voor mensen met een drukke baan die willen rusten en ontspannen zonder enige prikkels. Het is eigenlijk dus voor iedereen. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is dan ook gebleken dat floaten de meest effectieve methode is tegen o.a. stress, oververmoeidheid en overbelasting. Zowel fysiek als mentaal.

Ga het floaten dus zeker zelf ervaren!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .