` HOTSPOT: Martes - Den Haag - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HOTSPOT: Martes – Den Haag

Op dit moment woon ik 8 jaar in Den Haag, maar gek genoeg ben ik pas het laatste jaar de stad en al zijn leuke plekjes aan het ontdekken. De komende maanden neem ik jullie mee naar de gezelligste terrasjes, lunchrooms, strandtenten en restaurants. Sommige zullen gezond en verantwoord zijn, maar er zal vast en zeker ook een keer een blog komen met een suikergehalte waar je glazuur van je tanden van zal springen.


Ik trap af met lunchroom Martes. Martes ligt aan de Hooistraat 5 in Den Haag, wat een zijstraat is van de hele bekende Denneweg met al zijn leuke winkeltjes en het beroemde Hotel Des Indes. Wat veel mensen niet weten van Den Haag is dat er hele mooie grachten zijn, en laat Martes nou net liggen aan een van de mooiste.De jonge eigenaressen Sophie en Safia hebben deze ontzettend leuke zaak in 2015 overgenomen van de toenmalige eigenaar. Op het moment van overname waren ze zelf werkzaam bij Martes en toen de vraag werd gesteld of het niet wat voor hen zou zijn hebben ze er niet lang over na hoeven denken voordat ze JA zeiden.

Martes heeft binnen een gemoedelijke gezellige sfeer. Laagdrempelig en zeer geschikt voor een heerlijke koffie, thee, ontbijt of lunch. Alles word vers en zelf gemaakt. De taarten zijn heerlijk en bij de gerechten proef je de verse producten. Het leuke aan Martes is dat er ook een mooi terras aan de gracht is. Lekker in de zon met een leuk uitzicht. Dus bij mooi weer lekker naar buiten.Waar ik mij aan kan ergeren bij drukte op een terras is slechte bediening en lang wachten. Dat gaat hier gelukkig heel soepel. Bestellingen komen vlot door én het personeel is ook nog eens heel vriendelijk. Ik bestel een latte macchiato en vraag naar de taarten die ze hebben. Na een aantal super opties te hebben gehoord kies ik voor de pistachectaart. Wat een verrassende smaak en zeker een aanrader.

Ik zit zo lekker, en was heerlijk in mijn boek aan het lezen, dat de tijd voorbij vloog en ik ook nog de lunch kon meepakken. De lunchkaart heeft voor ieder wat wils. Ik kies voor de desem toast met avocado, vegan pesto en tahin. Het is simpel, maar de smaken zijn super én hartstikke vers. Dat is wat je wilt.

Na ruim 2.5 uur op het terras, de tijd vloog voorbij, was het voor mij weer tijd om te gaan. Ik reken af en naast het lekkere eten en het vriendelijke personeel zijn ook de prijzen nog heel netjes. Voor 2 latte’s, een stuk taart en mijn desem toast betaal ik iets meer dan € 15,-.

Eindconclusie? Super locatie, lekker eten en een goede stop tijdens een dagje winkelen of gewoon zomaar….omdat het kan!

Liefs Isabelle

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment