` HOTSPOT: Lekker en gezond lunchen bij Loff - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HOTSPOT: Lekker en gezond lunchen bij Loff

Het is een heerlijke zonnige dag als ik op weg ben naar LOFF in Breda. Ik blijf Breda een gezellige stad vinden en vooral op zo’n mooie dag als vandaag. Dat maakt het gewoon nog extra gezellig en sfeervol! Dit is de eerste keer dat ik een hapje ga eten bij LOFF en ben dus ook heel enthousiast om het uit te proberen!

LOFF bestaat nog niet zo lang in Breda. Ruim een jaar! Marion Pluimes, de eigenaresse van LOFF, vertelt mij wat meer over haar restaurant. LOFF is een vegetarisch/veganistisch restaurant met een heel leuk concept, namelijk gezond en lekker eten. Ongeacht of mensen zijn kunnen ze hier toch lekker eten en genieten. Bovendien is al het eten 100% biologisch. Verder is het de missie van LOFF om uit te breiden met hun restaurant, maar nog niet in het komende jaar. Wie weet zien we LOFF dus volgend jaar wel op meerdere locaties in Nederland. Ik ben in ieder geval voor!

Er is voor iedereen wel wat lekkers te vinden en het eten is erg gevarieerd. Zo ben ik samen met mijn mams bij LOFF gaan lunchen en hebben we de lekkerste hapjes op ons bord mogen opscheppen. Echt alles, maar ook echt alles zag er zo goed uit dat het water je bijna de mond uit loopt! Als je het restaurant binnenkomt zie je aan de linkerkant het buffet staan waar het eten picco bello op gepresenteerd staat! Schuin naast het buffet vind je de open keuken waar je het eten voor je neus bereidt ziet worden. Nog een pluspuntje! Het restaurant creëert op deze manier een open sfeer.

Ik laat de vriendelijke serveerster, Melina, (een oud klasgenootje, toevallig!) weten dat ik voor Boost Your Health graag een recensie wil schrijven over mijn persoonlijke ervaring in hun restaurant. Melina vertelt mij hoe het concept werkt en legt uit dat je de keuze hebt over het hele buffet. Je kunt van alles, en natuurlijk zoveel je maar wilt, op je bord scheppen! Vervolgens weeg je je bord af bij de bar en de bijbehorende prijs daarvan zet ze op een groen pasje van LOFF. Op dit pasje komt alles te staan wat we bestellen. Vanaf de eerste maaltijd, tot de drankjes en het dessert. Wanneer we klaar zijn met het eten geven we het pasje af bij de bar en op deze manier betalen we aan het einde van het etentje, vertelt ze enthousiast. Wat heel handig is om te weten is hoeveel het per gram kost wat je op je bord schept. Deze informatie staat bij het buffet en op de menukaart aangegeven. Verder hangen er kaartjes boven het buffet die aangeven welke ingrediënten het eten bevat. Super handig als je natuurlijk wilt weten of een gerecht 100% plantaardig is of als je een voedselovergevoeligheid hebt bijvoorbeeld.

We beginnen met onze eerste gerecht. Het is moeilijk om te kiezen wat ik op mijn bord schep aangezien ik het liefste alles wil uitproberen. Ik kies voor een vegan maaltijd die o.a. bestaat uit een mix van rijst, notenballetjes, zeewier, aardappeltjes, bieten, champignons, gewokte groente, koolselderij, tortillachips en avocado. Mijn moeder kiest ook voor rijst maar dan met tempé, broccoli, zeewier, roze bietenhumus, alfalfa, tortillachips en gewokte groente. Zoals je ziet zien de gerechtjes er heel vrolijk en gevarieerd uit! Uiteraard mag een toetje niet ontbreken en dus kiezen we hier ook van alles uit. Op mijn bord schep ik wat linzentruffels, chocomousse, cruesli, apple crumble, abrikozenballetjes en een shortbread [LOFF Potion 9]! Mijn moeder pakt precies hetzelfde, alleen neemt zij er nog een worteltaart bij. Het dessert is goddelijk lekker kan ik je zeggen. Mijn absolute favoriet is de apple crumble en de linzentruffels.

Aan het einde van de lunch voel ik mij vol, maar niet propvol en zeker niet opgeblazen! Vorig jaar, toen ik nog niet 100% plantaardig at had ik vaak last van een opgeblazen buik. Sinds  ik plantaardig eet heb ik hier nauwelijks nog last van! Zo ook met het eten bij LOFF. Het eten is van goede kwaliteit en de keuken let ook goed op hoe ze het eten klaarmaken. Er wordt hier duidelijk veel aandacht aan besteed en dat is iets wat ik echt kan waarderen. Bovendien is het personeel super vriendelijk en gastvrij! Je merkt dat iedereen hier een passie heeft voor gezond, puur en lekker eten en met plezier in het restaurant werkt. Een paar medewerkers van LOFF: Marja, Sytske en Melina die ik onder andere in het restaurant heb gesproken zijn harstikke vriendelijke mensen, behulpzaam en attent! Ik kan het iedereen aanraden eens een hapje te eten bij LOFF. Mijn moeder en ik gaan met een goed gevoel de deur uit, verzadigd en vol energie! Ik kom zeker een keertje terug hier!

Kijk hier eens op de website van LOFF voor het menu en openingstijden!

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment