` LIFESTYLE: 5 Tips om te ontspullen aan het begin van het nieuwe jaar! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: 5 Tips om te ontspullen aan het begin van het nieuwe jaar!

Pas zag ik de documentaire van Marie Kondo op Netflix en kreeg meteen kriebels om eens lekker op te ruimen. Daarvoor was ik ook al bezig om te ontspullen en ik krijg altijd van een opgeruimd huis met niet te veel spullen ook een heerlijk opgeruimd hoofd. Na de drukke feestdagen vind ik het ook leuk om andere mensen blij te maken met spullen die ik niet meer nodig hebt. Heb jij ook zin om op te ruimen en te ontspullen? Lees dan deze 5 handige tips!

Begin in 1 ruimte

Sommige mensen zoeven door het hele huis en raken verdwaald onder de vele spullen en kunnen zo geen overzicht creeren. Start daarom in 1 ruimte, dus bijv. de woonkamer of badkamer, de speelhoek van de kinderen of wees nog selectiever en kies 1 kast uit die je gaat ordenen.

Bewaren of ontspullen

Als je twijfelt om iets weg te geven aan een ander. Stel jezelf dan de volgende vraag, heb ik het dit jaar gebruikt? Ga ik het komend jaar nog aandoen of gebruiken? Als beide nee is, dan weet je dat je het niet nodig hebt en kun je iemand anders blij maken.

Zorg voor ruimte en overzicht

Probeer zo op te ruimen dat je meer overzicht en ruimte creƫert. Zo kwam ik erachter dat een lade van mijn kledingkast ook anders ingedeeld kon worden bij het zien van de documentaire van Marie Kondo. Zij rolde de schone shirts namelijk handig op en zo kon je in 1 blik zien welke shirts je had en had je meer ruimte, zodat je lade (net als die van mij) niet overvol op volgepropt raakt. Echt ideaal!

Maak gebruik van manden of opbergsystemen

Hoe handig is het om geen spullen kwijt te raken en deze in manden of handige opbergsystemen op te bergen. Zo behoud je overzicht en blijft het overzichtelijk en is het tevens makkelijk schoon te houden.

Opruimen of weggeven

Zijn spullen kapot, gooi deze dan weg! Heb je spullen die je niet gebruikt plaats deze dan met foto op een gratis afhaalhoek op Facebook, bij de plaatselijke Kringloopwinkel of bij mensen in jouw buurt die het niet zo breed hebben. Je maakt ze er superblij mee en daar wordt jij ook happy van!

Heb jij nog een leuke aanvulling, laat het dan hieronder weten!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .