` LIFESTYLE: De voordelen van het overstappen naar een e-sigaret - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: De voordelen van het overstappen naar een e-sigaret

E-sigaret staat voor elektrische sigaret. Veel mensen stappen over van een tabaks sigaret naar een elektrische sigaret. Ze vinden het namelijk gezonder en willen geen tabaks sigaret meer roken. Het dampen van een e-sigaret heeft namelijk ook enkele voordelen. Het wordt gebruikt door rokers die willen stoppen met roken. Natuurlijk kun je dit niet in een keer doen. Een e-sigaret bevat ook nicotine. Daarom zie je dus dat de rokers weinig ontwenningsverschijnselen vertonen.  Maar je kunt een e-sigaret ook zonde nicotine kopen.

Voordelen overstappen

Met een e-sigaret kan je makkelijk je nicotine inname bepalen. Dit doe je met een e-liquid en deze zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes en zelfs nicotine vrij.  Zo kun je dus langzaaam afbouwen. In vergelijking met een tabaks sigaret heeft een e-sigaret geen sterke tabaks geur. De geur van tabak blijft niet hangen in je kleding of in je haren. Dit is namelijk ook prettiger voor je omgeving.

E-sigaretten geven geen gele aanslag op je tanden of kleding. Dit zorgt ervoor dat je lichamelijk niet meer kan zien dat je rookt. Ook bevat het minder schadelijke stoffen vergeleken met een tabaks sigaret.

E-liquids en vape in verschillende smaken zoals: fruit, menthol of snoep. Dit grote aanbod aan smaken zorgt ervoor dat je eenvoudig kunt experimenteren en is aangenaam voor je omstanders. Er zijn meer dan genoeg soorten waar je uit kunt kiezen. Een e-sigaret hoeft ook niet meteen opgerookt te worden. Wanneer je er genoeg van hebt kun je het uitzetten en in je zak steken, dit maakt het een stuk makkelijker.

Een e-sigaret is  veel minder schadelijk voor de gezondheid van de roker. Als je uiteraard de beste e-sigaretten koopt en geen namaak. Dit omdat je geen teer en koolmonoxide inademt. Ook is het goedkoper. De vloeistof, ook wel e-liquid genoemd is namelijk goedkoper dan  een pakje sigaretten. Met deze vloeistof moet je dus je sigaret bijvullen. Voor de naaste omgeving is een e-sigaret aangenamer. Omstanders worden niet geconfronteerd met de rook en de vieze geur. Bij elektrisch roken heb je dus als voordeel dat je rookt zonder dat je de schadelijke gevolgen er van onder vindt. Bij het elektrisch roken komt er waterdamp vrij die je inademt. Als beginnende e-roker is het best wel even wennen, vooral als je een tijdje niet hebt geroken. Ook spreekt men niet van roken, maar van dampen. Voor je longen is het bijvoorbeeld een overgang. Je longen zijn immers rook gewend. Toch zul je redelijk snel gewend zijn aan deze vorm van roken.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment