` HOTSPOT: SOEPP IN ALKMAAR - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HOTSPOT: SOEPP IN ALKMAAR

We waren deze keer langs bij Soepp in het gezellige centrum van Alkmaar. Begonnen zonder geld maar met behulp van vrienden, familie en de lokale kringloop uitgegroeid tot een hip restaurant..een winkel…een datings café…een B&B… en een zelfs een eigen boek. De dames van Soepp hebben het maar goed voor elkaar! Lees alles over deze leuke hotspot!

Zoek je een gezellig plekje om te lunchen tijdens je shop sessie dan kunnen wij deze plek zeker aanbevelen.Het mooie is dat je ondertussen gewoon verder kunt gaan met winkelen, want ongeveer alles is te koop. Beginnen met minimaliseren zal hier niet lukken.

Soepp is je hipste vriendin en je liefste oma tegelijkertijd.

En dit is ook precies hoe Soepp er uit ziet, de muren hangen vol met oude schilderijtjes en tierelantijntjes die ik nog herken vanuit het huis van mijn oma. Ondertussen wordt een 100% vegetarische menu kaart geserveerd door een leuke meid in een vintage jurkje.( en ook deze is te koop.. de jurk dan )

Normaal gesproken heb ik als vegetariër een keuze uit max. 3 a 4 gerechten maar hier kan ik gewoon uit de hele kaart kiezen, en dat is lastiger dan ik dacht. Een Marokkaanse salade met vijgen, een Thaise rode curry.. of toch een kop huisgemaakte doperwten soep..?

Wij kozen voor het 12 uurtje, een kop pittige linzen soep, een couscous salade en een groente kroket, wat erg goed in de smaak viel! Het mooie is dat de gerechten ook vegan, gluten vrij, suiker vrij of lactose vrij te bestellen zijn. Ook qua drankjes zit je hier helemaal goed met biologische wijn, huisgemaakte ijsthee of een bieten cacao latte.

Overnachten

Mocht je na een avond Soepp nou echt niet weg willen? Dan kan je misschien wel blijven overnachten in de B&B! Er zijn 3 retro kamers beschikbaar boven het restaurant.

Soepp bind

Wat kan je nog meer na een succesvol bedrijf opgezet te hebben zouden de dames moeten hebben gedacht… een boek was het antwoord ! Het kookboek Soepp bind is gemaakt in samenwerking met vrouwen uit het AZC, vrouwen die in de hoop op een beter bestaan naar Nederland, Alkmaar zijn gekomen.

Wat een leuk initiatief! In het boek staan niet alleen de heerlijkste soep recepten, maar ook mooie foto’s en verhalen van deze sterkte vrouwen. De opbrengst van de eerste druk is naar stichting De Vrolijkheid gegaan, en de opbrengt van de 2 de druk wordt gebruikt om lokale maatschappelijke projecten te sponsoren.

Op zoek naar de liefde?

Het grappige aan Soepp vond ik dat hier ook first dates georganiseerd worden.

Het blijkt dat ze al een aardige matchmaker zijn, aangezien een koppel zelf is getrouwd.

Inschrijven kan via de mail, en de rest wordt voor je geregeld incl 3 gangen diner.

Wie durft dames ? Wij horen jullie ervaring uiteraard graag !

Meer informatie?

Soepp is open van maandag t/m zondag.

Check de site voor de wisselende openingstijden.

www.soepp.nl

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment