Kids

Wij delen inspirerende blogs over het moederschap, het gezinsleven en alles wat erbij komt kijken.

Lees hier de laatste artikelen

Lees de meest recente artikelen hier en laat je inspireren en motiveren naar een gezonde(re) levensstijl, meer energie en een positieve mindset.

KIDS: Hoe een bezoek aan Sparkle Baby Spa bijdraagt aan het wellbeing van jouw baby

KIDS: Hoe een bezoek aan Sparkle Baby Spa bijdraagt aan het wellbeing van jouw baby

Zodra je baby is geboren breekt een nieuwe periode aan. Niet alleen je baby is nieuw op de wereld. Ook jouw rol is veranderd. Het vierde trimester, de eerste drie maanden na de geboorte van je baby, krijgt steeds meer aandacht. En niet voor niets. Jullie moeten beide wennen aan de nieuwe situatie. Je bent moeder geworden! De hormonen gieren nog door je lichaam. En dat is niet voor niets. De natuur wil dat je je (veilig) hecht aan je baby, dat je je baby beschermt, maar vooral liefde en geborgenheid geeft.

Lees meer…

KIDS:  De invloed van buitenspelen op de gezondheid van kinderen

KIDS: De invloed van buitenspelen op de gezondheid van kinderen

Waar kinderen zijn, wordt eigenlijk altijd gespeeld. En dat buitenspelen gezond is voor kinderen is dan ook niet geheel nieuw. De kracht van buitenspelen op de sociale, emotionele en motorische ontwikkeling is namelijk gigantisch. De omgeving waarin kinderen spelen is hierin dan ook ontzettend belangrijk. Worden ze uitgedaagd om te ervaren, creëren of dingen doen die misschien een beetje spannend zijn, dan zullen deze ontwikkelingen geprikkeld worden. In dit artikel leggen we het belang van buitenspelen voor de gezondheid van kinderen nog wat uitgebreider toe.

Lees meer…

KIDS: Kinderen bewust maken van geld

KIDS: Kinderen bewust maken van geld

Waar en wanneer begin je met het je kinderen bewust maken van geld. Nu ik zelf binnenkort mama mag worden denk ik daar steeds vaker over na. Vooral omdat het lijkt alsof ik er nogal ouderwetse gedachten op na hou als het aankomt op veel dingen in de opvoeding en ik om me heen dingen zie gebeuren waar ik zelf nooit achter zou staan en waar ik in mijn ogen veel “fout” zie gaan. En het gaat in mijn ogen niet bewust fout, maar er worden veel fouten gemaakt uit liefde, of uit het “ik kan het toch doen” oogpunt. Maar help je daar je kind altijd mee? Ik denk van niet. Mijn visie hierop en hoe ik het zou doen vertel ik je in dit artikel. Lees meer…

LIFESTYLE: Eerste hulp bij een bevallingsplan

LIFESTYLE: Eerste hulp bij een bevallingsplan

Een bevallingsplan, voordat ik zwanger werd had ik er nog niet over gehoord, maar toen het eenmaal zover was merkte ik toch dat het overal ineens terugkwam. Vroeger had niemand zo’n plan, maar tegenwoordig is het vrij gebruikelijk om een plan op te stellen en dit plan te bespreken met je verloskundige of gynaecoloog in het ziekenhuis. Maar wat zet je dan allemaal in zo’n plan? Je zou denken, een bevalling is een bevalling en die is toch niet te sturen. Zo dacht ik er in eerste instantie ook over, maar toch is het fijn om voor jezelf op een rijtje te hebben wat je wensen zijn zodat je deze ook beter kunt overbrengen aan de behandelaar. Wat je zoal in een bevalplan kunt zetten vertel ik je in dit artikel aan de hand van een nog zelf in te vullen plan. Lees je mee? Lees meer…

BEAUTY: 5 x Buikolie getest tijdens mijn zwangerschap

BEAUTY: 5 x Buikolie getest tijdens mijn zwangerschap

Nooit op zoek gehoeven naar buikolie, maar toen ongeveer 12 weken zwanger was begon mijn huid bij buik en borsten toch behoorlijk te jeuken. Er is op zich genoeg groeiruimte in mijn huid door vroeger gewichtsverlies dus heel erg bang voor striae ben ik niet, maar ik merkte wel dat mijn huid kriebelde en “werkte”. Om deze reden wilde ik toch gaan smeren met een fijne olie. Er ging een hele wereld voor mij open want er is zo onwijs veel keuze. Van huismerk tot duurdere producten. Aangezien ik al weken heel trouw 2 x per dag mijn buik, borsten en nu ook mijn heupen en bovenbenen insmeer heb ik al heel veel producten mogen proberen. Mijn favorieten zet ik voor jullie op een rij. Lees je mee? Lees meer…

MIND: Van al die zwangerschapsadviezen krijg ik een wiplash

MIND: Van al die zwangerschapsadviezen krijg ik een wiplash

Adviezen zijn altijd goed bedoeld, dat weet ik ook wel. Maar nooit geweten dat er zoveel adviezen zijn die elkaar tegenspreken als je zwanger bent. De ene zegt dit, de ander dat. De ene website heeft de kennis in pacht, maar op de volgende website die je bezoekt wordt alle informatie van de eerdere website ontkracht. Om maar niet te spreken over de reacties die ik soms krijg op dingen die ik doe. Het lijkt erop dat zwangere vrouwen nog meer onder een vergrootglas liggen en 9 maanden lang (en daarna ook nog) worden uitgemeten. Wat ik daar allemaal van vindt en hoe ik hier insta vertel ik jullie in dit artikel. Lees meer…

BOEKRECENSIE: Lekker gezond van Ellemieke Vermolen

BOEKRECENSIE: Lekker gezond van Ellemieke Vermolen

Er kunnen wat dat betreft niet genoeg familiekookboeken zijn, want soms heb ik als moeder gewoon even wat minder inspiratie en wil ik toch eens wat anders op tafel zetten. Dit kookboek zit boordevol tips, heel veel makkelijke, gezonde recepten die ontzettend lekker zijn voor zowel kinderen als hun ouder(s) en/of opvoeder(s). Ik nam gauw een kijkje en vertel je er alles over, lees je mee?

Lees meer…

KIDS: Maak kennis met de Bumbleboxen + kortingscode voor jou!

KIDS: Maak kennis met de Bumbleboxen + kortingscode voor jou!

Heel vaak hoor ik ouders zeggen dat kinderen alleen nog maar willen gamen of televisie willen kijken. Mijn kind kijkt na school ook zeker even een filmpje op de iPad. Dit om even een rustmoment te creëren. Tijdens het koken of in het weekend zijn er ook schermmomentjes. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze kinderen spelen met speelgoed, buitenspelen of creatief bezig zijn. In dit artikel vertellen we je dan ook alles over de creatieve Bumbleboxen, die je thuis met je kind(eren) kunt maken! In de herfst en in de winter zijn kinderen het meeste binnen te vinden. Ik vind het dan ook superleuk om creatief bezig te zijn met knutselspullen. Een tijdje geleden kwam ik in contact met Bumblebox. Speciaal voor Boost Your Kids mocht ik een knutselbox uitproberen. Dat werden twee boxen om uit te proberen. Ik kan alleen maar zeggen dat het geweldige boxen zijn. Lees je mee wat er allemaal in de boxen zit?

Lees meer…

KIDS: Maak van je (kinder)kamer een gezellige boel met Muurstickerstunter

KIDS: Maak van je (kinder)kamer een gezellige boel met Muurstickerstunter

Wil je de baby- of kinderslaapkamer uniek maken? Dan is dit mogelijk met prachtige muurstickers. Dit geeft net dat extra wat je wilt en de kids zijn je eeuwig dankbaar. Ik mocht het proberen voor mijn kids en een bloemen variant voor onze eigen kamer en ben onder de indruk. Ik vertel je er alles over en laat je het resultaat zien. Benieuwd? Lees en kijk dan gauw verder!

Lees meer…