` Kerstchocolade: Witte chocolade met cranberry - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Kerstchocolade: Witte chocolade met cranberry

It’s beginning to look a lot like Christmas… Heerlijk! Overal waar je kijkt zie je lampjes, kerstbomen, recept ideeën voor de kerstdagen en chocolade. Heel veel chocolade. Overal waar ik kijk zie ik heerlijke recepten en door de komende kerstdagen krijg ik enorm veel inspiratie om van alles te maken!

Een ‘normaal’ gerecht of product kerstsfeer geven is erg makkelijk en zo gedaan.
Dit recept is ontstaan omdat ik eigenlijk een wild idee had voor 3 kleuren fudge met sneeuw bovenop. Uiteindelijk heb ik twee soorten fudge gemaakt en bleef er nog wat chocolade over.
Geen probleem hier in huis  🙂

Dit recept is binnen 5 minuten gemaakt en heeft alleen even de tijd nodig in de koelkast. Weer eens wat anders dan een koekje bij de koffie of een kerstkransje.

BENODIGDHEDEN:

 • 150 gram witte chocolade
 • 2 a 3 handjes Cranberry’s (te vinden bij de bakspullen in de supermarkt)
 • 2 eetlepels kokos

BEREIDINGSWIJZE:

 • Leg een vel bakpapier dubbel gevouwen op een snijplank of bord.
 • Verwarm de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Ik zet altijd een zeef boven een laagje kokend water. In de zeef zet ik dan mijn bakje chocolade, let wel op dat de bodem niet het water raakt!
 • Verwarm de chocolade tot hij bijna is gesmolten en haal hem dan van het vuur. Roer nog een paar keer zodat de laatste stukken chocolade smelten.
 • Voeg de cranberry’s toe aan de gesmolten chocolade en roer dit goed door.
  Giet het mengsel op je bakpapier en smeer uit met een lepel. Je kunt het natuurlijk ook in een vormpje gieten voor een nog leuker effect.
 • Strooi de kokos over de chocolade als een soort sneeuw.
 • Laat het even op het aanrecht afkoelen en plaats het dan in de koelkast.
 • Na ongeveer 1 uur is de chocolade weer hard geworden en kun je hem snijden.
 • Snijd de chocolade in op de punten waar cranberry’s zitten. Zo krijg je het leukste effect!

Eet smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .