Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: De werkzaamheden van een blogger

“Maar wat doe je dan precies?”, is vaak de vraag nadat ik vertel dat ik samen met Melinda een bedrijf run en blogger ben. De vraag die daarna komt is standaard “Maar hoe verdien je dan je geld?”. Ik snap deze vragen heel goed. Mijn ouders zeiden in het begin “wij snappen er niets van hoe dat allemaal werkt, maar blijkbaar werkt het”. In dit artikel probeer ik het een en ander op te helderen of ons werk en ik hoop dat jullie dit leuk vinden. Lezen jullie mee?

Het fenomeen bloggen bestaat al een heel lang.Maar niet iedereen kan er zijn boterham mee verdienen. Ook ik heb er nog een baan naast nodig, maar ik verdiende voldoende om van een fulltime baan naar een parttime baan te kunnen gaan. Met alleen bloggen verdien je geen geld. Dat is soms ook de verwarring die ontstaat als je zegt dat je blogger bent. Woorden alleen zorgen niet voor brood op de plank. Ik zie mijzelf dan ook niet als blogger maar als ondernemer. Samen met Melinda run ik een bedrijf.

De werkzaamheden houden dan ook niet op als je een artikel hebt geschreven en deze hebt geplaatst. Wij schrijven heel veel artikelen zelf, maar we hebben ondertussen ook een heel fijn team van 10 enthousiaste bloggers die voor ons schrijven. Door de aanlevering van hun artikelen houden wij tijd over voor andere belangrijke dingen die ook horen bij het runnen van een onderneming. Namelijk geld verdienen. Over geld wordt niet makkelijk gesproken, maar het hoort er nou eenmaal bij.

Een groot deel van onze tijd besteden wij aan het contact leggen met nieuwe bedrijven en/of diensten waar wij eventueel een (betaalde) samenwerking mee kunnen aangaan. Hier gaat heel veel zoekwerk, research en contact aan vooraf voordat er daadwerkelijk een samenwerking gaat plaatsvinden. Een bedrijf moet voor de volle 100% bij ons passen, en slaan ook met regelmaat samenwerkingen af Het geld wat wij verdienen komen dus voort uit het schrijven van betaalde artikelen, instagram posts, maar ook advertenties op onze website.

Naast deze bezigheden zijn wij dagelijks bezig met de uitbreiding van ons membership. Hier gaat enorm veel tijd en energie inzitten, maar wij willen uiteraard het beste aanbod hebben voor onze members, en daar horen ook sportclubs en healthy hotspots bij in het noorden, oosten en zuiden van het land. Ook ons membership is een bron van inkomsten. Al moet ik eerlijk zeggen dat het niet opweegt tegen de tijd die erin gaat zitten. Ben je nog geen member maar ben je wel nieuwsgierig, kijk dan eens op deze pagina.

En uiteraard gaat er veel tijd zitten in het organiseren van onze off en online events. Zo hebben wij afgelopen januari natuurlijk weer ons Online Gezondheidsfestival gehad en zijn we nu alweer bezig met een gaaf live event wat in het najaar zal gaan plaatsvinden. Verder hebben we geregeld zakelijke afspraken, gaan naar events, sturen wij een team aan, moet de website onderhouden worden, zorgen wij ervoor dat Facebook en Instagram een dagelijkse invulling krijgt en hebben wij ook nog een huishouden te runnen.

Dus dit zijn de werkzaamheden van een “blogger”. Er komt veel meer bij kijken dan wat men vaak denkt. Kennen jullie mensen in je omgeving die ook blogger zijn? Misschien ben je zelf ook een blogger? Deel het met ons in de reacties hieronder.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .