Member login

Username
Password

» Lost your Password?Een baby is duur, maar je kan het betaalbaar houden

LIFESTYLE: Een baby is duur, maar je kan het betaalbaar houden

Iedereen die een baby heeft, weet dat de kosten behoorlijk kunnen oplopen. Een klein mensje brengt nu eenmaal grote kosten met zich mee. Toch zijn er best manieren te bedenken om de kosten een beetje binnen de perken te houden. Vaak is daarvoor niet meer nodig dan een beetje gezond verstand en een klein beetje extra tijd.

Je kan nu eenmaal niet zonder

Als je een baby hebt, zijn er bepaalde dingen die je simpelweg wel moet kopen. De baby moet een bedje hebben, bijvoorbeeld, en een goed autostoeltje. Een wandelwagen is ook wel zo prettig om in huis te hebben, net als een stoeltje voor op de fiets. Op dit soort zaken kun je besparen door goed de aanbiedingen te vergelijken. Let er echter wel altijd op dat je niet bespaart op kwaliteit en veiligheid. Een baby is kwetsbaar, en dus moeten zeker zaken als een autostoeltje gewoon van perfecte kwaliteit zijn, zodat de veiligheid zoveel mogelijk gewaarborgd is.

Naast dit soort grote aankopen die je moet doen als er een baby op komst is, heb je ook de kleinere aankopen die regelmatig terugkomen. Een baby heeft nu eenmaal luiers nodig, en ook het wasmiddel gaat er na de komst van de kleine in grote hoeveelheden doorheen. Om hierop te besparen kun je ervoor kiezen om naar een goedkoper merk over te stappen, als je dat al niet gebruikte. Maar, zeker als je erg aan je vertrouwde merk gehecht bent, kun je er ook voor kiezen om goed de tijd te nemen om de beste aanbiedingen te zoeken. Er is bijna altijd wel ergens een Pampers aanbieding te vinden. Gaat het er om eentje waarmee je echt veel geld kunt besparen, is het een goed idee om op zo’n moment flink in te slaan en zo een paar euro minder per verpakking te betalen dan normaal. Ook een waspoeder aanbieding kun je prima in bulk inslaan, het is tenslotte min of meer eeuwig houdbaar en je kunt als jong gezin nooit genoeg in huis hebben.

Denk goed na voor je iets koopt

Als je net een baby hebt gekregen, zeker als het je eerste is, kun je het gevoel hebben dat er héél veel dingen zijn die je moet kopen, omdat je baby er zeker niet zonder kan. In veel gevallen blijkt dit in de praktijk wel mee te vallen. Laat je dus niet te snel verleiden tot dit soort dwingende woorden van winkels en fabrikanten, maar informeer eerst eens bij het consultatiebureau of vrienden met kinderen of een bepaald product nu echt zo onmisbaar is. Vaak blijk je in werkelijkheid prima zonder te kunnen, en is het zonde om de aanschaf te doen. Denk dus goed na en doe je research voor je denkt je kind tekort te doen door iets niet te kopen, lang niet alles is zo onmisbaar als een fabrikant je wil laten geloven.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .