` HOTSPOT: Vondelpark3 - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HOTSPOT: Vondelpark3

You had me at ‘Order dessert first. We don’t judge.’ Met daarboven een foto van een zeer veelbelovend dessert, we kunnen niet wachten! Bewust genieten en genieten op een bewuste manier…het kan beide bij deze toffe hotspot midden in het prachtige Vondelpark in het groene hart van Amsterdam. Benieuwd naar de nieuwe kaart bij Vondelpark3, pakte mijn vriend en ik de trein naar Amsterdam voor onze wekelijkse datenight.

Zodra je binnenloopt begrijp je gelijk waarom het ook wel de huiskamer van het Vondelpark wordt genoemd. De sfeer is knus, de belichting is prachtig. Het voelt heel warm en welkom aan, waardoor je je er gelijk thuis voelt. We gaan zitten in een fijn romantisch hoekje achterin en ploffen neer op de prachtige chesterfieldbank, een opvallende eyecatcher. Na een flinke wandeling vanaf centraal, hebben we zin in een lekker drankje. Mijn vriend besteld een biertje en ik neem een glas Viognier van Domaine de Grangeneuve les Dames Blanches de Sud. Zo elegant als de naam doet vermoeden, zo heerlijk smaakte de wijn.

We kregen toelichting op de nieuwe kaart, waarbij genieten voorop staat. Van heel bewust genieten met vrienden, familie of je geliefde, tot bewust gezond genieten. De gerechten hebben een duidelijke aanwijzing voor vis, vlees of vega.

Een aantal gerechten worden aangeduid met een K, deze zijn geïnspireerd op het Keto plan. Hierbij moet je denken aan een vrije vertaling van het traditionele ketogeen dieet, waarbij je op je vetverbrandingsmetabolisme loopt. Hoewel in de aangewezen gerechten het aantal koolhydraten hoger is dan bij traditioneel keto, is er rekening gehouden met de ‘gezonde’ koolhydraatbronnen. Wat inhoudt dat deze koolhydraten een laag glycemische index hebben, waardoor je bloedsuikerspiegel niet zo heftig piekt. Verder kun je bij elk gerecht aflezen hoeveel koolhydraten, vezels, eiwitten en vetten een portie bevat. Handig als je bewust wilt genieten.

De gerechten zijn fijn om te delen. Er werd voor 2 personen aanbevolen om ieder een warm en ieder een koud gerecht te kiezen en het dessert te delen. Hoewel dit qua porties heel aannemelijk klonk, Wilde wij (lees ik) mijn dessert liever niet delen 😉 . We begonnen met een koud en warm voorgerecht om mee te beginnen. Wel om te delen natuurlijk 😉

We kozen de Infishable Cod, dungesneden kabeljauw, kokoscashewcreme, citroenmayonaise & yuzu dressing. En de Tasty Tataki, dungesneden entrecote, zeewierkomkommersalade, ponzusaus & gember-cashew creme. Beide heerlijk. De Infishable Cod rook fantastisch, ik kon niet stoppen met de geuren in me op te nemen. We dronken hierbij een mooie, Duitse Grauer Bargunder, heerlijk fris en mineraal, met tonen van honing, meloen, noten en kruiden.

Als hoofdgerecht namen we de Daring Duck, eendenborst in hoisinsaus, prei, paksoi & shitake. De Wealthy Wagyu, USA wagyu burger, ramen noodles bun, little gem & umami dip.

En de Slow Salmon, zalmfilet, groene thee noodles, shitake enoki & dashi bouillon, maar dan zonder de noodles.

Hoewel 3 gerechten voor deze ronde wat veel was, wilde we ze beide graag alle 3 proeven. Stuk voor stuk mooie bereidingen van goede producten. Je proeft de liefde die ze erin hebben gestopt. De burger was mooi mals, de eendenborst mooi gebakken. De bouillon bij de zalm vond mijn vriend wat vlak, ik vond hem goed bij de zalm aansluiten. Hierbij dronken we een prachtig volle Rioja. Zacht rijp rood fruit, cederhout en iets vanille.

Het dessert

Had ik het al over het dessert gehad? Eerlijk? Het liefst had ik ze alle 3 besteld. Maar, mijn vriend is geen zoetekauw, dus hij koos voor kaas. Dus het component delen verviel daarmee. Waardoor het me ‘beter’ leek maar 1 dessert te bestellen. Je kunt kiezen uit een choco, een kokos of een macha dessert. Alle 3 net zo spectaculair geserveerd. Hoe? Dat kun je zien in de hoogtepunten van mijn instagram!

Na lang wikken en wegen (welke van de 3?) koos ik voor de Shocking Choco. Chocolade pannacotta, ijs, cake, tapioca parels & chocolade-zeezoutsaus. In 1 woord; Hemels!

Ik moet dus, zoals je wel begrijpt, sowieso terug. Voor die andere 2 dessert. En ja, zoals de menukaart mij al als hint gaf, begin ik volgende keer gelijk met het dessert. Want heej, “they don’t judge!”

Vondelpark3 | Amsterdam | www.vondelpark3.nl

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment