` LIFESTYLE: Handige tips voor een smartphone detox - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Handige tips voor een smartphone detox

We zijn altijd maar in de weer met onze smartphone. Appje hier, notificatie daar, oh ja, en nog even snel iets posten op Instagram en vergeet Snapchat niet! Geen wonder dat we er soms genoeg van krijgen, want rust krijg je er niet bepaald van. Zo is bekend dat ontspannen en minder stressen genoemd is als één van de meest voorkomende goede voornemens voor dit jaar.

Mijn eigen detox ervaring

Eind vorig jaar ben ik zelf begonnen met één dagje in de maand detoxen van mijn telefoon. Deze maand ga ik weer zo’n dagje inplannen! Of dit mij bevalt? Uiteindelijk wel, ja! In het begin voelt het raar, omdat jij en je smartphone iedere dag hand en hand door het leven gaan. Toch voel je je goed na zo’n detox dagje. Ik merk dat ik bijvoorbeeld rustiger in mijn hoofd word en dingen ga doen waar ik normaal niet echt veel aandacht aan besteed.

Het hoeft niet per se een hele dag te zijn dat je je telefoon niet gebruikt, maar je kunt het ook verdelen over de maand door bijvoorbeeld een halve dag niet actief te zijn en dit twee dagen in de maand doet. In totaal dus maar één dagje in de maand.

Een dagje lijkt misschien niks, maar het kan toch veel voor je doen. Misschien kom je er namelijk wel achter dat je door een detoxdagje wat vaker je telefoon links laat liggen.

Tips voor een smartphone detox:

  • Begin klein. Maak met jezelf de afspraak om bijvoorbeeld per dag één uur aan social media te besteden op je telefoon. Voor de rest van de dag gebruik je nog wel je telefoon, maar zit je niet op social media. Als je dit makkelijk afgaat kijk je of je één dag in de maand helemaal zonder telefoon kan.
  • Maak een lijstje met dingen waar je graag wat meer tijd aan zou willen besteden. Wil je jezelf eens een dagje verwennen met een gezichtsmasker, haarmasker, voetbad, nagels lakken, etc.? Of wil je iets creatiefs maken zoals een reiscollage? Hang dit lijstje op ooghoogte aan je spiegel, bijvoorbeeld. Op deze manier motiveer je jezelf om een dagje zonder je telefoon door te brengen en juist aandacht te besteden aan iets anders wat je blij maakt.
  • Maak je omgeving erop attent dat je een smartphone detox houdt zodat ze weten dat je niet bereikbaar bent. Ook is het handig als je met je ouders woont of kamergenoten om af te spreken spelletjes te spelen met elkaar, zodat je afleiding hebt en samen iets leuks doet in gezelschap.
  • Denk aan de rust die je zal creëren voor jezelf. Je voelt je minder gestrest, piekert minder en geniet van de kleine dingen om je heen.
Heb jij weleens een digitale detox gedaan? En hoe is dat bevallen? Laat het hieronder achter in de reacties!

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment