` LIFESTYLE: ASMR je houd ervan of je haat het - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: ASMR je houd ervan of je haat het

De wondere wereld van fluisterende, smakkende, slurpende en geluidjes makende mensen. De wereld van ASMR oftewel Autonomous Sensory Meridian Response. Je haat het, of je vindt het heerlijk. Ik moet toegeven dat ik nog niet weet tot welke groep ik behoor. Ik vind smak geluiden namelijk vreselijk. Maar als ik ASMR kijk, krijg ik wel de bekende tintelingen op de nek en rug. Maar misschien krijg ik die wel van walging en niet omdat ik het zo fijn vind. Hmmmm. Ik besluit mezelf wat meer te verdiepen in het hele ASMR gebeuren. Wat is het, wat doet het en waarom is het zo mateloos populair? Lees je mee?

Als je op Youtube het woord ASMR intypte komt uit op duizenden filmpjes met views die door het plafond gaan. Eetvideos met smakgeluiden met 900.000 views, rollenspellen met ruim 200.000 views en iemand die papiertjes klein knipt en bruisballen verpulverd met meer dan een miljoen views. Blijkbaar is ASMR hot hot hot. Maar waarom kijken er nou zoveel mensen naar dit soort filmpjes. Ik vind het namelijk best wel ongemakkelijk.

Mensen kijken naar ASMR filmpjes om te ontspannen of zelfs omdat ze in slaap willen komen. Op het moment dat ASMR je pakt dan krijg je een tintelend gevoel dat vaak begint op je achterhoofd en dat vervolgens via de nek en rug weer verdwijnt. Mensen die heel erg goed gaan op ASMR zeggen dat ze het ervaren als een orgasme van de hersenen. Ehhhh juist ja! Dat laatste moet ik geloof ik nog ervaren. Je bent gevoelig voor ASMR of niet. Het is niet iets wat je in je gevoel kunt opwekken of sturen en sommige krijgen het bij bepaalde geluiden wel en bijvoorbeeld bij papier verkreukelen niet.

Ik moet wel lachen om mezelf, want soms lijkt het bijna of je naar slechte porno aan het kijken bent. Er zijn zelfs kanalen waar er meiden microfoons aflikken en ijsjes al smakkend oplikken. Al het andere kan ik nog enigszins begrijpen maar dit? Toch zijn er veel mensen die ASMR associëren met erotiek en seksualiteit. Maar het is absoluut niet bedoeld om een soort van climax te bereiken.

Nu heb ik natuurlijk niet voor niets uren op Youtube gezeten en gekeken naar filmpjes van mensen die mij een hersenorgasme zouden moeten geven. Nee, ik heb mij research goed gedaan en ik moet zeggen, bij sommige filmpjes dacht ik echt… ja, I get it! Hier kan ik wel een paar minuten naar kijken zonder weg te klikken. Mijn favorieten ASMR sterren die ik op Youtube ben tegengekomen zijn:

  • SAS-ASMR (foodfilmpjes)
  • Tucker Budzyn (een golden retriever die al smakkend allemaal lekkers oppeuzeld)
  • Life with Make (een heel jong meisje die veel verschillende soorten ASMR video’s maakt)
  • Isabel Imagination ASMR (voornamelijk rollenspel ASMR)
  • ASMR Darling (verschillende soorten ASMR filmpjes bij elkaar)

ASMR, het blijft mij fascineren, en ik merkte wel dat ik ongemerkt verschillende video’s bleef aanklikken. Wat vinden jullie van dit soort filmpjes? merk jij dat je erg ontspannen en rustig van wordt of ben je net zoals ik nog een beetje in tweestrijd. Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .