Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Foodies opgelet; dit zijn de 5 beste hacks!

Eten: we zijn er allemaal gek op! Helaas is niet alles goed te bewaren, direct te eten of gemakkelijk voor te bereiden. Daar zijn een aantal handige trucjes op bedacht, maar je moet ze natuurlijk maar nét even weten. In dit artikel vindt je de vijf beste foodhacks van dit moment. Zo geniet je nog sneller en eenvoudiger van een heerlijk, Instagram-waardig gerechtje. Eet smakelijk!

Avocadon’t!

Avocados zijn al enige tijd een ware gekte in Foodiesland. We zien deze grappige groente overal verschijnen. Op tassen, kleding en zelfs op telefoonhoesjes. Logisch, want deze vitaminebommen zitten vol gezonde vetten en voedingsstoffen. Zegt jou exemplaar ook altijd ‘Nee!’ op het moment dat je hem wilt omtoveren tot een heerlijke guacamole? Gebruik dan voortaan dit handige trucje om na te gaan of hij klaar is voor gebruik. Verwijder simpelweg het pitje bovenop en de kleur van de schil vertelt je direct wat je moet weten. Is hij bruin gekleurd? Dan is hij al flink rijp. Komt er een lichtgekleurd plekje tevoorschijn? Grijp je kans, want dan is hij namelijk perfect! Wist je trouwens dat een overgebleven avocadohelft langer goed blijft, wanneer je de pit laat zitten? Goed afdekken, en de volgende dag is hij nog prima te gebruiken voor je volgende recept.

Als warme broodjes..

Er gaat niets boven de geur van versgebakken brood. Maar op zondagochtend naar de supermarkt? Dacht het niet! Broodjes van zaterdag zijn nog prima te gebruiken als je de volgende lifehack toepast. Simpelweg even oppiepen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Besprenkel de broodjes licht met water of zet een klein ovenschaaltje met water tussen de broodjes. De broodjes nemen het vocht op en komen na vijf minuten weer als nieuw uit de oven. Bovendien wordt de hele keuken voorzien van een heerlijke broodlucht.

Alweer smoothie?

Dagenlang ligt fruit klaar op de fruitschaal, om vervolgens allemaal in één keer op te moeten. Stop een aantal stuks fruit in een zak met een banaan en deze worden een stuk sneller rijp! Deze hack werkt ook fantastisch met de eerder genoemde avocado. Een andere manier is om je fruit niet in één keer in te kopen, maar over meerdere keren te verdelen. In de supermarkt wordt fruit doorgaans iedere dag aangevuld. Zo geniet je niet alleen altijd van het meest verse fruit; je voorkomt ook dat alles tegelijkertijd rijp is en noodgedwongen in een fruit shake belandt. Zo bespaar je ook nog eens een fikse bak geld. Kun je weer uitgeven aan leuke foodie-accessoires of een luxe Pierre Cardin hoesje.

Aardbeien met een rietje

Dit heerlijke zoete zomerfruit is bij iedereen favoriet, maar dat schóónmaken. Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik hiervoor een rietje! Door vanaf de onderkant door de aardbei heen te prikken verwijder je in één handeling het kroontje en de harde binnenkant. Zonder onnodig geknoei dus en de helft van de aardbei verdwijnt ook niet in de prullenbak. Welke methode je ook gebruikt: was aardbeien altijd voordat je de kroontjes verwijdert. Zo voorkom je dat ze water opnemen, wat ten koste gaat van de heerlijke smaak.

Knoei-proof mango

Mango is een vrucht die zich gemakkelijk in verschillende gerechten laat verwerken. Maar voordat het zover is, sta je eerst voor een uitdaging: blokjes maken. Snijd hiervoor de onderkant van de vrucht af, zodat deze rechtop op het aanrecht kan staan. Snijd vervolgens met een mes in de lengte langs de pit, zodat er twee helften ontstaan. Leg deze plat op het aanrecht, en snijd met een mes ruitjes in het vruchtvlees zonder door de schil heen te snijden. Keer de mangohelft nu voorzichtig binnenstebuiten en de snij de ontstane blokjes voorzichtig los van de schil. Hassle-free en zonder verspilling genieten van vers fruit!

Met deze tips heb je nooit meer een excuus om een recept uit de weg te gaan. Zet je smartphone in een handige fietshouder en navigeer jezelf naar de dichtstbijzijnde farmers market. Met verse ingrediënten wordt je gerecht tenslotte nog lekkerder!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .