` LIFESTYLE: Handige moestuin tips voor de maand juli - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Handige moestuin tips voor de maand juli

Voor alle mensen die een moestuin hebben, of in de afgelopen maanden (uit verveling) een moestuin zijn begonnen heb ik een hele handige opsomming voor jullie. Want welke groentes kun je oogsten in de maand juli (en zijn dus ook super lekker om in deze periode te eten + ze zijn vaak superscherp geprijsd bij de groenteboer/supermarkt) en welke zaadje moet je zaaien in deze maand om later in het jaar allemaal lekkers te hebben? Keep on reading, want ik zet het voor je op een rijtje!

Ik begin even bij het zaaien. Veel mensen zijn de afgelopen maanden met een moestuin of mini moestuin begonnen in hun achtertuin of op het balkon. Je hebt namelijk niet altijd een grote ruimte nodig om toch het e.e.a. te verbouwen. Wellicht zit er in de zaaimand juli wel iets bij waarvan je denkt “hé, dat lijkt mij nou lekker om straks te hebben”. Zorg er wel voor dat eerder geplante zaaiingen goed worden uitgedunt zodat de nieuwe gewassen goed de ruimte krijgen om te groeien.

 • rapen
 • radijzen
 • wortelen
 • andijvie
 • pluksla
 • paksoi (favoriet van mij)
 • Chinese kool
 • spinazie
 • rucola (dit eet ik iedere dag, zo lekker)
 • tuinkers

Ik denk dat jullie wel een van mijn favoriete oogst maanden is als het aankomt op groente en fruit. Ik ben dol op (bijna) alles! Pluk zoveel mogelijk gewassen. Hoe meer je plukt des te meer zullen ze produceren. Als je enkele vruchten rijp laat worden, zal de plant stoppen met zaad produceren.

Groente

 • komkommers
 • augurken
 • boontjes
 • doperwten
 • courgette
 • peterselie
 • koolrabi
 • wortel
 • spinazie
 • bloemkool

 

Fruit

 • Frambozen
 • aalbessen
 • zwartebessen
 • kruisbessen
 • baluwe bessen
 • bramen
Ik wens jullie ontzettend veel tuinier plezier in juli!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .