` LIFESTYLE: Eerste hulp bij astma en allergieën met de natuurlijke etherische oliën van Geurwolkje - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Eerste hulp bij astma en allergieën met de natuurlijke etherische oliën van Geurwolkje

September is aangebroken, en voor mij betekent dit dat ik me ga klaarmaken voor een van de lastigste maanden van het jaar. Niet omdat langzaamaan de donkere dagen voor kerst beginnen, maar wel omdat de herfst een lastig klimaat voor mij meebrengt. De maanden oktober en november zijn voor mij (en denk ik voor velen met mij) niet fantastisch als het aankomt op mijn astma en allergieën. De grond is vochtig, en het weer is vochtig. De schimmels hebben vrij spel wat klachten erger maakt. In de herfstmaanden zijn mijn astma-puffertjes en ik dan ook beste vrienden. Maar nu ik zwanger ben gebruik ik dit liever niet. Nu heb ik wel al maanden een diffuser van Geurwolkje in huis, en wisten jullie dat je deze ook kunt inzetten bij de vervelende klachten die de herfst met zich meebrengen? Ik ga je er meer over vertellen.

Een diffuser gebruiken voor alleen de lekkere geur in huis, is natuurlijk fijn. Maar eigenlijk heel erg zonde om hem alleen daarvoor in te zetten. Er zijn zoveel goede etherische oliën die een perfect effect hebben op je gezondheid. Heb je net zoals ik last van veel allergieën en astma in specifieke periodes van het het jaar dan raad ik je aan verder te lezen. Natuurlijk is het goed en verstandig ook je eventuele gewone medicatie in de aanslag te houden, maar waarom niet eerst proberen het “probleem” op een natuurlijke manier te verminderen of te verhelpen als deze mogelijke manieren er ook zijn.

Ontvang maar liefst 10% korting met de code YOURHEALTH10 en boost jouw gezondheid! – geldig t/m 1 nov 2021

Heb je net zoals ik in de herfstmaanden last van je luchtwegen, vermoeidheid, slaap je slecht en voelt het alsof je een nare verkoudheid in je lijf hebt die maar niet weg lijkt te gaan? Of juist alleen maar erger wordt als je de buitenlucht opzoekt? Dan zou je dus kunnen gaan nadenken om etherische oliën te gaan vernevelen. De kalmerende werking op de luchtwegen en de antibacteriële en antiseptische werking zullen een verlichtend effect gaan hebben. Maar welke natuurlijke etherische oliën moet je dan hebben? Gelukkig heeft Geurwolkje een uitgebreide collectie waar je uit kunt kiezen. Voor astma of allergische astma kan ik het volgende aanraden:

  • Eucalyptus olie. Dit staat bekend om het vrijmaken van de luchtwegen en het verwijden van de bronchiën. Eucalyptus bevat een actieve bestanddeel citronel dat een pijnstillende en ontstekingsremmende werking heeft. Deze etherische olie is dus zeker het proberen waard.
  • Pepermuntolie zou je niet direct linken aan astma, maar het is een goede keuze als essentiële olie tegen ademhalingsproblemen. Pepermuntolie kan fungeren als ontspannend en krampstillende middel. Dit kan vooral helpen bij bijvoorbeeld een piepende ademhaling hoesten. Het geeft verlichting.
  • Zet ook de Tijmolie op je lijstje. Tijm heeft namelijk krachtige ontsmettende eigenschappen waardoor de longen worden gereinigd en je dus beter zou kunnen ademhalen. Het helpt naast astma, ook ontzettend goed voor bronchitis.
  • Gember wordt al heel lang gebruikt om luchtwegaandoeningen te behandelen. Het is dan ook een slimme keuze om gember te gebruiken als etherische olie. Onderzoek heeft aangetoond dat gember extract het samentrekken van de luchtwegen afremt wat ervoor zorgt dat je beter kunt ademhalen.

Dus heb je net zoals ik last van verergerde astma tijdens verschillende periode in het jaar denk dan eens aan Geurwolkje met de prachtige en goedkope aroma diffusers en heerlijke etherische oliën. Het is zo fijn om eerst op een natuurlijke manier te bestrijden dan direct naar de medicijnen te grijpen.

Ontvang maar liefst 10% korting met de code YOURHEALTH10 en boost jouw gezondheid! – geldig t/m 1 nov 2021

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment