Member login

Username
Password

» Lost your Password?KIDS: Eerste hulp bij kinderen die slecht eten

Kinderen hebben allemaal wel een periode dat ze niets willen eten of sterk hun voorkeuren aangeven en dan meestal voor voeding die met de “P” begint zoals pannenkoeken, patat, pasta en pizza. Maar wij willen onze kinderen graag laten wennen aan meer groenten, maar wat als dit niet vanzelf gaat. Zo ben ik zelf mama van een tweeling van 5 (j/m) en mijn zoon wilt allemaal bloemkool eten en verder alles met de “P”. Natuurlijk kunnen we hier niet aan beginnen, dan komt de bloemkool onze oren uit! 😉 Gelukkig zijn er handige tips en oplossingen om ze toch goed te laten eten. Het is even kijken wat het beste werkt voor jouw kind(eren), maar het wordt vanzelf beter! 😉

Smoothies
Kinderen zijn dol op smoothies en of deze nu rood, groen, geel of oranje zijn, als ze maar lekker smaken dan vinden ze het best! Ik maak vaak een groene smoothie met veel groenten en 1 stuk fruit en ze drinken het zo leeg. Ook handig voor onderweg of als ze ziek zijn.

Verstop je groente
Maak gerechten waar je de groente niet overheersend in ziet, maak bijvoorbeeld pasta van courgette en een rode tomatensaus met extra groenten. Let er wel op dat het geen stukjes bevat, want sommigen vinden dat heel vies!

Extra vitamines
Deze zijn hard nodig als ze slecht eten! Mijn zoontje eet ook heel slecht en heeft wel een normaal tot licht gewicht, het zegt daar dus niet altijd iets over en het is voor ieder kind heel belangrijk om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Je kunt dit handig aanvullen met vitamines voor kinderen. Wij gebruiken hier zelf Elke Dag Junior multivitamines van Vitals. Deze bevatten geen onnodige toevoegingen en maar een klein beetje stevia voor de zoetheid.

 

Zet door
Blijf het regelmatig aanbieden, het duurt bij kinderen wel 7 keer of meer nadat ze iets geproeft hebben om het echt lekker te vinden en te herkennen. Ook als mijn zoon niet eet, hij moet altijd aan tafel zitten en ik zet het wel voor hem klaar. Als hij dan toch proeft dan ben ik supertrots op hem!

Wat te doen als het te lang duurt
Als je kind langer dan 1 jaar problemen houd met voldoende (gezond) eten, dan is het handig om langs te gaan bij een orthomoleculair arts. Deze kan ook checken of er allergieën of voedselintolleraties zijn, maar kan je kind eventueel ook doorsturen naar een gedragstherapeut. Dat laatste kan van toepassing zijn als je kind bang is om te proeven, te slikken of eten of ander psychologische problemen heeft met eten.

Welke tip(s) ga jij toepassen? Of wellicht heb je zelf nog tips?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .