` HOTSPOT: The Leaf - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

HOTSPOT: The Leaf

Vanuit huis ben ik opgevoed als een echte vleeseter. Vlees was er iedere dag. Wel stelde ik vroeger al de vragen “mama, waar is dat dan van gemaakt” en was mijn antwoord altijd “maar dat is toch heeeeel zielig”. Pas toen ik op mezelf ging wonen en mijn eigen keuzes in voeding ben gaan maken ben ik stapje voor stapje minder vlees gaan eten. Ik werd flexitarier. Nu na jaren kan ik zeggen dat ik 99 % vegetarisch ben met 1 a 2 veganistische dagen in de week en heel af en toe een stukje vlees als ik bij mijn ouders eet. Ik ben blij en tevreden met deze keuze.

Het is daarom zo jammer dat er voor de mensen die vegetarisch of veganistisch zijn zo ontzettend weinig keuze is op het gebied van uit eten gaan. Vaak staan er maar 1 a 2 lekkere gerechten op de kaart, en die zijn zelden veganistisch zijn. Het relatief nieuwe restaurant in Den Haag, The Leaf, pakt dat anders aan!

De eigenaar van The Leaf, Arjen, is dit leuke restaurant 2 jaar geleden begonnen. In Zeeland hebben zij alles opgegeven om hun droom te verwezenlijken. Arjen was op dat moment een chefkok, en zijn vrouw had een goedlopend eigen restaurant. Omdat ze wisten dat er in Zeeland te weinig animo zo zijn voor een volledig vegetarisch/veganistisch restaurant hebben ze de dappere beslissing genomen om naar de randstad te trekken. Ze hebben een gezellig pand gekocht midden in het centrum van Den Haag, Spui 235a. Na een grote renovatie konden ze eindelijk open toen ze na een aantal maanden de ellende hadden dat door een gesprongen waterleiding het hele Spui, en zo ook The Leaf, onder water kwam te staan. Je kunt begrijpen dat ze af en toe hebben gedacht “waar zijn we aan begonnen”. Gelukkig hebben ze doorgezet want wat een fijn restaurant met heerlijke gerechten.

De Leaf heeft een mooie overzichtelijke kaart. Met wel 6 veganistische voorgerechten, 7 veganistische hoofdgerechten en een volledig veganistische dessertkaart kan je hier je hart ophalen. In het gesprek met Arjen komt naar voren dat de kaart een mix is van aziatische en italiaanse gerechten maar je hebt hier ook heerlijke stoofpotjes. Echt Fushion dus. De porties zijn enorm. Want zo zegt Arjen “ik wil niet dat de vleeseters denken dat ze met honger van tafel gaan bij ons”. Ik geef aan dat ik de gerechten dit ik wil proberen  graag in kleine porties wil hebben vanwege mijn Gastric Bypass, maar ook dit krijg ik bijna niet op.

Als voorgerecht krijg ik een heerlijke saté met zelfgemaakte pindasaus. Mijn hoofd is in de war, ik kan bijna niet geloven dat dit geen kip maar Soja is. Wat een heerlijke smaken. Als hoofdgerecht ontvang ik de risotto met bospaddestoelen, en als ik had gekund had ik mijn bord erbij opgegeten. Het is dat ik al vol begon te raken en ik wist dat er ook nog een dessert zat aan te komen dat ik mezelf heb ingehouden. Ik ben een “toetjes” meisje en dit stelde mij niet teleur. Ik heb nog nooit een veganistische chocoladetaart geproefd die zo smeuïg is zoals deze. Alleen al om deze taart wil ik terug…zo snel mogelijk!

Het restaurant hangt vol met mooie schilderijen. Hier zit een mooi verhaal achter. Bewoners van het asielzoekerscentrum in Den Haag komen wekelijks samen om te schilderen. Deze schilderijen worden hier tentoongesteld en worden op deze manier ook verkocht. 3 x per jaar verandert de collectie waardoor je altijd iets nieuws hebt om naar te kijken.

Een laatste leuke weetje van The Leaf wat heel erg bijzonder is. In Den Haag is er een grote gemeenschap met een Hindoeïstisch geloof. In dit geloof hebben de mensen een vedisch dieet. Dit betekend dat onder andere alle looksoorten, paddestoel en ook cafeïne uitgesloten zijn. Geen probleem hoor, want ook hierin is the leaf gespecialiseerd.

Dus, wil je lekker eten in een gezellige sfeer voor een scherpe prijs in de binnenstad van Den Haag, ga dan zeker eens naar The Leaf.

Voor alle Regular members van Boost your Health biedt The Leaf na afloop van het diner een heerlijke kop koffie of thee aan. Dit op vertoon van jullie membercard. Nog geen member? Word hier member en geniet van vele voordelen!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment