` LIFESTYLE: Dit is waarom jij vaker moet gaan picknicken! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Dit is waarom jij vaker moet gaan picknicken!

Wat is picknicken toch heerlijk! Buiten genieten, lekker kletsen, heerlijk proeven en een drankje doen. Maar waarom doen we dit eigenlijk niet vaker en waarom zou je het moeten gaan doen? Wij geven je handige tips en namen de proef op de som om heerlijk samen te picknicken op het strand. Lees je mee?

Genieten van het buitenleven

We zouden allemaal wel wat meer mogen genieten van het buitenleven. Ga erop uit, de natuur in en laat je verrassen door de stilte, de vergezichten en geniet daarnaast heerlijk van een hapje en drankje met vrienden, je liefde, je bff of iemand anders die je liefhebt. Je kunt kiezen uit het strand, de duinen, het bos, een natuurgebied en bij gebrek aan natuur kun je zelf kiezen voor een grasveld in de buurt. Niets is te gek en zelfs onderweg naar je vakantiebestemming kun je dit uitstippelen en genieten van een gezamenlijke picknick op een prachtige plek. 

Dit kun je meenemen

Eindelijk is niets te gek om mee te nemen, alleen is natuurlijk less is more. Neem niet te veel mee, want je moet het ook dragen 😉 Neem een kleine koelbox mee en doe daar heerlijk fruit in, hartige pannenkoekjes met beleg, een heerlijke pastasalade, broodjes, sangria of fruitwater, wat groentespreads welke je makkelijk kunt maken met Becel margarine of meng je salade heerlijk aan met plantaardige olie. Je kunt zelfs ijsjes meenemen of een stukje (hartige) taart. Je kunt het zo gek maken als je wilt.

Maak deze heerlijke tomatensalsa

Wij maakten voor de picknick een heerlijke tomatensalsa die je zelf ook makkelijk kunt bereiden.

Graag delen wij het recept met jullie:

 • 5 tomaten
 • 1 rode paprika
 • 1 teentje knoflook
 • wat verse peterselie
 • wat citroensap
 • snufje peper en zout
 • scheutje olie (blend classic) van Becel

Snijd alles fijn en roer het met een scheutje olie en een vleugje citroensap door elkaar. Voeg er eventueel nog een snufje zout/peter aan toe. Voor een pittige variant kun je er tevens wat rode peper aan toevoegen. Eet smakelijk!

Mix and match sandwiches

Varieer eindeloos met heerlijke sandwiches en kies hierbij voor gezond beleg. Wij maakten 2 heerlijke varianten, waarvan ÊÊn natuurlijk met de heerlijke tomatensalsa en de andere met wortelspread en komkommer. Je kunt tevens kiezen uit gegrilde groenten, gerookte zalm met rauwkost of een vegetarische filet American.

 

Eindelijk quality time met naasten

Soms heb je het druk, een gezin, een sociaal leven, sporten en daarnaast ook nog je sociale contacten onderhouden kan best een uitdaging zijn. Maar als je “echt” wilt dan maak je tijd voor je naasten en waarom kies je dan niet voor een heerlijke picknick op het strand, in de duinen of op een andere prachtige plek in de natuur. Zo kun je heerlijk samen bijkletsen en echt even tijd voor elkaar vrij maken om het leven te vieren. Natuurlijk kan dit ook met een hoop vrienden tegelijk, zo word het heel gezellig en genieten jullie volop van de zomer, de zon, het heerlijke eten en drinken en dan ook nog op een fantastische plek. Krijg je er al zin in?

Geld besparend genieten

Niet iedereen heeft veel te besteden en kan op vakantie deze zomer. Dagjes uit zijn ook niet goedkoop en daarom leent een picknick zich ideaal voor een leuk uitje wat niet veel kost. Behalve wat eten en drinken heb je niets nodig. Hoe simpel kan het leven zijn.

Ontspanning gegarandeerd

Tegenwoordig zijn we allemaal zo druk en lukt het ons moeilijk om even te ontspannen, de rust op te zoeken en te genieten van alles om ons heen. Met picknicken heb je ook dit voordeel en kun je genieten van het prachtige uitzicht, even diep ademhalen, je hart luchten bij je gezelschap en gewoon even in het NU zijn. Alleen daarom zou je picknicken al vaker moeten doen! Het zijn in de natuur geeft je volledige ontspanning en zo kun je die drukke werkweek weer helemaal aan!

Waar wacht je nog op, ga jij binnenkort ook heerlijk picknicken?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 8

 • Avatar
  reply
  15 augustus 2019

  Jaaah buiten eten is het allerleukst.

 • Avatar
  reply
  15 augustus 2019

  Wat een goed idee! Denk dat ik, als het weer weer een beetje beter is, gezellig een middagje ga picknicken. Thanks voor de tip!

 • Manon ten Hove
  reply

  Manon ten Hove

  15 augustus 2019

  Wat een goed idee weer! Ga de tomatensalsa zeker eens maken, heerlijk! En dan lekker buiten op een kleedje eten. Ik hou ervan!

 • Avatar
  reply

  Laura D'Agata

  15 augustus 2019

  Goeie tips! Moet echt vaker picknicken. Tenminste als het Nederlandse weer dat ook toelaat hihi 🙂

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .