Member login

Username
Password

» Lost your Password?



KERSTRECEPT: Cappuccino van venkel, courgette en broccoli

Op zoek naar een geschikt voorgerecht voor de feestdagen? Deze verantwoorde soep, met een fris accent door de venkel, is vooraf te maken en op het moment suprême maak je er een zalige cappuccino van.

Ingrediënten voor 2 liter soep:

  • Olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 2 venkelknollen
  • 1 broccoli
  • 1,5 liter water
  • 3 schepjes groentebouillonpoeder/ 1 groentebouillonblokje
  • Peper en zout

 

Ingrediënten voor de garnering:

  • 0,5 liter volle melk (gebruik voor een vegan variant sojaroom)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 verpakking broccocress

 

Bereiding:

  • Snijd de groenten fijn.
  • Fruit de ui en knoflook in een scheut olijfolie en voeg vervolgens de venkel toe.
  • Schep even om en voeg de courgette toe, bak ook deze even mee.
  • Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe.
  • Overgiet de groenten met 1,5 liter gekookt water en laat circa 25 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer fijn en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak vlak voor het serveren cappuccino schuim, dit kan met een melkopschuimertje of door de melk te verwarmen in een pannetje en vervolgens met de staafmixer op te kloppen.
  • Als je dit lekker vindt, kun je het melkschuim met wat geperste knoflook op smaak maken. Giet de soep in glaasjes en doe op elk glaasje wat van het melkschuim. Maak af met een plukje broccocress.
Fijne feestdagen en eet smakelijk!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .