` INTERVIEW: Maak kennis met Josien, (mede)designer en fotografe van sieradenmerk Eline Rosina - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?INTERVIEW: Maak kennis met Josien, (mede)designer en fotografe van sieradenmerk Eline Rosina

Onlangs had ik een interview met duizendpoot Josien, die samen met Hanna (de eigenaresse van Eline Rosina), het designteam vormt van sieradenmerk Eline Rosina. Daarnaast fotografeert ze ook alles met betrekking tot de nieuwe collectie(s). Ze hebben in tijden van Corona een geheel nieuwe website gelanceerd en hebben deze nog meer toegepast op de online gebruikers, wat perfect is in de huidige tijd. Ze zijn vooruitstrevend en vernieuwend op het gebied van sieraden en ontwerpen alles zelf. Wij zijn verliefd op hun prachtige stijlvolle sieraden en vinden het dus ook super leuk dat wij Josien het hemd van het lijf mochten vragen over Eline Rosina.  

Hoe komen jullie aan de prachtige naam Eline Rosina?

Hanna (de eigenaresse) ging een aantal jaren geleden voor haar studie naar Amerika en heeft daar een dierbare vriendin ontmoet. Haar naam is Elizabeth Rosina. Zij heeft haar heel erg geïnspireerd en gesteund toen ze het idee had om een eigen sieradenlijn te starten. Ze hebben nog steeds nauw contact en als eerbetoon heeft zij haar eigen naam gecombineerd met die van haar vriendin Elizabeth. Zo ontstond er de naam “Eline” (is Hanna’s tweede naam) Rosina (is de achternaam van de dierbare vriendin).

Heeft Hanna weleens spijt gehad van de overstap van haar rechtenstudie naar haar eigen sieraden business?

Ze heeft haar rechtenstudie afgemaakt en is toen fulltime gaan werken. Daarnaast is ze in de avonduren haar sieraden business gestart. Ze heeft dit maar liefst 2 jaar naast haar fulltime baan gedaan voordat ze de sprong durfde te wagen naar een volledig eigen business. Haar business “Eline Rosina” groeide zo hard en haar hart lag hier volledig, dus heeft ze haar hart gevolgd en is dit fulltime gaan doen. Ze heeft nooit spijt gehad van haar switch en heeft nu een succesvolle onderneming met personeel. Dus ze heeft een hele goede keuze gemaakt.

Jullie hebben echt een SELFMADE team, vertel er eens meer over?

We hebben een groot team dat bestaat uit Mark (Commercieel directeur), Veerle (Social media manager) en vanaf januari krijgen we een Webshop en E-commerce manager. Daarnaast werken er ook nog 3 mensen in de distributie. We zijn een echt SELFMADE team, het merendeel is ook vrouw en we doen alles in huis. We doen het ontwerpen en het schetsen zelf. Ik ben intern opgeleid tot fotograaf en de campagne shoots doe ik dan ook zelf. Veerle – de Social Media manager – is intern opgeleid tot visagiste en zij doet de visagie van de modellen tijdens de shoots met onze sieraden. Zo hoeven we vrijwel niets uit te besteden.

In het nieuwe kantoorpand komen de collecties tot leven, maar het pand had wat voeten in aarde toch?

Ja, dat klopt! We hebben een heel gaaf kantoorpand met een New York loft kind of stijl. Het ziet er heel tof uit, maar er was in het begin moeilijk om doorheen te kijken wat het resultaat zou worden. Hanna kon dit wel en is hier volledig voor gegaan. Er moest ontzettend veel aan gebeuren, maar het is uiteindelijk heel erg mooi geworden. Er is een ruimte voor meetings en een gedeelte voor moodboards en daar komen de nieuwe collecties tot leven. Als je de juiste ruimte om je heen hebt inspireert dit ook weer enorm.

Leuk om te weten! Eind oktober komt er ook een private shopping gedeelte, waarbij mensen op afspraak alle sieraden kunnen zien en aanschaffen. Een geheel luxe beleving!

Zouden jullie naast online ook fysieke winkels willen hebben van Eline Rosina?

Momenteel focussen wij ons echt op de online winkel en breiden hierin ook uit. Hier valt voor ons ook nog heel veel te behalen. Naast Nederland zouden we online nog meer succes willen behalen in Europa. We sluiten dan ook fysieke winkels zeker niet uit, maar momenteel ligt onze focus nog echt op het online gedeelte. Dromen over de toekomst mag natuurlijk altijd.

Zijn er naast jullie grote succes ook nog hobbels op de weg geweest hier naartoe?

Als je naar het geheel kijkt dan zie je zeker een stijgende lijn. Maar Hanna, of het team, hebben zeker weleens tegenslagen gehad. Denk dan aan bijvoorbeeld dat je een planning hebt gemaakt met collecties en dat dan de leverancier(s) niet meewerken en het bijvoorbeeld te laat binnenkomt. Ook hebben wij tijdens de Corona crisis ineens te horen gekregen dat de spullen vast stonden bij de grens, daar kunnen we niets aan doen, deze uitdagingen horen er echt bij. De ECHTE uitdagingen zijn voor ons vooruitstrevend en vernieuwend blijven en gelukkig is dit ook onze drijfsfeer en zijn we tot nu toe heel uniek in deze business.

Waardoor worden jullie geïnspireerd om telkens weer een nieuwe fantastische collectie neer te zetten?

We raken door alles geïnspireerd, bijvoorbeeld door reizen, tijdschriften en kleding. We zien dan ook echt die vrouw die het gaat dragen voor ons en hebben hier een gevoel bij. We maken dan vaak eerst een moodboard en daarna maken we schetsen en deze worden dan naar onze leverancier in Thailand verzonden. Die maakt er technische tekeningen van en vervolgens samples en deze worden weer naar ons teruggestuurd. Dit product binnen krijgen, het idee tot leven zien komen is ontzettend bijzonder.

Hoeveel collecties hebben jullie per jaar?

We hebben in principe 4 collecties per jaar. Daarnaast hebben we wat losse kleinere capsule collecties die soms tussendoor komen en echte musthaves zijn. De eerstvolgende nieuwe collecties zijn weer mega gaaf en kunnen wij jullie natuurlijk niet onthouden:

Classics Collection: Deze komt 2 november aanstaande uit en bestaat uit een capsule collection met de 4 ultieme classic hoops in verschillende maten. Echte must haves items die overal mee te combineren zijn. Of het nou als losstaand sieraad is of in combinatie van een “ear party”.

Rock Solid Collection: Deze komt 6 november aanstaande uit en is onze eerste collectie met solid gold (14karaats goud) ringen. Met hele toffe basic ringen en ringen afgewerkt met diamantjes en gemstones. Deze sieraden gaan een leven lang mee. Ondanks dat die een luxer segment is, blijven de prijzen betaalbaar. Deze collectie zal namelijk prijzen hebben van €115 – €325. Bovendien kun je deze ook van dichtbij bekijken op afspraak in onze Shopping Bar op het hoofdkantoor van Eline Rosina.

Phoenix Collection: Deze komt 18 november uit en is hun prachtige wintercollectie. Hier kun je een luxe mix van een kenmerkende slangenprint gecombineerd met smaragd & champagnekleurige zirkonia steentjes. Het is echt een prachtige glamoureuze collectie die je niet wilt missen!   

Hier zie je de prachtige mix and match combinaties die Eline Rosina in hun collectie heeft.

Wat maakt de sieraden van Eline Rosina bijzonder en uniek?

Iedereen kan een sieraden webshop beginnen, maar wij hebben een uniek SELFMADE team waarbij we alles in huis doen. Daarnaast vinden wij kwaliteit heel belangrijk. Er zijn volop goedkope (en minder kwaliteit) sieraden of hele dure, maar wij zijn betaalbaar en leveren kwaliteit en hebben unieke eigen ontwerpen. Wij gebruiken sterling zilver met een gold plated laag erover heen en dat blijft gewoon goed. Het leuke is dat je hier steeds voor iets anders kunt kiezen, zonder dat je gelijk een kapitaal uitgeeft!

“Vrouwen moeten in staat zijn om hun eigen succes te bepalen”, dit is jullie missie, kun je er iets over vertellen?

Het is een drijfveer geweest voor Hanna in het begin. Ze bleef ondanks alles toch gericht op haar eigen kunnen, haar business en haar kracht. Ze heeft veel risico genomen om haar eigen business te starten, want het had ook de andere kant op kunnen gaan. Hanna is heel inspirerend, ze laat echt zien dat je als vrouw zijnde zelf in staat kunt zijn om je eigen succes te definiëren. Ze gaf nooit op en deed alles in het begin zelf. Daarnaast heeft ze haar collega’s ook de kans gegeven om intern andere dingen op te pakken en de kennis te verbreden, net als bij mij met fotografie. Hiermee laat zij zien dat ze verder kijkt naar de mogelijkheden van een persoon en laat de kracht ook zien.

Ook benieuwd naar de prachtige sieraden van Eline Rosina? Neem dan hier een kijkje en verras jezelf of een ander met een prachtig sieraad! De feestmaanden komen eraan, en wij kunnen wel met zekerheid zeggen dat een cadeau van Eline Rosina in de smaak zal vallen.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment