Member login

Username
Password

» Lost your Password?LIFESTYLE: Heb jij wel goede hulp ontvangen bij letselschade?

Een tijd terug schreef ik een blog over letselschade. Afgelopen oktober ben ik door een auto van mijn fiets gereden en een aantal meters meegesleurd. Ik kwam in een wereld van schades en claims terecht waar ik geen weet van had. Het was super fijn dat ik hierin enorm goed ben geholpen door een letselschadebureau die alle zorgen van mij afnam, en de alles volledig regelde. Maar hoe gaat het nu met mij? En hoe staat het met de afhandeling van de letselschade en smartengeld ? Lees snel verder en ik vertel je er alles over.

Wij zijn bijna 9 maanden na het ongeluk en er is een hele hoop gebeurt in de afgelopen periode. Vanaf het moment dat ik mijn ongeluk kreeg op 18 oktober j.l. heeft een speciaal bureau letselschadebureau mij geholpen met alles wat te maken heeft met letselschade en smartengeld. Zonder hen had ik niet geweten wat er bijvoorbeeld allemaal geclaimd had kunnen worden. Het gaat namelijk veel verder dan een kapotte broek, fiets, jas. Ik wist namelijk niet dat ik hulp bij het uitlaten van Boy (mijn hond) kon claimen. Of de ritjes naar de fysiotherapie. Hulp in de huishouding? Het is prettig dat er iemand voor je is die zegt “je hoeft nergens aan te denken, ik regel het voor je”.

Het letselschadebureau onderhandeld met de verzekering van de tegenpartij en keert tussentijds bedragen uit om je herstel te voorspoedigen. In mijn geval is er een bedrag uitgekeerd voor medische kosten en fysiotherapie wat ik een aantal maanden heb moeten krijgen omdat mijn rug van de val zo’n optater had gekregen dat mijn wervels en heupkommen helemaal uit het lood waren gaan staan. Ik zou veel meer behandelingen nodig hebben dan mijn zorgverzekering zou vergoeden. Daarnaast raak je door een ongeval behoorlijk snel door je eigen risico heen, en ook deze kosten vergoeden ze.

Na 7.5 maand intensieve behandeling, oefeningen, niet volledig kunnen doen wat ik normaal wel allemaal deed (zoals hardlopen, goed slapen ivm pijn in mijn rug, moeilijk kunnen bukken) was ik eindelijk weer de “oude”. En dan zet ik “oude” inderdaad tussen aanhalingstekens want mijn rug en bekken zullen altijd een zwakke plek blijven en zal in de toekomst zeker onderhoudsbeurten bij de fysiotherapie nodig hebben. Het letselschadebureau heeft dan ook gezegd, wij gaan de zaak sluiten met een open einde. Mocht er in komende jaren weer problemen zijn wordt mijn zaak heropend.

Na dit punt is de laatste stap in het proces het smartengeld. In mijn geval is het zo dat ik blijvend letsel heb overgehouden aan het ongeluk. Namelijk een litteken op mijn hand. Daarnaast ben ik maanden kwijt geweest om goed te herstellen en ook dit is smart. Natuurlijk krijg ik met geld niet terug wat ik ben “verloren”, maar het is wel fijn dat er een soort van erkenning komt voor hetgeen wat er is gebeurt.

Hebben jullie ook wel eens te maken gehad met een letselschade bedrijf? En waren jullie ook zo blij met de steun en hulp? Of heb je in een soortgelijke situatie gezeten maar heb je iet de juiste hulp gekregen? Laat het hieronder achter in de reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .