` HOTSPOT: ROOTS - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HOTSPOT: ROOTS

“We serve fresh and organic food. The ulitmate fuel for your body, mind and a smile on your face.” Een heerlijke quote van het krijtbord uit de zaak die precies zegt waar ROOTS voor staat: verse & biologische voeding waar zowel je lichaam als geest blij van worden en die qua smaak zorgt voor een brede lach op je gezicht! Wij namen de proef op de som en gingen voor plantaardig fastfood bij ROOTS..

ROOTS is er voor de drukke hardwerkende stadse student, zakenman of sportende mama. We willen allemaal een uitdagende carrière, een bruisend sociaal leven, zorgen voor onze kinderen, in vorm blijven en voldoende vitaminen binnenkrijgen.. Een aardige puzzel met maar 24 uur in een dag. ROOTS biedt daarom de uitkomst: het is een gezond afhaalrestaurant waar je voor elk moment van de dag een smaakvolle gezonde hap kunt krijgen. Van biologische cold pressed juices en havermoutontbijtjes tot veggie burgers, soepen en raw balls. Vitality to go noemen ze het zelf ook wel: balans in je leven, mede door pure & biologische voeding die je vitaal doet voelen. Terug naar je basis: je ROOTS. Dat kan volgens hun filosofie door goed voor jezelf en je lichaam te zorgen en je bewust te zijn van voeding & beweging.

Een prachtige filosofie, een veelbelovend concept. Gezond fastfood, dat lekker is én betaalbaar? Dat moet getest worden..

Al ben ik niet echt een stadse student, al helemaal geen zakenman en voorlopig nog geen sportende mama, ook ik heb als student die ver moet reizen, veel sport, werkt en ergens te midden van die chaos studeert vrijwel nooit genoeg aan 24 uur in een dag. Een snelle hap is dan ideaal, maar persoonlijk houd ik toch van pure, verse & plantaardige voeding.. Mooi, want daar weten ze bij ROOTS wel raad mee! Een kijkje op de menukaart wierp al dilemma’s op: zó veel lekkere opties! Meestal ga ik voor een salade, dus besloot ik dit keer maar eens iets anders te proberen: een veggie burger! Mét een cold pressed juice natuurlijk, mmm. Aangezien ik onderweg was met het openbaar vervoer en in de spits zou moeten reizen, leek meenemen me niet de meest ideale optie. Om een review te schrijven is even rondkijken bovendien wel handig, dus zocht ik een van de paar plaatjes aan het barretje in de zaak aan de Amstelveenseweg uit om alvast aan mijn sapje te beginnen. Al vrij snel kwam de medewerkster naar me toe om heel eerlijk te zeggen dat de overheerlijke pesto helaas op is: of ik wil kiezen voor guacemole of hummus? Natuurlijk, geen probleem, guacemole it is! Hartstikke netjes dat ze dat met een grote glimlach komt vragen en heel eerlijk zegt dat het helaas met pesto lekkerder is, maar met guacemole zeker ook prima te versmaden is 🙂

Gelijk had ze! Mmm, ik ben niet zo van de burgers maar deze was wel héél lekker.. Een stevige zoete bite dankzij de zoete aardappel en heerlijk romig dankzij de guacemole. De combinatie: goud waard. Stiekem merk ik dat ik steeds kleinere hapjes neem, om maar zo lang mogelijk van mijn burger te kunnen genieten. Oh, en het sapje? Verrassend lekker! Toen ik deze uitkoos kreeg ik meteen te horen: “Oh, jij gaat direct voor de meest groene!” Dat was mij nog niet opgevallen, maar inderdaad, ik koos voor het sapje met de meeste groenten. Dat eenmaal beseft, was ik een beetje huiverig voor de smaak. Des te verbaasder was ik dan ook toen die héérlijk bleek te zijn! Fris & licht, totaal niet bitter of saai. Yup, als een tevreden klantje kon ik met een gevulde maag huiswaarts keren 🙂

ROOTS, wat mij betreft zijn jullie je quote waardig. De sfeer is gezellig, puur & eenvoudig. De gerechten zijn precies zo: smaakvol, puur & eenvoudig. Een aantal gerechten is vegetarisch en dus nog niet geheel plantaardig, maar dat is wel waar ROOTS naartoe wil. Vegetarisch, veganistisch of omnivoor, iedereen vindt hier wel iets lekkers. Voor elk moment van de dag. Als extraatje kreeg ik een plakje zadenpittenbrood mee voor thuis, waar ik later die avond héérlijk van heb gesmuld en wat tevens mijn inspiratie was voor de osawacake die onlangs mijn oven uit kwam..

Je vindt ROOTS inmiddels al op drie plaatsen in Amsterdam, dus ben je in onze hoofdstad, dan kan een bliksembezoekje niet missen!

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment