` LIFESTYLE: Evian maakt het verschil met de "Bottle made from bottles" - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Evian maakt het verschil met de “Bottle made from bottles”

Zelf vind ik het heerlijk om veel water te drinken. In de winter wordt het iets meer thee, maar ook tijdens sporten gaat er met gemak een liter water doorheen. Ik drink ook zelden water uit de kraan. Ik vind het vaak te koud van temperatuur en er zitten altijd nog stoffen in die niet zo goed voor je zijn. Denk aan resten van antibiotica of andere stoffen. Mijn voorkeur heeft dan ook Evian water, ook omdat het echt “zacht” water is en deze een pH-waarde heeft minimaal 7, wat weer goed voor de gezondheid is. Het goede nieuws is dat nu ook de flessen volledig duurzaam worden ontwikkeld, wat beter voor het milieu en onze gezondheid is.

De verpakking veranderd, de kwaliteit blijft

Vandaag de dag wordt bijna één op de twee flessen van Danone Waters gemaakt van gerecycleerde flessen. Als producent van natuurlijk mineraalwater in flessen kunnen wij een echte impact hebben op het volume van plastic afval. Door van plastic een circulaire grondstof te maken, verminderen we drastisch het gebruik van ‘virgin’ plastic en dus van fossiele grondstoffen, waardoor we ook onze CO2-uitstoot kunnen verminderen. Het gerecycleerd plastic dat voor deze nieuwe flessen wordt gebruikt, is afkomstig van PET-flessen die ingezameld worden in Europa. Tegen 2025 zal het volledige gamma van evian® op de Benelux-markt gemaakt zijn van gerecycled plastic.” aldus Roeland Heitz – Country Manager Danone Waters Benelux.

One planet, One health

‘One Planet. One Health’ is de visie van Danone – het bedrijf achter evian® – om samen te werken aan de voedselrevolutie. Een beweging die gezondere en duurzamere eet- en drinkgewoonten voor iedereen wilt stimuleren. “Want elke keer als we eten en drinken, stemmen we voor de wereld waarin we willen leven.”

Het water van evian® is het resultaat van 15 jaar filtratie door een natuurlijk ecosysteem in het hart van de Franse Alpen; een uniek geologisch gebied in de wereld. Het water baant zich een weg door de rotsen en wordt zo verrijkt met karakteristieke mineralen. evian® zet zich al meer dan 25 jaar in om de natuur in de omgeving van de bron te beschermen en om de uitzonderlijke kwaliteit van evian® natuurlijk mineraalwater te bewaren. Met een unieke en stabiele minerale samenstelling, wordt het gebotteld zonder dat de oorspronkelijke samenstelling door menselijk ingrijpen wordt verstoord. Omdat evian® alles aan de natuur te danken heeft, wordt er continu aan gewerkt om de levering te verduurzamen. Als wereldleider van verfrissend en verkwikkend natuurlijk mineraalwater ziet Danone Waters het als haar verantwoordelijkheid – met name nu gezondheid zo centraal staat – zo goed en zo veel mogelijk bij te blijven dragen aan meer balans tussen mens en natuur. En daarbij het belang te onderstrepen van voldoende water drinken, gevarieerd eten, voldoende (buiten) bewegen en genoeg slaap.

Trotse eigenaar van het internationale B Corp-certificaat

Danone is in deze moeilijke tijden meer dan ooit toegewijd aan een duurzame toekomst en heeft mooie stappen gezet. Danone Waters Benelux mag zich namelijk sinds september 2020 als eerste producent van gebotteld water de trotse eigenaar van het internationale B Corp-certificaat noemen. Dit certificaat wordt alleen toegekend aan bedrijven die voldoen aan de hoogste normen van sociale, ecologische en maatschappelijke duurzaamheid. Daarnaast is evian® door Carbon Trust® niet alleen gecertificeerd als CO2-neutraal, ook worden de evian® flessen van 33cl, 50cl en 75cl flessen vanaf nu gemaakt van 100% gerecycled polyester (rPET).

Pionier in CO2-Neutraal

In april 2020 werd evian® globaal gecertificeerd als CO2-neutraal door Carbon Trust®, het resultaat van het verminderen van de broeikasgasuitstoot binnen de volledige productiecyclus. Om dit te kunnen bereiken heeft evian® niet alleen het ontwerp van haar flessen maar ook de verpakkingen herzien; waarbij het gewicht tot een minimum wordt beperkt en er steeds meer gebruik gemaakt wordt van rPET. Ook is de fabriek in Evian-les-Bains sinds 2017 CO2-neutraal.

Naar een circulair model

De flessen van 33cl, 50cl en 75cl van evian® zijn nu verkrijgbaar in 100% rPET. Dit betekent dat de flessen zijn gemaakt van gerecycled polyester (PET) waardoor geen nieuw plastic wordt ingezet; rPET. evian® koos in eerste instantie voor een transitie naar 100% rPET voor haar kleinere formaten (de formaten 33cl, 50cl en 75cl), die vaak buitenshuis worden geconsumeerd. De grote formaten (1l en 1,5l), die sinds 2018 gemaakt worden van 50% rPET, zullen uiterlijk in 2025 overschakelen op 100% rPET.

De Evian water flessen zijn verkrijgbaar in (bijna) alle supermarkten en in verschillende formaten.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment