` LIFESTYLE: 5 Tips bij het kopen van keuken - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: 5 Tips bij het kopen van keuken

Toen ik 10 jaar geleden mijn appartement kocht, zat er een “geweldige” jaren 60 keuken in. Natuurlijk moest deze keuken plaats maken voor een nieuw exemplaar. De keuken was de grootste en de moeilijkste aankoop van mijn huis. Er is zoveel keuze en in mijn geval een beperkte ruimte om mee te “spelen. Waar kies je voor, welke kleur, welk materiaal, wat is praktisch en wat niet. Waarvan heb ik, 10 jaar later, spijt in mijn keuken en wat is de beste keuze geweest? Waar kan je rekening mee houden als je een keuken koopt? Ik vertel het je in dit artikel.

Je koopt een huis, of bent in je bestaande huis toe aan een nieuwe keuken, waar begin je dan met je zoektocht? Ik denk dat het vooral heel belangrijk is om, voordat je naar een showroom gaat, je te oriënteren op de verschillende mogelijkheden. Ga je voor een moderne keuken, of kies je toch liever meer de landelijke stijl. Vind je hoogglans wit mooi, of toch liever net wat meer kleur. Door voor jezelf al een aantal dingen op een rijtje te zetten word je in de showroom niet zo “overvallen” door de vele keuzes. Maar ik heb nog wat handige tips die ik jullie wil meegeven als je een keuken gaat kopen.

Zie er koopkrachtig uit

Het zou niet moeten uitmaken, maar helaas is het zo. Of je nou een auto, een bankstel of een nieuwe keuken gaat aanschaffen, als je er niet uitziet alsof je daadwerkelijk iets gaat kopen en dit ook kunt betalen, dan zullen ze je minder goed helpen. Het is mij zelfs overkomen dat ze mij helemaal niet hielpen en mij gewoon lieten rondlopen in de zaak. Ik heb op een gegeven moment bij het weer naar buiten lopen gezegd “jammer, dat jullie mij niet hebben willen helpen, want had hier graag mijn geld uitgegeven”. Toen ik 10 jaar terug mijn keuken ging kopen was ik 24 jaar. Ook dat zat wat tegen. Bij alles wat ze vertelden, of als het over geld ging, draaide de verkopers naar mijn moeder. Wees strikt en duidelijk dat JIJ degene bent die alles bekostigd en dat ze zaken moeten doen met JOU en niet met degene die mee is om je te helpen of te adviseren.

Wees goed voorbereid

Weet wat je wilt of wat je ideeën zijn voordat je naar de winkel gaat. Toen ik uiteindelijk wist waar ik mijn keuken wilde gaan kopen ben ik heel goed op de website gaan kijken en ben ik dingen gaan opschrijven. Materialen, keukenbladen, kleur van de keuken. Al mijn wensen heb ik genoteerd zodat ik voor mijn gevoel niet teveel werd overruled door de verkoper. Weet ook wat je maximaal wilt uitgeven aan de keuken. Voordat je het weet kies je onbewust het duurste van het duurste uit wat niet in je budget valt en dat is dan teleurstellend. Mijn maximale budget was € 6000,-. Uiteindelijk heb ik daar op het laatste nog € 600,- bij gedaan voor een heel functioneel element in mijn keuken en was dat goed uitgegeven geld. Vergeet ook zeker niet af te dingen en te onderhandelen over de prijs want er zitten mega marges op keukens. In 1e instantie was mijn complete keuken bijna € 9000,- euro en heb er dus flink wat vanaf kunnen snoepen.

Kijk goed naar de materialen en de kleuren van de keuken

Ikzelf heb gekozen voor een moderne strakke keuken, maar bewust geen hoogglans materiaal genomen in een hele witte kleur. Bij mensen met een mooie grote open keuken vind ik dit prachtig. Maar in mijn smalle ruimte zou dat al snel teveel op je afkomen. Ook vond ik hoogglans wit té besmettelijk. Daarom heb ik gekozen voor de kleur magnolia. Dit is wit met een heel klein vleugje zalmroze erin. Mijn kastjes zijn niet helemaal glad, maar er zit een klein “bubbeltje” in. Ik heb om dezelfde reden geen granieten of stenen aanrechtblad gekozen, maar voor een gebruiksvriendelijke kunststof variant. Dit scheelde ook nog eens enorm in de prijs.  Er is één aspect waar ik altijd wat spijt van heb gehad. En dat is de keuze die ik heb gemaakt om een tafelmodel koelkast te nemen met een klein “klepvriezertje” ipv een grote koelkast. Mocht ik ooit een andere keuken nemen dan wil ik sowieso een grote koelkast. Het is altijd passen en meten.

Vier ogen zien meer dan twee

Ben je, net zoals ik alleen, dan is het altijd handig om iemand mee te nemen in de verkoop. Soms heb je namelijk iets in je hoofd, waardoor je andere mogelijkheden niet ziet. Zo ging ik een keuken kopen met een enkele rechte opstelling. Mijn keuken is tenslotte heel smal en had daardoor de optie tot het plaatsen van een extra element volledig uitgesloten. Mijn moeder kwam toen met het idee om aan de andere kant van mijn keuken een grote wandkast te laten inbouwen met 3 grote deuren en 3 diepe lades eronder. Ik had dit zelf nooit kunnen bedenken, maar ik ben toch heel blij dat ik dit last minute heb kunnen toevoegen aan mijn keuken. Het geeft zoveel extra ruimte en uitstraling aan mijn keuken. Denk dat dit toch wel de beste keuze geweest is in mijn keuken.

Maak concessies, maar niet als je iets ECHT graag wilt

Een keuken is een grote aankoop, weet dat je veel geld gaat uitgeven. Soms is daarom wat concessies doen helemaal niet erg. Bijvoorbeeld handgrepen die enorm op elkaar lijken maar wel € 40,- per stuk van elkaar verschillen, of een gootsteen waar een paar honderd euro verschil in zit. Als dit onderdelen zijn die je niet echt uitmaken, zou ik daarin zeker niet voor het duurste product kiezen. Maar doe geen concessies in iets wat je heel graag wilt, daar kan je later spijt van krijgen. Wees eerlijk als je een onderdeel te duur vind en vraag wat ze aan de prijs kunnen doen. Het zal je verbazen wat er allemaal mogelijk is. Mijn keuken wilde ik afmaken met zwarte metrotegels. Best aan de prijs die dingen, en die prijs zat niet in mijn budget. Op een gegeven moment zag ik dat de witte tegels bij een bepaalde winkel in de aanbieding waren. De zwarte tegels werden voor de normale prijs verkocht. Ik ben toen naar een medewerker gegaan en heb letterlijk gezegd “ ik wil DIE tegels, maar voor DIE prijs, wat kan je voor me regelen”. Uiteindelijk kreeg ik ze mee voor de kortingsprijs.

Ben jij tevreden met je keuken? Of zou je het liefst het e.a.a. willen veranderen? Bij mij kriebelt het na tien jaar een klein beetje om de keuken aan te pakken, maar aan de andere kant is hij gewoon nog prachtig en naar mijn zin. Dus ik hou me nog even in.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .