Member login

Username
Password

» Lost your Password?Jarig zijn met de feestdagen; een cadeau of een nachtmerrie!

Ben jij ook jarig tijdens of rond de feestdagen? Zelf ben ik jarig op 24 december a.s. en hoewel ik het vroeger wel leuk vond, vind ik het tegenwoordig niet echt spannend meer! Vaak komen er mensen langs als ze die dag kunnen en maak ik het zelf een beetje gezellig, maar echt handig met de kerstdagen in het verschiet is het niet. Ik was benieuwd wat anderen ervan vonden en of ze hetzelfde ervaarden als ik of juist helemaal niet. Lees mee met andere gelukkigen die jarig zijn op en rond de feestdagen!

Martine Scholte
Leeftijd: 38
Jarig op: 24 december 
Beroep: Freelance Marketeer

Ik ben jarig op de 24ste en ik zeg mijn geboortedatum aan balies, telefonistes, iedereen die het moet weten, met trots. Ik voel mij stiekem ook wel een beetje bijzonder, dat ik op in mijn ogen zo’n speciale dag geboren ben. Het verhaal wat mijn moeder altijd op mijn verjaardag verteld, dat de zusters in het ziekenhuis al kerstliedjes zingend met de pasgeboren baby’s de zaal kwamen oplopen en dat ik bij mijn moeder in de armen werd gelegd, ondersteund dat bijzondere gevoel.
Ik wilde vroeger ook altijd Noell heten, snapte het niet dat mijn ouders mij die naam niet hadden gegeven, logisch toch! We hebben ons eerste dochtertje, die is overleden aan het einde van de zwangerschap, deze bijzondere naam gegeven: Nive Noell.

Hoe vier je jouw verjaardag?
Vroeger hebben mijn ouders omdat ik de dag voor Kerst jarig ben, altijd van mijn verjaardag een groot feest gemaakt. Beide families van mijn vaders en moederskant worden nu nog steeds ieder jaar (ik word dit jaar 38) uitgenodigd in het ouderlijk huis. Al mijn neefjes en nichtjes zijn nu volwassen, maar dit is nog steeds de dag dat iedereen elkaar ziet! Het is ook makkelijk want iedereen houdt er ook rekening mee. Alleen de meeste vrienden hebben altijd een programma dus die zijn er dan niet, maar een harde kern is bijna altijd bij het visbuffet-borrel/verjaardagsfeest op 24 december.

Wat was het leukste moment of 1 van jouw verjaardagen?
Elke verjaardag verloopt eigenlijk hetzelfde, maar mijn eerste verjaardag met mijn dochtertje Saartje erbij, was wel heel speciaal! En dit jaar hebben we Wester erbij, dus kan mijn geluk niet op.

Heb je weleens gedacht om het op een andere dag te vieren?
Nee absoluut niet, het is inmiddels na 38 jaar een traditie. Maar ik heb het jaar dat ons dochtertje overleed wel de behoefte gehad om het helemaal niet te vieren.

noella_kerst

Noëlla de Jager
Leeftijd: 50 ( komende 25ste december)
Jarig op: 1e kerstdag
Beroep: Ondernemer

Ik vind het leuk om op 1e kerstdag jarig te zijn en ook dat ik ernaar vernoemd ben. Het voelt als een bijzondere dag waar samen zijn met de mensen die ik lief heb het belangrijkste is. Als kind is dat overigens wel anders geweest, omdat vriendjes en vriendinnetjes niet langskwamen op de verjaardag zelf.

Hoe vier je jouw verjaardag?
Met mijn gezin (man en 2 kinderen), mijn hele familie (ouders, zus + man en 2 dochters, broertje + vriendin en 2 kids) en mijn schoonouders. Ze komen in de loop van de dag binnenwaaien voor de taart en borrel en ’s avonds eten en maken we met z’n allen het kerstdiner. Mijn beste vriendinnetje Saskia die ik al 28 jaar ken, komt ook altijd even aanwaaien voor mijn verjaardag. Dat doet ze al 28 jaar.

Wat was het leukste moment of 1 van jouw verjaardagen?
Het moment dat we mijn verjaardag bij mij thuis gingen vieren. Voorheen was dit bij mijn ouders. Dat iedereen bij mij thuiskomt vind ik heel bijzonder.

Heb je weleens gedacht om het op een andere dag te vieren? 
Nee, zoals het nu is voelt heel fijn en past helemaal bij de sfeer van een mooie verjaardag met kerst.

marc-van-den-hoven-12-mei-2015-66-2-custom

Marc van den Hoven
Leeftijd:49
Jarig op: 26 December 
Beroep: werkzoekend Accountmanager

Kerst maar ook oud en nieuw zijn de feestdagen bij uitstek om met je familie en/of vrienden bij elkaar te komen in een warme gezellige prettige setting. Er is sfeer aangebracht door kaarsen, de kerstboom, guirlandes en (bijna) iedereen trekt wat chiques aan. De muziek gaat op radio 2 top 2000 en buiten is het doorgaans koud. Voor sommige mensen is dit een verschrikking doordat ze alleen zijn, dierbare verloren of gewoon simpelweg niets hebben met de feestdagen maar voor mij zijn het de mooiste momenten van het jaar. Ja en dan ben ik ook nog jarig. Ik ervaar dit zelf als een absolute meerwaarde en dat ligt hem vooral in de gehele ambiance waarin mensen maar ook de aangeklede omgeving in verkeert.

Hoe vier je jouw verjaardag?
Op 2e kerstdag vier ik mijn verjaardag met mijn vrienden en familie. ‘S ochtends krijg ik mijn cadeaus onder de kerstboom en ontbijten we met het hele gezin uitgebreid. ‘S middags rond 2 uur, zorg ik uiteraard voor gebak, hapjes, drankjes en een bubbel mag daarna uiteraard niet ontbreken. Rond 17 uur gaan er meestal een paar naar huis die andere verplichtingen hebben, de rest blijft waarvoor ik meestal een kerstdiner verzorg. Tapas of een 3 gangenmenu maar soms als het te druk was de dagen voor kerst kan het ook wel eens gebeuren dat we wat halen. Uiteraard brand de vuurschaal in de tuin en gaan er regelmatig mensen naar buiten met een drankje om onder het genot van de warmte van de vlammen persoonlijk wat verder te praten. Rond 23 uur gaan de meeste naar huis, ruimen we nog wat op en kruip ik gezellig tegen mijn lief aan. Klein burgerlijk? Vast wel maar voor mij persoonlijk een prachtige verjaardag.

Wat was het leukste moment op 1 van jouw verjaardagen?
Dit jaar wordt ik op 2e kerstdag 50. Ik denk dat deze Abraham dan verrast gaat worden met de leukste verjaardag tot nu toe.

Heb je weleens gedacht om het op een andere dag te vieren?
Zo nu en dan praten Brit (mijn partner) en ik over het anders vieren van mijn verjaardag. We denken dan een reis naar Lapland of een ander land met sneeuw en mooie natuur. Tot nu toe zetten we dat idee in de vriezer en houden we het uiteindelijk toch bij dezelfde formule. Volgend jaar misschien? ja klopt, vast niet……

Fijne feestdagen, en vergeet degene in je omgeving niet die kerst zo anders kunnen beleven omdat ze alleen zijn (achtergebleven).

mies

Mies de Waal    
Leeftijd: 23
Jarig op: 24 december
Beroep: Theatermaakster en CareClown bij Stiching CareClowns Nederland 

Wat het leuk maakt is dat de hele december maand nog specialer en feestelijker wordt. Sinterklaas, kerst, oud&nieuw EN je eigen verjaardag. Minder leuk is dat niemand op je verjaardag komt op de dag dat je jarig bent. Druk, andere plannen ZELFS als je het lang van te voren probeert af te spreken. Het is gewoon een dag in het jaar die vaststaat voor iedereen. Ook ervoor lukt vaak niet met Sinterklaas en erna niet met kerst en oud&nieuw.

Hoe vier je jouw verjaardag?
1x bij mijn ouders thuis voor familie en buren.
1x bij mijzelf thuis voor vrienden wat de hele nacht doorgaat.

Wat was het leukste moment op 1 van jouw verjaardagen?
Toen mijn familie vanuit verschillende continenten eerder overgevlogen was om niet alleen met kerst samen te zijn, maar ook mijn verjaardag.

Heb je weleens gedacht om het op een andere dag te vieren?
Ja dat doe ik altijd. Dan weet ik dat mensen komen. 

img_5737

Joy Kazen
Leeftijd: 30
Jarig op: 26-12-1985
Beroep: Sociotherapeut

Ik vind het al vanaf kleins af aan leuk om met kerst jarig te zijn. Iedereen kon altijd op mijn  verjaardag komen & iedereen bleef altijd lang hangen en gezellig mee eten. Toen ik mijn verjaardag niet mee thuis vierde, omdat ik op mezelf  ging wonen,  en dus mijn verjaardag zelf ging ‘organiseren’ vroeg ik me soms hardop af hoe mijn moeder dat altijd deed. Zoveel mensen en allemaal blijven eten… Super gezellig, maar een organisatie op zich.

Hoe vier je jouw verjaardag?
Tegenwoordig vier ik het op de dag zelf voor de mensen die willen komen. Iedereen komt meestal aan het eind van de middag, zodat ik ‘s morgens lekker kan aanrommelen en alle hapjes e.d. klaar kan maken. Een groot feest geef ik meestal met mijn beste vriendin samen, want zij is 6 januari jarig & we  nodigen eigenlijk altijd wel dezelfde mensen uit. Samen hebben we een groter budget, dus we proberen dan meestal iets anders dan anders te doen. De laatste keer hebben we een ‘high tea’ gedaan met allerlei heerlijke engelse (zoete&hartige) hapjes van de plaatselijke Tea time & zelf wat dingen gemaakt natuurlijk.

Wat was het leukste moment of 1 van jouw verjaardagen?
Eigenlijk vind ik alle verjaardag erg leuk om te vieren. Ik vind het bijzonder dat ik elk jaar weer mag vieren dat ik een jaartje ouder ben geworden. Wat ik wel heel bijzonder vind, is dat ik elk jaar een prachtige brief van mijn geweldig lieve vriend krijg met allerlei hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Harro is niet zo’n enorme prater & al helemaal niet over zijn gevoel, dus de eerste verjaardag samen, kreeg ik zo’n prachtige brief. Elk jaar weer een verrassing wat voor moois hij er weer van gemaakt heeft. Een brief met een lach & een traan.

Heb je weleens gedacht om het op een andere dag te vieren?
Vroeger wel eens met mijn moeder over gehad, omdat je in de winter minder dingen buiten kan doen met je kinderfeestje. Dat was eigenlijk de enige reden om het in de zomer te willen vieren. Eigenlijk was het ook weer snel over & vind ik het nu leuk om jarig te zijn met kerst. Overigens vind ik het wel heel leuk dat mijn dochtertje in juli geboren is… Kan ik toch nog een verjaardag in de zomer vieren 🙂

kleine-portretfoto-marike-by-echt-mooij-fotografie-9803

Marike Timmermans
Leeftijd: 50
Jarig op: 25 december
Beroep: Persvoorlichter

Ik vind het vreselijk om op 25 december jarig te zijn. Al van kindsafaan was er eigenlijk nooit tijd voor een verjaardagspartij, want iedereen stond in de startblokken om naar opa, oma, vader, moeder te gaan voor het kerstdiner. Verjaardagsbezoekjes waren er daarom vaak niet en als ze er waren, dan van korte duur en met de klok in het vizier. Deze kerstbeleving is waarschijnlijk voor mij ook oorzaak geweest dat ik het hele kerstgebeuren altijd verschrikkelijk heb gevonden. Het liefst wilde ik naar het buitenland, waar er geen kerst is.

Hoe vier je jouw verjaardag?
Mijn verjaardag vier ik niet, ik vier mijn verwekkingsdag. Om en nabij uitgerekend op 11 april, overigens ook een leukere tijd want de kans is groot dat we in de tuin het feestje hebben. Als ik mijn verwekkingsdag vier, is dat met een tafel vol vrienden en lekker samen eten.

Wat was het leukste moment of 1 van jouw verjaardagen?
Het leukste moment was mijn laatste verjaardag, op 25 december 2005 in mijn net opgeleverde nieuwe huis. Het kerstdiner bestond uit een bord erwtensoep, die werd opgewarmd op een primus brandertje in de huidige bijkeuken. We zaten allemaal op matrassen op de vloer en het huis was warm aangekleed met lampionnen en kleden. Mijn familie heeft het feest georganiseerd en iedereen opgeroepen naar ‘mijn laatste verjaardag’ te komen. Na die dag vier ik mijn jaarfeestje op 11 april. Gelijk het eerste jaar door een heel lam in de tuin te roosteren en daar met 40 man van te smullen. Sinds ik mijn verjaardag heb verplaatst is de beladenheid van kerst ervan af en beschouw ik die dagen als dagen van gezelligheid en lekker eten. Samen met lieve vrienden en familie. Dat gevoel heb ik voor mijn 40e nooit gekend.

13227101_10204941430770038_2369768611877280202_n

Annelies Verhelst
Leeftijd: 29
Jarig op: 28 december (dan word ik 30)
Beroep: SEO Specialist

Ik vind het niet leuk om jarig te zijn op 28 december omdat het elk jaar weer een hele struggle is om een leuk feestje te organiseren met mensen die daadwerkelijk kunnen komen. Ik heb een jaar gehad waarop er 15 mensen zouden komen en iedereen was ineens ziek (kerstvakantie, krijg je dat blijkbaar) of had ineens last minute familieverplichtingen. Kwamen er uiteindelijk maar 2 mensen.

Hoe vier je jouw verjaardag?
Dat wisselt per jaar, dit jaar organiseer ik een high tea met wat vriendinnen ‘s middags en ‘s avonds gewoon een borrel met wat hapjes voor de rest van de vrienden en kennissen.

Wat was het leukste moment of 1 van jouw verjaardagen?
Vorig jaar kwamen er onverwacht superveel mensen aanwaaien, en heb ik ook een lekkere grote pan met Indonesische soto gemaakt, die bij iedereen erg in smaak viel. Toen heb ik eigenlijk de hele dag gezellig veel mensen over de vloer gehad en viel mijn verjaardag ineens erg mee.

Heb je weleens gedacht om het op een andere dag te vieren?
Ja, maar het is lastig om te bedenken wanneer dat dan moet. Ik wil me graag jarig voelen op de dag zelf en het voelt stom om het eerder of later te vieren. En eerder is ook lastig in verband met weekenden Sinterklaas en Kerst, erna vaak nog met Oud en Nieuw en familiebezoeken. En daarna hoeft het van mij ook niet zo nodig meer.  

Ben jij ook jarig tijdens de feestdagen? Of ken je iemand die jarig is? Laat het hieronder even weten!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

 • reply
  25 december 2016

  Fijne verjaardag Martine, Noëlla, Marc, Mies, Joy en Annelies!
  Dank Melinda voor het optekenen van herkenbare verhalen. Mooi!
  Marike

 • reply

  ankie

  30 oktober 2018

  jarig zijn met kerst , mijn tweeling zus en ik zijn 25 december jarig. dit jaar 65 jaar geleden
  vroeger toen wij thuis woonde was het altijd gezellig want we kregen een kerst boom voor onze verjaardag en waren echt blij met kleine dingen .later werd het anders ,we kregen ons eigen gezin en wonen 125 km van elkaar, we vierde het ene jaar bij mijn zus en dan bij mij ,anders moesten onze ouders en broers /zussen een keuze maken waar gaan we heen .
  de kinderen worden groot en hebben nu ook een gezin, dus zien we elkaar niet meer op onze verjaardag wat jammer is ,ook de familie die hebben ook hun eigen dingen en kinders natuurlijk.
  vorig jaar heb ik het twee dagen eerder gevierd ,en nog nooit zo’n rustige en relexte kerst gehad ,

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .