Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Ga er deze winter sportief op uit

Als je er, net zoals ik, heel graag op uit trekt dan is goede kleding zo ontzettend belangrijk. Ik ben geen fietser, wandelen vind ik leuker en dan is het fijn dat de kleding goed zit en je je niet hoeft te ergeren aan afzakkende sokken in je schoenen en niet ademende shirts waardoor je gaat zweten. Hieronder volgt mijn top 5 aan essentiële kledingstukken die absoluut niet mogen ontbreken in je kast als je besluit ook lekker buiten te gaan spelen!

Schoenen

Je voeten brengen je ergens,en zeker als je ervoor kiest om vaker en langere afstanden te gaan lopen is het belangrijk dat je investeert in goede schoenen. Uiteraard moet je eerst nagaan wat je in “the outdoors” wilt gaan doen. Zo is er een verschil tussen wandelschoenen en trekkingsschoenen, bestaan er speciale berglaarzen of zelfs wandelsandalen en is het mogelijk om speciale winterlaarzen aan te schaffen. Als je de schoenen past let dan op de breedte van je voet en als je naar voren leunt waar je tenen zitten. Voel je al druk op de grote teen pas dan een maat groter. Niets is erger dan een knellende schoen tijdens het wandelen. Het geeft irritatie en als je niet uit kijkt ook nog eens blaren.

Sokken

Het is misschien grappig, maar als ik wandel of hardloop moeten mijn sokken goed zijn. Ik kan niet zomaar naar mijn sokkenlade lopen en er een paar uithalen. Als ik er op uit trek dan heb ik graag sokken aan die mij wat ondersteuning geven rond mijn enkels en die een dikkere stof hebben rond mijn tenen, hiel en zijkant van mijn voeten. Ook wil ik graag dat de sokken goed kunnen ademen. Ik heb echt een hekel aan zweetvoeten in mijn schoenen. Happy feet happy life!

Broek

Ik heb ooit wel eens een hardloopwedstrijd gelopen in een broek die ik daarvoor nog nooit bij het rennen had geprobeerd. Het was van een zaakje bij mij uit de buurt en hij had een gave print. Na 200 meter rennen zakte hij al af en ik moest nog 9800 meter. Het was een drama! Wat je ook gaat doen, of je nu aan een hardloopwedstrijd mee gaat doen, bergen gaat beklimmen of aan het trainen bent voor de Nijmeegse vierdaagse. Een goed zittende broek staat op nummer 1. Let bij het passen op “irriterende” naden. Als je je nu bijvoorbeeld al stoort aan die ene naad aan de binnenkant van je been, hoe moet dat dan zijn na 10 km wandelen? Weet je wat ook zo erg is…. een broek die optrekt, allereerst is het niet charmant als je hem steeds uit je billen moet halen, en daarnaast zoooo vervelend!

Shirts en Jassen

Ik heb ooit wel eens een wandelshirt gekocht bij een goedkope winkel waar ze ook een hele hoop andere leuke spulletjes verkopen. Op het eerste oog zag het er prima uit, maar het shirt ademde niet met klotsende oksels als gevolg. Ik vind het fijn om in de zomer een shirtje met korte mouwen te dragen en in het najaar en winter een langere variant. Voor jassen kies ik altijd een niet te dikke jas. Bedenk dat je het in de winter ook warm krijgt tijdens het lopen en dan is het heel vervelend als je bijna opstijgt van de hitte. Ga voor een jasje wat licht is qua gewicht zoals bijvoorbeeld een Softshell jas.

Zonnebril

Een zonnebril is vaak niet het eerste waar je aan denkt, maar ook je ogen moeten goed beschermd worden. Uren lange blootstelling aan de zon is niet goed en het zicht met een zonnebril op is gewoon beter. Er zit een verschil tussen een sportbril en een fietsbril. Bij een sportbril ( voor hardlopen en onder andere wandelen) is het belangrijk dat hij lekker zit achter de oren en op de neus, dat hij niet aanslaat, eventueel verwisselbare lenzen heeft en er een beetje leuk uitziet natuurlijk!

Ben je van plan om de komende tijd lekker actief aan de slag te gaan en wil je een ruime en goede keuze hebben wat betreft kleding en andere sportieve accessoires, neem dan eens een kijkje op de website van Campz. Alles wat je nodig hebt voor een actievere lifestyle vind je bij deze webshop.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .