` LIFESTYLE: 6 Inspirerende sportverhalen op Netflix - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

LIFESTYLE: 6 Inspirerende sportverhalen op Netflix

Om jezelf aan het sporten te krijgen, kunnen verschillende zaken werken ter motivatie. Dit kunnen anderen in je omgeving zijn die je ertoe inspireren, het kan de weegschaal of de spiegel zijn of het gevoel dat je energie kwijt moet. Maar ook bijzondere verhalen van sporters kunnen bijzonder motiverend en inspirerend zijn. We bespreken zes inspirerende sportverhalen op Netflix. Te langzaam internet thuis voor Netflix? Je kunt online aanbiedingen voor een beter internet abonnement vergelijken.

The Game Changers

Een topsporter kan niet zonder dierlijke producten als vlees, vis of eieren. Of toch wel? De inspirerende documentaire The Game Changers bepleit dat je met een plantaardig dieet ook topsporter kan zijn en dat dit misschien zelfs wel beter voor je. Om dat kracht bij te zetten, hoor je de verhalen van verschillende topsporters die plantaardig eten, zoals UFC-vechter Conor McGregor en Formule 1-coureur Lewis Hamilton. Misschien verandert deze documentaire je leven wel!

Losers

Iedereen onthoudt de winnaars, maar niet de verliezers. Dit terwijl sport een wezenlijk onderdeel is van competitieve sporten. Ook het verhaal van de partij of sporter die naast het goud grijpt kan bijzonder interessant en indrukwekkend zijn. Misschien zelfs wel in grotere mate dan dat van de winnaar. In de documentaireserie Losers staat juist de verliezers centraal. Zoals bijvoorbeeld de talentvolle kunstschaatser Surya Bonaly, die wel een groot talent was maar vanwege haar huidskleur nooit eerlijk beoordeeld werd.

The Last Dance

Bovenstaande neemt natuurlijk niet weg dat succesverhalen ook indrukwekkend en inspirerend kunnen zijn. En wie is er nu een groter succes te noemen op het gebied van sport als de Amerikaanse NBA-ster Michael Jordan. In de docu-serie The Last Dance staat de carrière van deze basketballegende en de Chicago Bulls, het team dat hij succes bracht in de jaren ’90, centraal. Ook als je geen basketballiefhebber bent is deze serie de moeite waard, want mag gerust een van de beste sportdocumentaires ooit genoemd worden.

Magnetic

Als er iets is op Netflix wat je kan inspireren om de meest wilde sporten te gaan doen, dan is het wel de film Magnetic. De adrenaline spat ervan af bij de extreme sporters die je in deze film hun ding ziet doen. Of dat nu surfers zijn die ’s werelds hoogste golven bedwingen of freestyle skiërs en extreme mountainbikers zijn die met gevaar voor eigen leven hun passie tot uitvoering brengen. Dit alles is gevat in een enorme golf van de meest prachtige beelden van ‘s werelds ruigste natuur. Zeker een aanrader!

Bethany Hamilton: Unstoppable

Tragiek en succes zijn een recept voor inspirerend verhaal. Dat is verhaal van Bethany Hamilton zeker, dat in de documentaire Unstoppable verteld werd. Als tiener verloor Hamilton haar linkerarm toen een haai haar aanviel tijdens het surfen. Ze liet zich er niet door uit het veld slaan en stond amper vier weken later alweer op haar surfboard. Sterker nog: ze bouwde zelfs nog een succesvolle surfcarrière op. Een inspirerende documentaire over een powervrouw die zeker het bekijken waard is.

Cricket Fever: Mumbai Indians

Zin in een meeslepend verhaal over een sport waar je waarschijnlijk weinig van weet en begrijpt? Kijk dan naar de documentaireserie Cricket Fever: Mumbai Indians. Cricket is een zeer populaire sport in India en Mumbai Indians is een van de meest populaire clubs. In de serie wordt de club gevolgd tijdens het seizoen van 2018, en dat is een flinke emotionele rollercoaster, zowel op als naast het veld.

Stuk voor stuk benadrukken deze documentaires dat sporten leuk is en zelfs een passie kan zijn, of je nu wint of verliest en of het je nu voor de wind gaat of je met grote tegenslagen te maken krijgt. Hopelijk krijg je daar zin van om te gaan sporten!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment