Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Compressiekousen, wat zijn ze en heb ik ze nodig?

Een steunkous of een compressiekous is nou niet echt heel sexy. Als ik een avondje ga stappen zeg ik niet tegen vrienden “Oh even wachten meiden, ik moet mijn steunkousen nog aandoen”. Toch zijn compressiekousen voor heel veel mensen een uitvinden en gebruiken ze dan ook regelmatig. Ik zal niet ontkennen dat ook ik een paar kousen in mijn kast heb liggen. De vraag is, wat zijn compressiekousen nou eigenlijk en heb ik ze ook nodig? Graag geef ik op deze vragen het antwoord. Lees je verder?

Ik kan heel kort en heel snel antwoorden op de vraag wat een compressiekousen nou eigenlijk zijn. En ik noem ze compressiekousen en geen steunkousen want dat klinkt gewoon wat beter hahaha. Compressiekousen zorgen ervoor dat er op je onderbeen een druk wordt uitgeoefend. dit gebeurt van je enkel tot aan je knie. Door de kousen verloopt de bloedsomloop beter en gaan de kuitspieren beter functioneren. Maar waarom zou jou dan deze “seksloze” kousen moeten gaan gebruiken. Ik vertel het je graag in het onderstaande lijstje, want geloof me, er zijn genoeg redenen:

Compressiekousen worden veel gebruikt door sporter

Door de verhoogde bloedcirculatie hebben deze kousen aangetoond dat de sportprestaties verbeteren. Ze verminderen namelijk spiervermoeidheid en eventuele spierschade. Ik gebruik mijn compressiekousen bijvoorbeeld tijdens het hardlopen. In het begin zal je denken, oeeee ze zitten zo strak. Maar ik merk een enorm verschil qua ondersteuning als ik ze niet aan heb.

Compressiekousen gebruiken als je op reis bent

Als je op reis gaat en een lange vlucht voor de boeg hebt, of urenlang in een auto, bus of trein gaat zitten dan zijn compressiekousen ideaal. Als je reist zit je vaak heel lang in een positie en bestaat er een risico op bloedstolsels (DVT) wat kan leiden tot trombose. En dat is een heel naar iets. Onderzoek heeft aangetoond dat het dragen van compressiekousen tijdens bijvoorbeeld je vliegreis de kans op DVT drastisch verminderd.

Compressiekousen gebruiken tijdens werk

Dan kom ik direct op de volgende rede. Wat voor werk doe je? Misschien zit je wel heel de dag. Of werk je juist als receptioniste waardoor je 8 uur op je benen moet staan. Ook dan zijn compressiekousen de uitkomst tegen moeie benen en eventuele spataderen.

Compressiekousen gebruiken tijdens je zwangerschap

Ook zwangere vrouwen wordt vaak aangeraden om compressiekousen te dragen. Tijdens de zwangerschap worden vrouwen natuurlijk zwaarder waardoor het lichaam en de bloedcirculatie meer druk krijgt. Door die druk kunnen aders uitzetten. Door de compressiekousen kunnen er problemen zoals zwelling, pijn in de benen, krampen en spataderen voorkomen worden.

Al met al, vier hele goede redenen om ook compressiekousen aan te schaffen en je vermoeide benen gedag te zeggen.

Heb jij ze al in de kast liggen en wat voor voordelen ervaar jij bij de kousen? Laat het hieronder achter in een reactie.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .