` Kan de Corona crisis zorgen voor een terugkerende depressie? - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Kan de Corona crisis zorgen voor een terugkerende depressie?

Inmiddels weet bijna iedereen wel dat ik een postnatale depressie hebt gehad. Ik heb hiervoor ook anti depressiva geslikt en mijn wereld werd toen heel emotieloos, klein en misschien wel te stabiel. Vroeger was ik iemand met mega veel energie, veel ups en relatief weinig downs. Tegenwoordig vecht ik nog weleens tegen het emotieloos aan en daarom wil ik hier graag meer over vertellen.

Toen het Corona virus om de hoek kwam kijken, was ik nog niet direct in paniek of angst. Later was dit wel even zo, maar waar ik het meeste mee worstel is dat het juist in deze periode blijft bestaan. In het voorjaar en de zomer geniet ik van het naar buiten gaan, naar de sportschool, ga ik met mijn kids op pad en doe ik veel leuke dingen. Ik kom dan als het ware een beetje tot leven.

Het lastige vind ik dat je zo weinig contact mag hebben en dus niet even spontaan met een vriendin even weg kunt. Of even kunt knuffelen met andere dierbaren om je heen. Eerst denk je dat dit nooit lang zo kan blijven en dan blijkt het tegendeel waar. Dit duurt te lang. Dan komt de depressie, de moedeloosheid en de paniek om zo lang geen dierbaren te zien of te knuffelen om de hoek kijken.

Ik ben – heel slecht en zeker niet aan te raden – in één keer gestopt met een heel hoge dosering anti-depressiva en heb soms last van periodes waarbij ik niets voel oftewel emotieloos ben. Ik staar dan voor mij uit, weet niet waar ik op dat moment gelukkig van moet worden en heb het idee dat ik het roer volledig om moet gooien om weer iets te voelen.

Natuurlijk ben ik dankbaar voor mijn gezin en mijn dierbaren. Het is dan ook heel moeilijk uit te leggen, maar ik heb dan het idee of gevoel dat ik nergens meer blij van kan worden. Het voelt een beetje alsof de wereld door draait en jij (ik in dit geval) even stil staat. Het gaat wel gepaard met het liefde/haal gevoel voor eten en ik weet dat ik dit dan ook weer kan doorbreken. Soms kost dit iets meer moeite dan normaal en soms is het na een week weer verdwenen.

Sinds dat ik gestopt ben met de anti-depressiva, heb ik dus nog steeds periodes waarbij ik denk dat ik dit weer heel hard nodig hebt om weer een boost te krijgen en vooruit te komen. Hetzelfde stofje haal ik uit beweging, dus ik zorg dat ik meer ga bewegen. Maar dan nog zou ik eigenlijk de gehele dag heel hard en veel moeten bewegen om hetzelfde effect te krijgen.

Omdat ik weet wat ik moet doen om mij beter te voelen, maak ik een duidelijk plan voor mijzelf. Zo richt ik mij volledig op gezonde voeding, ga ik meer bewegen (ook vanwege het gelukshormoon) en zorg ik voor de nodige ontspanning. Het duurt soms even maar dat is een goede start, mocht het niet helpen dan ga ik zeker het gesprek aan met een online psycholoog en maak ik concrete stappen om vooruit te komen. 

Ik maak dit juist bespreekbaar omdat het een groot taboe is en sommige mensen in mijn omgeving zien dit ook als vorm van zwakte, maar ik vind het dapper! Dapper van mijzelf om toch de juiste hulp te vinden, vooruit te kijken en het juiste voorbeeld te geven voor mijn kinderen als het gewoon even wat minder gaat.

Heb jij weleens een depressie gehad? Of ervaar jij ook depressieve gevoelens? Deel het hieronder, want samen zijn we sterk!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .