` LIFESTYLE: 5 Tips om rond je huis op een krachtige manier meer duurzaam te leven - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: 5 Tips om rond je huis op een krachtige manier meer duurzaam te leven

Duurzaam leven is niet altijd gemakkelijk en soms weet je gewoon niet waar je het beste mee kunt beginnen. Het hoeft echter niet moeilijk te zijn en een beetje impact zorgt er al voor dat anderen wellicht geïnspireerd raken en ook gaan oppakken. Je kunt niet alleen duurzaam veranderen door je afval te scheiden, er zijn nog veel meer dingen die je kunt veranderen en die helpen om jouw huis duurzamer te maken. Lees gauw onze tips en ga zelf ook aan de slag! 


Afval scheiden

Je kunt tegenwoordig goed je afval scheiden in plastic afval, papier en karton en GFT afval. Je heb hiervoor speciale afval bakken en ook afvalbakken vanuit de gemeente. Door het te scheiden help je het sneller en beter te recyclen en dat draag bij aan een beter milieu.

Minder plastic

We mogen met z’n allen wel wat minder plastic gebruiken. Kies voor RVS rietjes, mason jars, bakjes en dingen van glas om te gebruiken. Laten we de plastic zakjes en rietjes achterwege laten en kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid.

Natuurlijke schoonmaakmiddelen

Ik gebruik al even natuurlijke schoonmaakmiddelen. Maar je hebt nu ook schoonmaakmiddelen die je kunt hergebruiken. Ideaal en makkelijk, zodat je niet steeds weer een nieuwe verpakking hoeft te gebruiken. Bekende merken van duurzame schoonmaakmiddelen zijn Method, Marcel’s Green Soap, ZO schoon en vele anderen.

Ontspullen

We hebben met z’n allen altijd veel spullen in huis. Ga eens ontspullen en kijk wat je aan een ander kunt geven, naar een tweedehandswinkel kunt brengen of verkoop het via Vinted. Ik geef vaak veel kleding of kinderspullen gratis weg in een Facebookgroep in de buurt waarbij het snel opgehaald kan worden door mensen die het nodig hebben. We hebben minder nodig dan je denkt, probeer ook te kiezen voor bijvoorbeeld 10-14 stuks basiskleding en hier soms wat aan toevoegen in plaats van van alles wat en het overzicht kwijt raken.

Zonnepanelen

Vele mensen hebben ze al en zien vooral de energiekosten flink dalen met zonnepanelen, maar het verduurzamen van energie is altijd een goed idee. Het kan soms ook via een subsidie bij de gemeente of met een betalingsplan als je het een heel grote investering vindt. Je haalt het er altijd weer uit en helpt zo je huis te verduurzamen. 

Welke tip(s) pas jij al toe? Of heb je ook nog een mooie aanvullende tip? Laat het ons hieronder weten!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment