` HOTSPOT: Karakter - Curaçao - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HOTSPOT: Karakter – Curaçao

Tien jaar geleden woonde ik voor een aantal maanden op het het prachtige eiland Curaçao. Nu, na al die jaren, ben ik voor een paar weken terug. Heerlijk op reis met mijn ouders omdat ze alweer veertig jaar zijn getrouwd. Wij verblijven op het villapark Coral Estate, wat ligt in Sint Willibrordus. En laat hier, op Coral Estate, nou net een fantastische hotspot liggen welke je echt NIET mag missen als je op Curaçao op vakantie bent. Graag wil ik jullie laten kennis maken met Karakter, lees je mee?

Toen ik in 2009 op Curaçao woonde was Karakter pas net 1 jaar open. In die tijd ben ik zelf nooit op deze mooie plek geweest. Wel reed ik er geregeld langs op weg naar het strand waar ik mijn vrije dag doorbracht. Op ongeveer 30 minuten rijden van Willemstad ligt Karakter. Deze gezellige plek biedt je naast een heerlijk strand, een prachtige plek om de zee in te duiken en te snorkelen. Het ligt namelijk bij Rif St Marie waardoor je een mooie onderwaterwereld hebt. Vergeet dan ook niet je snorkelset mee te nemen, of eventueel te huren bij de duikschool wat naast het strand ligt.

Het fijne van Karakter vind ik dat je hier heel de dag kunt doorbrengen. Je kunt er fantastisch ontbijten, heel de dag genieten van goede bedjes op het strand, een duik nemen in zee, of verkoeling zoeken bij het zwembad. Daarnaast kun je hier heel goed lunchen en vervolgens aanschuiven bij het diner. En hoe ultiem genieten is het dat je met je voeten in het zand kunt dineren met een uitzicht om bij weg te dromen. Het uitzicht, goh, wat ga ik dat missen in Nederland. Met onze villa kijken wij er iedere dag op uit, maar die ondergaande zon zal nooit vervelen. Als de avond valt gaat bij Karakter de sfeerverlichting aan, staan er fakkels aan de rand van de zee en op zaterdagavond is er livemuziek.


Wij dineren hier op de dag dat mijn ouders veertig jaar getrouwd zijn en zijn weg van de menukaart. Er is genoeg keus en voor ieder wat wils. Of je nu van vlees, vis of vegetarisch eten houdt, er zit sowieso iets bij wat je lekker vindt. Als voorgerecht kiezen ik en mijn vader de Caesar character, terwijl mijn moeder voor de Carpaccio gaat. We slaan stijl achterover als wij de hoeveelheid zien. Dit zijn geen lullige porties. We moeten lachen, want hoe gaan we ons hoofdgerecht ooit op krijgen.


Het eten smaakt super goed, de smaken komen los van elkaar goed tot zijn recht en niets overheerst, maar ze versterken elkaar juist. Het is met zorg bereid, met mooie verse producten en dat proef je. Mijn vader en ik zijn wat het diner betreft ook eensgezind en kiezen beide de Tagliatelle Goat Cheese en mijn moeder gaat voor de Beef Tenderloin. Ook hier zijn we weer verbaasd over de ruime porties. Wellicht zijn de kosten van het menu wat aan de hoge kant, maar je krijgt waar voor je geld. Je betaald niet alleen voor het voortreffelijke eten, maar ook voor de volledige entourage. En dat is niet in geld uit te drukken. Het is een beleving en echt een avond uit.

Ik krijg het eten niet allemaal op, maar gelukkig is er de mogelijkheid om het restant mee te nemen waardoor ik er de dag erna ook nog van heb kunnen genieten. En dan het dessert. Ik kon er echt geen plekje meer voor vinden, maar heb mijn ouders wel een beetje gestuurd naar wat ik lekker vind zodat ik toch een vorkje kon meepikken. Zij gaan voor de Caramel Bavarois en voor de Lemon pie. Hierna kon je ons werkelijk terug rollen, ware het niet dat we na het diner onszelf eerst een trap op moesten hijsen.


Genoeg gekletst over het lekkere eten bij Karakter. Ik wil graag nog even het kundige, super vriendelijke personeel benoemen. Ze verstaan hun vak, zijn ontzettend beleefd en weten je goed te informeren. Er werd bijvoorbeeld totaal geen probleem gemaakt toen wij vroegen of het hoofdgerecht even mocht wachten. “Nee hoor mevrouw, geeft u maar aan wanneer u het graag wilt ontvangen”.  Goede service staat voorop, en daardoor voel je je als gast ook gewenst en gezien. Dat maakt de hele ervaring compleet vind ik.

Ik denk dat je wel hebt kunnen lezen hoe enthousiast ik ben over Karakter. Ga er dus zeker een dag of avond genieten mocht je op dushi Korsou verblijven. Het adres is Coral Estate, Rif st Marie, Willibrordus. Wij komen zeker nog een keer terug en wij willen iedereen in ieder geval ontzettend bedanken voor de fijne ervaring.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment