Member login

Username
Password

» Lost your Password?HOTSPOT: Opening van The Meets in Amsterdam!

Amsterdam heeft zo ontzettend veel leuke (vegan) eettentjes en er komen er steeds meer bij. Ik als foodie word daar natuurlijk helemaal blij van. Het menu van The Meets bestaat voor 80% uit plantaardige ingrediënten en 20% van dierlijke afkomst. Lees hier meer over de opening van The Meets!

De reden dat The Meets nog wel 20% dierlijke producten gebruikt is omdat de eigenaar het restaurant toegankelijk wilt maken voor iedereen, dus ook voor de vleeseter. Daarnaast is hij zelf ook niet 100% vegan. The Meets maakt gebruik van lokale en biologische producten. Verder bevatten de gerechten geen geraffineerde suikers, toevoegingen of andere troep.

Vandaag mocht ik aanwezig zijn bij de tweede filiaal van The Meets in Amsterdam. Het feestje begint om 18:00 uur en ik loop stipt op dat uur naar binnen. Ik merk al meteen bij binnenkomst dat alles er spiksplinternieuw uitziet en dat het groter is dan het andere restaurant in de Pijp. De ruimte is vrolijk en fris groen gekleurd. De muren geven een artistiek tintje aan het restaurant. Het oogt comfortabel, natuurlijk en hip. Bovendien heeft het restaurant een plek om buiten te zitten tijdens de warme dagen, wat ik ook echt een pluspunt vind!

Tijdens de opening zijn vrienden, familie en o.a. bloggers aanwezig. Het wordt langzamerhand steeds wat drukker en al gauw worden er de lekkerste hapjes rond geserveerd. Ik mag van alles proeven en bijna alles is ook plantaardig dus ik mag niet klagen! Zo krijg ik om te beginnen een kop verse gemberthee, want tsja, ik wil mij graag eerst even opwarmen nadat ik in die vrieskou heb gelopen.


Nadat ik ben opgewarmd probeer ik de eerste paar hapjes uit. Er is van alles wat en ik begin met de gebakken tempé geserveerd met een smaakvolle vegan mayosaus. Vervolgens proef ik wat van de polenta frietjes (groot fan hier!) met een pestosausje en vegan mayo, een curry bowl met verschillende soorten groenten en farinata (een Italiaanse pizza van kikkererwten). De hapjes die vanavond worden uitgedeeld staan op het nieuwe menu van The Meets. Een smaakvolle en afwisselend menu kan ik je zeggen!

Tot slot hebben we met smacht gewacht op de desserts. Deze bestonden uit drie verschillende soorten gebakjes die ook op het menu staan. Zo wordt er een limoen-avocado taartje rondgebracht, een chocolade-pindakaas gebakje en een Açaí cheesecake! I-LOVE-IT! Ze smaken stuk voor stuk geweldig en het is ook erg mooi gepresenteerd.

Wat je kan verwachten van het nieuwe menu van The Meets? Ze hebben er van alles! De lekkerste fruit- en groente smoothie bowls als ontbijt, rijkgevulde sandwiches, Mexicaanse burgers, soepen, salades, lekkere groenteplankjes, ‘’bitterballen’’ (bieterballen of the meets balls), fruit en groentesapjes en uiteraard wel zo’n tien verschillende soorten desserts!

The Meets Oost, Sumatrastraat 28, Amsterdam

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .