` LIFESTYLE: 5 Tips om tijdens de zomervakantie eindelijk je huis op te ruimen ála Marie Kondo stijl - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: 5 Tips om tijdens de zomervakantie eindelijk je huis op te ruimen ála Marie Kondo stijl

Met de zomervakantie in het vooruitzicht krijgen we zin om op te ruimen. We hebben immers vrije tijd, waarin we eindelijk de dingen kunnen doen die we al zo lang uitstellen.. zoals het opruimen van jouw huis. Ben je nieuwsgierig naar de tips die ik voor je heb, lees dan gauw verder!


Tip 1: Zorg voor afwisseling

Plan tijd in om aan de slag te gaan met het opruimen van jouw huis. Voor je het weet is de vakantie namelijk voorbij! Probeer ervoor te zorgen dat je minstens 3 uur achtereenvolgens aan de slag kunt gaan. Doe dat bijvoorbeeld ’s ochtends, zodat je ’s middags nog wat leuks kunt doen (en van het mooie weer genieten!) om jezelf te belonen.

 

Tip 2: Wat is jouw ideale lifestyle?

Je begint met het nadenken over wat jij belangrijk vindt. Hoe wil je dat jouw huis eruit ziet nadat je hebt opgeruimd? Hoe wil jij je voelen in huis? Door stil te staan bij deze vragen en ze zo gedetailleerd mogelijk te beantwoorden, is het makkelijker om hier naar toe te werken.

 

Tip 3: Ruim op per categorie, in een vaste volgorde

Door op te ruimen per categorie in plaats van per ruimte, houd je het overzicht en kun je gemakkelijk de volgende dag weer verder gaan waar je bent gebleven. Begin met kleding, verzamel alles op één plek en houd alleen de items waar je blij van wordt. Mocht je het te overweldigend vinden om alles op één hoop te leggen, kun je er ook voor kiezen om het op te delen in subcategorieën, bijvoorbeeld eerst alle T-shirts, dan truien, dan broeken, etc. De vaste volgorde voor het opruimen per categorie is: kleding – boeken – papieren – allerlei – sentimenteel.

 

Tip 4: Houd alleen waar je blij van wordt

Focus je op wat je wilt houden in plaats van wat weg kan. Stel jezelf bij elk item de vraag: ‘Word ik hier blij van?’ Bedank de items die je laat gaan. Bekijk of je er iemand anders blij mee kunt maken. Er zijn verschillende mogelijkheden voor recycling, kringloopwinkels, goede doelen, etc.

 

Tip 5: Verticaal opbergen

Stapels kleding zijn verleden tijd. In plaats daarvan vouw je jouw kleding op volgens de KonMari principes. Dit betekent dat jouw kledingstukken vierkante pakketjes worden die je achter elkaar neerzet. (Zie vouwinstructie) Staand opbergen zorgt voor meer overzicht en is ook nog eens ruimtebesparend. Lades zijn hierbij ideaal, maar het gebruik van (schoenen) dozen kan ook!

Maaike Fris | Lessons in Harmony | Opruimen volgens de Marie Kondo methode – enige in Nederland! | https://www.lessonsinharmony.nl/

Post a Comment