Member login

Username
Password

» Lost your Password?kickboksen

WORKOUT: Lees hier wat je moet weten over kickboksen en waarom het zo leuk is!

Kickboksen wordt steeds populairder onder vrouwen. Bij bijna elke sportschool kun je wel terecht voor een kickboks(zak)training of techniekles. Wat voor soort les je ook volgt, kickboksen is een fantastische en superleuke sport! Meer weten over deze toffe sport? Lees dan gauw verder!

Dit is waarom kickboksen zo leuk is!

Kickboksen is een hele effectieve manier om je lichaam te trainen: je wordt er sterk van en het is supergoed voor je conditie. En het is niet alleen goed voor je lijf, je werkt tegelijkertijd ook ook je mindset. Kickboksen geeft je meer zelfvertrouwen, je voelt je er letterlijk en figuurlijk steviger door in je schoenen staan en je leert beter omgaan met tegenslagen.

Kickboks FAQ

Als je net begint met kickboksen is het besteven wennen, om alleen al de namen van de verschillende stoten te onthouden is best lastig. Om je op weg te helpen hebben we een mooi lijstje vragen (Frequently Asked Questions) en antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Dat lange stuk stof (bandage), is dat wel nodig?

De meeste vrouwen die voor het eerst gaan trainen, gebruiken geen bandage. Maar eigenlijk is dat juist wel heel verstandig om te gebruiken omdat de bandages versteviging bieden aan je handen en polsen. Daarnaast beschermt het ook je knokkels. Er zijn een verschillende manieren om je bandages te wikkelen, in de Instagram video hieronder zie je er eentje van. Dit is een makkelijke, maar ook goede manier om je bandage te wikkelen:

Lowkick, hoek en jab… of was het nou net andersom?

De combinaties kunnen in het begin best lastig zijn. De opeenvolging van trappen en stoten, hoe kun je dat onthouden? Handen, voeten, links en rechts, het klinkt heel simpel maar als je net begint voelt het wel een beetje alsof je aan het stuntelen bent. Het is belangrijk om eerst goed te kijken als de techniek wordt voorgedaan. Als je met iemand traint die meer ervaring heeft, laat dan eerst diegene beginnen zodat je nogmaals goed kan kijken hoe je de oefening moet doen. Als je daarna zelf de oefening doet, begin dan rustig totdat je de combinatie onder de knie hebt. Daarna kun je de snelheid van de oefening steeds meer opschroeven. Nog een extra tip: herhaal in je hoofd hoe de combinatie gaat.

What to wear?

Je kijkt er erg naar uit om weer even lekker los te gaan tijdens de kickboksles en eigenlijk wil je er natuurlijk ook wel een beetje leuk uitzien. Om nou weer die saaie zwarte outfit aan te trekken… But what else to wear? Bij Prestine Sports hebben ze superleuke en trendy kickbokskleding! Zij richten zich op dames die vrouwelijk maar ook stoere kleding willen dragen tijdens hun kickboksles. Ze verkopen kickboksbroekjes, sportleggings, sport-BH’s, t-shirt en bandages. Alle kleding is speciaal ontworpen voor het gebruik tijdens je kickbokstrainingen en -wedstrijden. Met je Boost Your Health membercard ontvang je 5% korting op je aankoop bij Prestine Sports, hoe leuk is dat?! Heb je nog geen membercard? No worries! Je bestelt hem heel eenvoudig In onze webshop.

kickboksen kleding

Ik heb zo’n last van spierpijn, is dat normaal?

Als je net begint met kickboksen zal je ongetwijfeld daarna best veel spierpijn krijgen en misschien ook wel onder de blauwe plekken zitten. Geen paniek! Die blauwe plekken horen er bij en je lichaam wordt er juist ‘harder’ van en ze verdwijnen meestal binnen een à twee 2 weken. Wat je kan doen tegen de spierpijn? Neem een lekker warm bad met Dode zee magnesium. Dit verzorgt stijve en zwaarbelaste spieren en het stimuleert de doorbloeding. Als je geen bad hebt kun je je lichaam ook insmeren met magnesiumolie.

Sparren… is dat niet eng?

De meeste mensen hebben een bepaald beeld bij het woord sparren…. Bijvoorbeeld dat je elkaars hoofd eraf moet ‘rammen’, maar dat is gelukkig niet zo. Sparren hoeft helemaal niet eng te zijn, mits je dit natuurlijk op een verantwoorde wijze doet. Dus niet keihard op iemands hoofd stoten en trappen. Je moet elkaar de ruimte geven om een combinatie uit te voeren. Vooral in het begin moet je erg voorzichtig zijn, omdat je nog niet zoveel inzicht heb. Gewoon rustig kijken wat de ander doet en daar op inspelen. Als iemand toch te hard gaat, geeft dit direct aan! Misschien heeft diegene dat niet in de gaten en voorkom je zo blessures.

kickboksen sparren

Ik ben helemaal bezweet en sta te trillen op mijn benen na de les, ben ik wel in orde?

De training is klaar, je kijkt in de spiegel en je mascara is helemaal uitgelopen, je haar is helemaal bezweet; je ziet er alles behalve charmant uit. What to do? Train de volgende les zonder make-up (of gebruik een waterproof mascara) en draag je haar in een strakke staart. Na de les wil je een flesje water drinken en merk je dat je handen helemaal trillen. Eigenlijk is dat vrij normaal en elke kickbokser heeft er na een pittige training ‘last’ van. Dus maak je geen zorgen en na een paar lessen zul je merken dat je er steeds minder last van hebt.

Is kickboksen zo leuk dat je er aan ‘verslaafd’ raakt?

Na aantal trainingen merk je dat je kickboksen zo’n leuke sport vindt dat je eigenlijk niet meer zonder kan. Het geeft je een goed gevoel en je merkt dat je zowel lichamelijk en geestelijk vooruitgang boekt. Om het ritme goed vast te houden en om vooruitgang te blijven boeken is het het beste om minimaal twee a drie keer per week te trainen.

Als je nu nog niet overtuigd bent om een potje te kickboksen, dan weten we het niet meer. Let’s go!

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .