` HOTSPOT: Flower Burger in Rotterdam - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

HOTSPOT: Flower Burger in Rotterdam

Deze leuke en kleurrijke burgertent heeft drie maanden geleden haar intrede gedaan in Rotterdam. Ik wilde hier al een tijdje naar toe om eens een felroze of felgele burger te proeven. En deze maand ben ik dan eindelijk eens langs gegaan!

Met Rotterdam Blaak om de hoek sta ik (met de trein) in 15 minuutjes voor het restaurant. Ideaal dus! Van buiten ziet het restaurant er al heel open, hip en kleurrijk uit. Van het plafond tot aan de stoelen. Flower Burger is een Italiaanse burgerketen en heeft één andere vestiging in het buitenland en laat dat nou net Rotterdam zijn!

Allereerst wil ik de eigenaressen, Caroline en Layla, ontzettend bedanken voor hun top gastvrijheid en dat ze met enthousiasme over hun zaak hebben verteld. Caroline vertelt mij dat zij het restaurant in Rome hebben ontdekt en dachten: nou, waarom kunnen we dit niet naar Rotterdam halen? ‘’En waarom niet in Amsterdam? Nou, omdat ik gewoon Rotterdam fan ben!’’, vertelt Caroline enthousiast. De conceptbedenker van het restaurant komt uit Milaan en heeft daar ook twee vestigingen.

Het verhaal achter Flower Burger

Verder is Flower Burger een veganistisch restaurant. De naam verwijst naar de Flower Power tijd, de tijd van hippies, gezelligheid, vrolijke mensen en dat is precies het concept waar Flower Burger om draait. ‘’Je ziet hier nergens het woordje vegan staan, want het is voor iedereen bedoeld. Dus ook de vleeseter is van harte welkom. Het is voor iedereen toegankelijk,’’ geeft Caroline aan. Bovendien is het doel van het concept om het stoffige van het veganisme af te poetsen en te laten zien dat het juist hip en happy is.

Populariteit

Caroline vertelt dat de burgers wel echt in trek zijn bij de Rotterdammers. Zo is de special al razendsnel uitverkocht en hebben ze 150 burgers in één week verkocht. Het gaat dus de goede kant op met Flower Burger. Daarnaast hebben ze kort geleden de Vegan Award gewonnen voor Beste Vegan Nieuwkomer van Nederland.

Duurzaam

Wat ik ook leuk vind aan Flower Burger, behalve het feit dat ze 100% veganistisch zijn, is dat ze veel aan duurzaamheid doen. Een veganistische burger is sowieso al erg duurzaam, maar ook de materialen die ze in het restaurant gebruiken zijn beter voor het milieu. Van het wc-papier tot aan het bestek wat op basis is van maïs.

Tasty burgers

En dan nu de burgers! Want hier zijn jullie voor gekomen! Flower Burger heeft zes verschillende burgers in de kleuren roze, geel en zwart. De burgers zijn dan niet alleen ontzettend lekker, maar het is ook echt meteen een feestje op tafel! Deze maand ben ik er samen met mijn moeder gaan eten. Ik ben voor de Cherry Bomb gegaan (de roze burger) en mijn moeder voor een Spicy Chickpea (de gele burger). De Cherry Bomb is gevuld met o.a. een linzenburger, taugé, ‘’cheddar kaas’’ en een rocktail saus. Hoe ze de burger zo mooi roze krijgen? Met een kersen-bietenextract! De Spicy Chickpea heeft zijn kleur te danken aan kurkuma en is gevuld met kikkererwten, tomaat, spinazie en een pittige saus (vrij zacht!). Nu denk je dan: maar wat gebruiken ze dan voor de zwarte burger? Steenkool! Uiteraard zijn het allemaal natuurlijke kleurtjes!

Ga eens langs bij Flower Burger in Rotterdam en kies voor een compleet menu met een burger, frietjes en een drankje naar keuze. Maandag is Meatless Monday, dus dan ontvang je een leuke korting evenals het complete menu. Daarnaast kun je ook thuis genieten van je favoriete burger. Zo kun je het laten bezorgen via thuisbezorgd.nl en Deliveroo!

En dan om nog een tipje van de sluier te geven… Flower Burger Rotterdam heeft plannen om uit te breiden binnen Nederland, maar op dit moment richten ze hun aandacht vooral op hun restaurant in Rotterdam.

Dus, zit jij binnenkort ook relaxed te hangen in de schommelstoelen van Flower Burger met je roze of gele burger?

Post a Comment