` LIFESTYLE: Creëer een duurzame badkamer met PAPER & BOO! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Creëer een duurzame badkamer met PAPER & BOO!

Herinneren jullie ons enthousiaste artikel over de shampoo bars nog? Langzaamaan stappen maken naar een plasticvrije badkamer? Nou, die stappen zijn gemaakt! Shampoobar heeft er een zusje bij, en dit zusje heet PAPER & BOO. PAPER & BOO staat voor papier en bamboe, beide duurzame alternatieven voor plastic producten en verpakkingsmaterialen. Met een aantal prachtige producten is het nu mogelijk om zelf, met kleine stappen, het plasticvrije leven te omarmen. Graag vertel ik jullie erover.

Duurzaam leven, waar begin je en hoe doe je dat. Nou, het hoeft allemaal niet moeilijk, of schreeuwend duur te zijn. Door kleine stappen te zetten, bijvoorbeeld door een bamboe tandenborstel te gebruiken of je watjes te vervangen door uitwasbare wattenschijfjes. Alle kleine beetjes kunnen een groots effect hebben. PAPER & BOO streeft ernaar om samen in actie te komen voor ons milieu en de “plastic soep” te verminderen.

Ik denk dat de bamboe tandenborstel niet meer iets heel nieuws is, en wellicht ben je ook bekend met de bamboe wattenstaafjes (welke gemaakt zijn van duurzaam bamboe en biologisch katoen en 100% biologisch afbreekbaar zijn). Vrij nieuw zijn de wasbare wattenschijfjes. Ikzelf heb ze nog nooit gebruikt, maar vind het fantastisch dat ze een intrede maken in de badkamer. Een watje gebruik je  normaal 1 x, en dan gaan ze de prullenbak in. Zonde als je er over nadenkt. Ik gebruik normaal 4 watjes per dag, en er gaat een rol per maand doorheen. Met deze uitwasbare watjes, die je in de wasmachine kunt stoppen in het daarvoor bestemde zakje zijn dan ook ideaal. In de set die je kunt aanschaffen via de webshop zitten 16 pads, 12 x zachte pads en 4 x scrub pads. En als ik het over zachte pads heb, ze zijn als zijde op je huid. Ze zijn gemaakt van duurzame bamboevezels en katoen, en uiteraard compleet plasticvrij.

NU hoor ik je denken “leuk hoor als dat bamboe” maar kap je dan niet al het eten van panda’s om? Gelukkig eten panda’s 42 verschillende soorten bamboe. En de bamboe de PAPER & BOO gebruikt groeit 28 meter hoog, daar kunnen panda’s helemaal niet bij, dus ook daar is over nagedacht. Het papier dat gebruikt wordt is gerecycled en wordt duurzaam geproduceerd., Hier zijn dus geen bossen en landbouwgrond voor nodig. Daarnaast is voor de productie hiervan minder water nodig dan voor nieuwe pap.

Jullie horen het, ik ben heel erg blij dat we met kleine veranderingen in ons dagelijks leven zulke grote stappen kunnen maken voor onze eigen toekomst. Ook jij kunt deze verandering in je leven doorvoeren, are you ready?!

Denk jij nou ook, wow, deze gave spullen van PAPER & BOO wil ik ook wel proberen, dan kun je ze aanschaffen met een mooie korting. Ook als origineel cadeau voor de feestdagen natuurlijk helemaal leuk! met de code BYH10 krijg je 10% korting op de gehele collectie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment